2016. február 4., csütörtök

Tuzsér kastély

A kastély tulajdonosa a Nemzeti Vagyonkezelő, talán ezért is az áldatlan állapot. Viszont a mellette álló épületek, az egykori cselédházak, amelyek az Önkormányzat tulajdonában vannak, nagyon szép állapotban láthatóak. Az egyikben például turistaszálló működik, az elérhetőségek, egyéb adatok képeinken megtalálhatóak.


A hagyományok szerint a régi Ambrózy- kastély bástyákkal erődített várkastélyából, feltehetően annak anyagát is felhasználva épült át mai alakjára nagyrészt a 18. A régi várkastély anyagából épült barokk stílusban a 18.

Az utca felől két kisebb, földszintes épület fogja közre azt udvart, amelyet keleten a főépület zár le. Ettől délre a volt konyha és istálló tömbje. A szakirodalom azonban Lónyay Jánost tartja a kastély első tulajdonosának. Ybl Miklós tervei alapján) kétemeletes szárnyépületekkel Lónyay Menyhért. Jun This Pin was discovered by Emese Fehér.


This feature is not available right now. Please try again later. A Tiszántúl egyetlen kastélya, ahol barokk falképek maradtak meg.

Ez persze jól hangzik, de valójában nincs így, mert a vajai reneszánsz kastélyban is fotóztam freskót. A böngészés folytatásával Ön jóváhagyja a sütik használatát az oldalon. Az ősi időkre visszavezethető történelmi múlttal rendelkező település vidékén bronzkori és honfoglalás-kori leleteket is találtak, amelyek közül kiemelkedő értékkel bír egy ezüstből készített, vörösréz hátlappal erősített tarsolylemez.


Tuzsér , Ady Endre út 2. A tuzséri Lónyay- kastély az udvari környezethez kapcsolódó nemesség építészetének és lakáskultúrájának jelentős emléke. Foursquare uses cookies to provide you with an optimal experience, to personalize ads that you may see, and to help advertisers measure the of their ad campaigns. A szálló a Lónyay- kastély épületegyüttes területén fekszik a falu északi részén a tiszakanyar középpontjában. A község szomszédos falvai északon Tiszabezdé délen Komoró, keleten Mándok, nyugaton pedig a Tisza folyó és a. Nem csak természeti, hanem épített örökségeink is nyújtanak látnivalót.


A faluban a Lónyai kastély , Mándokon a Forgách kastély érdekes látnivaló. A vendégeinket pálinkakóstolással és üzemlátogatási lehetőséggel várjuk, rendelkezünk nagyobb csoport fogadására is alkalmas teremmel, amely céges rendezvények. Mária Terézia testőre, Gróf Lónyay János óbester (ezredes) építtette, részletek az azonos nevű LÁTNIVALÓ alatt. Egy részük állami tulajdonban van, akad közöttük olyan, amit ma már oktatási, kulturális célokra hasznosítanak. Szép kastélyszállodák, magántulajdonban lévő kastélyok, és bizony elhanyagolt állapotú, megfelelő gazdára váró épületek is akadnak közöttük.


A Rétköz ősi településeinek egyike a Tisza mentén. Legjelentősebb nevezetessége a Lónyay- kastély.

A kastélyt szegélyezi egy francia stílusban kialakított park, kocsányos tölgyei, juharfái, hársak, szivarfa, vadgesztenye és kőrisfái ma is méltó díszei a területnek. Beregsurányban a Bay- kastély szépen felújított épületében utoljára közösségi ház, teleház, valamint könyvtár működött. A falubeliek szerint a gyerekek nagyon szerettek itt számítógépezni. A kastély legnagyobb értéke Magyarország egyetlen épen maradt főúri magánkönyvtára. A vadászati kiállítás öt földrészen elejtett, több mint 2vadfaj trófeáinak ad helyet.


A pompázatos kastély udvara számtalan csodát rejt és lélegzetelállító környezetet biztosít rendezvények lebonyolításához. Engedje, hogy magával ragadja a több ezer rózsa látványa, a zenélőkertünk és szökőkútjaink romantikus hangulata, valamint a közelmúltban épült trópusi pálmaházunk szépséges eleganciája.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések