2017. május 15., hétfő

Puncs kocka andi konyhája

Andi konyhája – Sütemény és ételreceptek képekkel – G-Portál. Egyik kedvenc sütim a puncs szelet s ezúttal nem piskóta lett az alapja, hanem gyúrt. Nem hiszem,hogy badarságot állítok,ha azt mondom,hogy sokunk nagy kedvence a puncs szelet,ünnepi sütinek is megállja a helyét. Szia andi milyen kekszet használtál hozzá?


Mi eredetileg a receptet ugy ismertük hogy csokipuding az alján utána babapiskota rá jött a vaniliás puding és utána háztartási keksz utána pedig rumpuncs puding. Puncs szelet andi konyhája Ezzel a puncsszelettel egy gondom volt.

A puncsszelet receptje – Ki ne ismerné a cukros, rózsaszín mázzal borított, piskótaszeletek közé rejtett barna masszával tökéletesre alkotott. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Nagyon szépen köszönöm ezt a receptet ! Már sokadjára sütöm ,mindig variálok a vágással, hol pogácsa, hol kocka ,hol rúd alakban jelenik meg.


El kell,hogy mondjam a férjem nem eszi meg a túrós ,sajtos tejfölös dolgokat,de ezt a pogácsát imádja. Ha tudná mit eszik! Sokan úgy tartják, a puncs szelet cukrászati nemes hulladékokból készül, és van benne igazság, hiszen a maradék piskóta nyugodtan beletehető.


Hat tojásból elkészítjük a piskótát a megszokott módon.

A tojásokat kettéválasszuk. A fehérjéket felverjük csipet sóval, a sárgáját jól elkeverjük a cukorral, majd a. A margarínt a lisztben elmorzsoltam, és a többi hozzávalókkal összegyúrtam a tésztát. Két kisebb és egy nagyobb darabra vágtam. A tepsi tetején, sütőpapíron az előmelegített gázsütő 6-os fokozatán megsütöttem a lapokat.


A sárgákhoz adom a porcukrot és fehéredésig keverem. A lisztben elkeverem a sütőport. Elkészítése: A pudnigport a cukorral és a tejjel megfőzzük, majd teljesen kihűtjük.


Hozzáadunk tojás sárgáját, csomag főzős puncs pudingport, evőkanál lisztet, csomag vaníliás cukrot, fél csomag sütőport, majd összedolgozunk. Krédl tej, kanál liszt, csomag puncs puding por, majd megfőzzük. Vajkrémargarin, csomag rumban áztatott mazsola, dkg cukor, tojás sárgája. A blogomon minden bejegyzés és fotó a sajátom.


Neke cserébe kérlek, amikor felhasználod itt az interneten, a blogomra utaló linkkel jelöld meg, hogy Tőlem származik, mint ahogy én is jelölöm a bejegyzésemben, ha valaki más receptjét készítem. Szeretettel Köszöntelek A Konyhámban ! Kedves látogató, az oldalamon a saját receptgyűjteményemet találo amelyet közel harminc év alatt gyűjtöttem össze és általam kipróbáltak. Meggyhabos kocka Mennyei eledel.


Mézeskalácsos tiramisu.

Narancsszörpös-túrós szelet. Recept gyűjteményében! Békebeli puncs -szelet Receptek a Mindmegette. Mivel a héten már csináltam egy puncs krémes tortát így gondoltam megcsinálom most még egyszer,csak nem torta formájában.


Főzünk tojássárgából, puncs és tejszín pudingporból liter tejben pudingot, majd belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét. Részeges és túrós barát. Osztrák pikáns tiramisu Őszibarackos rétes.


Rumos szilvás sütemény. Serpenyős rétes Stracciatella. Sültfagylatos gofri Sült túrógombóc. Túróbundában sült banán.


Gabriella Két örökmozgó kisfiú Anyukájaként az energiám nincs mindig topon és idővel sem bővelkedem, emiatt az imádott konyhámban igyekszem többnyire gyorsan és könnyen elkészíthető ételeket, süteményeket, desszerteket készíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések