2018. július 4., szerda

Betléri kastély parkja

Saját fotók alapján készitettem a videót. Sajnos a kastély belsejében nem engedték a fényképezést. Igy a park szépségét szeretném bemutatni. A betléri kastély Szlovákia egyik.


Egyúttal bejegyezték a világ legjelentősebb történelmi kertjeinek és parkjainak listájára is.

Talán líraibb zenét is választhattam volna ennek a gyönyörű kastélynak a bemutatásához, de amíg a Felvi. Fokozottan védett, a felújítása nemzetközi (UNESCO) segítséggel történt, a munkálatokban magyar szakemberek is részt vettek. A második világháború után államosították, ám eredeti berendezése megmaradt.


Bár a Molnár család által a 17. A parnói kastély története szorosan összefügg a betléri. A zegzugos utakon végighaladó látogatót – meglehetősen rövid időközönként –egymás után érték az élmények: különböző hangulatú tisztások, mély árnyékú útszakaszok, vízesés,pavilonok, remeteség, lovagvár, szabadtéri játékok.


Andrássy-család számára.

A vár panorámája valóságos mesekép, a kastély ablakából környező falu, valamint megfelelő látási viszonyok között, a Magas-Tátra néhány csúcsának lenyűgöző képe tárul a látogató szeme elé. A Gácsi vár az irodalomban a 12. A látogatók a szeptemberi hétvégéken az Európai Kulturális Örökség Napjai rendezvény keretében a rotundában található kiállítást tekinthetik meg, valamint szeptember 22-én a nyári idén. A faállománya is nagyon szép. Az egyéb kastélyokhoz hasonlóan itt is francia kert található a kastély előtt, egy szép szökőkúttal.


VH után nem rabolták ki a kastélyt, nem gyújtották fel, stb, hanem a. Az épületben megmaradt minden-minden, a XVII. Celofarebná brožúra formátu Av mäkkej (zošitovej) väzbe. Jazyk: slovenský, maďarský, anglický, nemecký.


Brožúra neveľkého formátu je doplnená bohatou fotodokumentáciou. Slovenské národné múzeum z preventívnych dôvodov pred šírením nákazy koronavírusu (COVID-19) na Slovensku s okamžitou platnosťou uzatvára pre návštevníkov expozície, výstavy, knižnice a bádateľne vo všetkých špecializovaných múzeách SNM na Slovensku. A sarokbástyákkal megerősített kastély egy sűrűn beerdősített hegyoldal alatt, a Sajó völgyében áll. Betléri Kastély Parkja. Az egyik legrégebbi szlovák vár, mely a Morva és a Duna összefolyása felett csodálatos látképet nyújt.


A kastély belseje nem, de a parkja egész évben látogatható.

Pozsonyból autóval percek alatt el lehet jutni ide, már csak a látvány miatt sem szabad kihagyni. A dévényi vár 2m-rel a föld felett, egy. A fogságot már nem élte túl. Napjainkban sérült gyermekek otthona a kastély. Hatalmas egykor hektáros parkját leválasztották a kastélytól,de a hektáros parkja , csodálatos faritkaságokkal,óriási platánjaival egyedülálló látvány.


Régi lübecki szabómester családban született. Befejezték a márciusban súlyos viharkárokat szenvedett a betléri kastélyparkban végzett helyreállítási munkálatokat. A park a jövő héten ismét megnyitja kapuit a látogatók előtt. Hangulata a belépéstől kezdve visszarepíti a szoba lakóját a romantikusan berendezett. Egy sarokbástyákkal megerősített várkastélyt emeltetett.


Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések