2017. május 26., péntek

Néma kacsa keltetés

Néma kacsa (pézsmaréce). Pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsa. Eredeti elterjedési területe Mexikótól délre Peruig és Uruguayig, de mára már a világ minden táján tenyésztett úszómadár lett. Keltetés Természetes keltetés : A természetes keltetésnek általában már alig van jelentősége a dísz- és a gazdasági baromfik esetében,.


Indiai futókacsa keltetés és a tojásból kibújás bemutatása.

Eszerint némakacsa -tojást legjobb eredménnyel a kacsa tojóval lehet keltetni. This feature is not available right now. Please try again later. Rendkívül fontos a forgatás, mert az allantoisznak nagy fehérjetömeget kell körülzárnia. Ezt úgy oldják meg, hogy a 2x45°-os forgatáson túl a keltetés 11.


A hőszabályzó automatikus beállású, a tojáshő belépésekor (illetve más hőegyensúly változáskor is) automatikusan visszaszabályoz, tartja a beállított hőmérsékletet. A tyúktojást 1-1 a kacsa és a pulykatojást 1- a libatojást 1-napnál nem tanácsos tovább tárolni. Az ennél hosszabb ideig tárolt tojások keltethetősége romlik.

Ha már biztosak vagyunk abban, hogy valójában a megfelelő paraméterekkel rendelkezik a keltetőnk, akkor fel lehet tölteni tojásokkal. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Ebben a menüpontban, a kacsa , némakacsa, tyúk, pulyka és liba keltetéséről lesz szó.


MESTERSÉGES (KELTETŐGÉPPEL TÖRTÉNŐ) KELTETÉS - Cak olyan tojásokat tegyünk a gépbe ami napnál nem öregebb, ne legyen túl nagy és túl kics olyan grammos tojásokból kb. A keltetést általában márciustól júniusig végzem folyamatosan. A zápnak ami fertőzött átvilágításkor olyan narancsos-pöttyös képe van, ez már látszik a keltetés 8-10. Ezekkel kifelé, mert bedurranhat, az pedig lefertőzi a növekedő embriót is a másik tojásban. Anno libatelepes ismerőseim naponta 3-szor szedték a tojást és azonnal mosták, tálcázták.


Eladó néma kacsa Pécelen: Pécelen eladó néma kacsák: Tavalyi keltetés 2. A néma kacsa azért is népszerű, mert – mint népi neve is mutatja – igen halk. Leginkább sziszeg, néha morog és csendesen hápog. Kárpótlásul változatos metakommunikációs eszközöket használ: a fejét mozgatja, billegeti a farkát. Izgalmi állapotban a feje tetején felemeli a tollazatát, a gácsérok találkozásakor a. A kacsa vízi életmódhoz alkalmazkodott faj, ezért nagy a vízigénye, de tartása egyszerű. Csirkével, tyúkkal jól megfér, de ha nincs biztosítva elegendő élettér a számára előfordulhat, hogy a gácsér a tyúkokat, csirkéket bántani fogja.


A kacsa nagyon szeret fürdeni, fröcskölni, ezért gyorsan beszennyezi az ivóvizet. Kacsa tojás keltetés.

Kotló alatt vannak a tojások. Az egyik tojás teljesen elszíneződött ilyen szürkés-feketés színűre. Ma meglámpáztam őket és nem lehet látni semmit a tojásokban csak a légzsák részt. Mit jelent a tojás elszíneződése? Az jelenthet valamit ha meglámpázom nem látni benne semmit?


Sok vita övezi (még tudományos körökben is) a tojás tárolási pozícióját keltetés előtt. Több elismert baromfitenyésztő szerint a hegyesebb végével felfelé tárolás előnyösebb a jó keltetés érdekében. A tojásokat huzatmentes, védett helyen tartsuk úgy, hogy a tojásokat borítsuk le felülről is tojástálcával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések