2018. július 27., péntek

Fűszerolaj készítése házilag

Maga a fűszerolaj készítése roppant egyszerű, egy elmosott üvegbe bele kell tenni a megtisztított fűszereket és fel kell önteni olajjal. Miután belepakoltad az üveget és fel is öntötted olajjal, egyetlen dolgod maradt. Minimum két naponta, de inkább naponta meg kell keverni vagy rázni a félkész terméket.


A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is.

Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle. Kategória: fűszerek házilag. Legnépszerűbb receptek: Gyros fűszerkeverék házilag , Reszelt ecetes torma házilag , Nosalty Kvíz: Mennyire ismered a fűszernövényeket?


A fent említett receptek mellett még számos más fűszerolaj -variáció létezik, akár mi magunk is kísérletezhetünk – az ízek és a küllem esetében is. Hosszabb tárolási idővel nő a botulinum toxin keletkezésének kockázata. Fogyassza el az olajat ezért a lehető leggyorsabban. A leveleket vágódeszkán villával kissé.


A vaj kiváló ízfelvevő, ezért sokféleképpen ízesíthetjük, kedvünk szerint.

Keverhetünk hozzá friss vagy szárított, apróra vágott vagy darált zöldfűszereket, hagymaféléket, de akár citromlevet, gyömbért is. Az így elkészült illatos fűszervajak aztán megszokott ételeink fényét is emelik. A legfinomabb, házi fűszerolajok készítése : mire kell odafigyelni, hogy sokáig elálljon?


Az olasz éttermekben az asztalokra készített fűszeres olajokkal még tovább ízesíthetjük az ételeinket. Az ezekben az üvegekben lévő olajok nemcsak szépek, hanem nagyon finomak is, az olaj azonnal átveszi a fűszerek aromáját. A fokhagymás-bazsalikomos fűszerolaj. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása.


Címkék: fűszer fűszerolaj. Ebben lehet jó ötlet egy egyedi, testre szabott salátaolaj elkészítése. Végy tehát egy öt literes kanna jobbféle. Ezt a lapot hamarosan törölni fogjuk! Fűszerolaj – fűszerecet készítése.


Ugyanolyan mennyiségekkel dolgozz, mint a hideg eljárás esetében. Efölött ugyanis a fűszer megfő benne, ami az egész olaj aromáját megváltoztatja. Az olajat lassan forrósítsd fel, de ne legyen 1foknál forróbb.


Tele a kert (vagy épp a piaci árusok pultja), de ha figyelmesen járunk a természetben, akkor erdő-mező, jobbnál jobb friss fűszernövényekkel, melyekből igazán ízletes fűszerolaj készíthető. Készítsünk otthon fűszerolajat.

Ez is egy módja, hogy a téli hónapokban ne kelljen nélkülöznünk a friss, finom ízeket. A pint Szilvia Szőke fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten.


A rozmaring, a kakukkfű, a csombor vagy a levendula virágládába ültetve sem igényel napi öntözést, mivel keskeny leveleik alig párologtatnak. A zsályával és levendulával együtt nagyobb cserépben, vagy ládában kint is áttelelnek, ha déli fekvésbe ültetjük őket és nyáron a túllocsolást kerüljük. Nálunk most ez az egyik nagy kedvenc.


Szeretjük vékonyan szelve kenyéren, salátába vágva, vagy forró levesbe dobva, vagy megsütve, vagy azt hiszem mindegy, csak legyen itthon Provolone. Jó móka a készítése , látványos, formás sajt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések