2018. július 11., szerda

Ecetes kifli

Most bukkantam erre az ecetes kifli receptre, és olvasom kérdésedet. Gondoltam, bár jó nagy késéssel, azért leírom a válasz, hátha mást is érdekel. Az ecet az alacsony sikértartalmú liszt úgymond javítószere.


Javítja a nyújthatóságot, rugalmasságot. Például egy rétestésztánál vagy leveles tésztánál ez igen fontos. A vízbe belekeverjük az ecetet.

A liszthez hozzáadjuk a dkg vajat, sót és az ecetes vízzel tésztát gyúrunk. Kinyújtjuk téglalap alakúra és megkenjük az evőkanálnyi puha vajjal, majd feltekerjük, mint a bejglit. Minimum egy-két órára a hűtőbe tesszük (nálam volt 3-is).


Eredeti recept szerint jót tesz az éjszakai. Vaníliás- ecetes kifli recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása.


Belisztezett nyújtódeszkán téglalap alakúra nyújtjuk a tésztát, majd vékonyan megkenjük a puha vajjal, és feltekerjük mint a bejglit. A Hókifli ( ecetes tésztás sütemény) egy a sok könnyen, gyorsan elkészíthető Desszertek receptjeink közül.

Koronázza meg az étkezést egy isteni fogással! A lehűlt, pihentetett tésztát 3-mm vastagságú téglalap alakúra nyújtjuk. Csíkokra, majd háromszögekre vágjuk.


Mindegyik tésztára lekvárt teszünk és kifli formára feltekerjük, tepsire tesszük és megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd langyosan vaníliás porcukorba forgatjuk. A lisztet elmorzsolom a rámával, hozzáadom a vizet és az ecetet, majd pár órára (de akár egy éjjelre is lehet) hidegre teszem.


Ha letelt az idő, vékonyra nyújtom, kb 6cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatom, mindegyikbe beleteszek egy kevés lekvárt, kifli formára alakítom és tepsibe teszem. Ecetes kifli , édesen, ami sokkal jobb mint gondolnád! A vaníliás kifli , vagy ahogyan sokan ismerik, a hókifli egy igazi karácsonyi sütemény a bejgli után.


Már napokkal az ünnepek előtt elkészíthete hiszen minden dobozban töltött nappal csak finomabb lesz. Ja, és ami a legjobb benne, hogy pofonegyszerű elkészíteni, amit most Gyorsan könnyűt rovatunkban meg is mutatunk neked. Takard le, és pihentesd körülbelül fél órát. Az almát hámozd meg, majd reszeld le.


Nyomkodd ki a levét, szórd meg fahéjjal és cukorral, majd párold meg. A tésztát nyújtsd ki vékonyra, és szaggass belőle nagyobb köröket. Tegyél mindegyik tetejére egy kicsit az almás töltelékből, majd tekercseld fel őket kifli. Neten találtam ezt a finom kiflit, Rita receptje alapján készült.


Kevés hozzávaló kell hozzá!

Nagyon finom porhanyós a tésztája. Olyan kömég íze van! Egy adag nem elég belőle! Sajtos ecetes kifli recept – lisztet szétmorzsoljuk,hűtőszekrényben pihentetjük, tálban összekeverjük,háromszög alakúra,tojássárgába tesszük. Minden évben január 16-án ünneplik nemzetközi szinten a csípős ételek napját, így gondoltuk mi is felzárkózunk, szóval kitaláltunk külön erre a. Vágd őket cikkekre, majd sodord kifli formájúra.


Recept gyűjteményében! Tedd őket egy kivajazott tepsibe, és a tetejüket kend meg tojással. Hideg sütőbe tedd be, és fokozatosan emeld a hőfokot. Lágy töltött kifli tejfölös tésztából.


Ezeket a lágy, töltött kifliket csak egyszer kell megkóstolni, onnantól kezdve garantált, hogy elég gyakran kerül elkészítésre. A tészta puha és lágy, mint a felhő, a benne rejlő töltelék pedig még finomabbá teszi ezt a csodát. A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel!


Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel. Havasi kifli A múlt héten, amikor telefonon beszéltem Édesanyámmal szó került, hogy milyen finom lekváros kifliket készített. Emlékeztem, hogy még gyerek koromba ettem ilyet, de én soha nem készítettem, és receptem sem volt hozzá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések