2018. július 30., hétfő

Barackos tejpite

Nagymamám egyik leggyakrabban sütött sütije volt ez, amikor csak úgy beugrottunk hozzá, hiszen szinte pár perc alatt össze lehet állítani. Ez a barackos változat az egyik kedvencem, de egyébként bármilyen, keményebb húsú gyümölccsel nagyon finom. Elkészítése: A sárgabarackot alaposan megmosom, majd negyedelem, és szétoszlatom egy piteformában. A hozzávalókat egy habverő segítségével összekeverem, ráöntöm a barackra, a tetejét megszórom mandulával, és 1fokra előmelegített légkeveréses sütőben perc alatt készre sütöm. Palacsintát mindenki tud sütni, vagy ha mégsem, hát a tésztáját biztosan be tudja keverni.


Barackos tejpite

Ennek a süteménynek pedig tulajdonképpen egy ilyesmi keverék a tésztája, és a nyár legtöbb gyümölcsével el lehet készíteni. A clafoutis - vagy tejpite - titka a sütés: közepes hőfokon, viszonylag hosszan sül, és ez azért fontos, hogy teljesen átsüljöm belül is, nem túlzottan, de azért már ne legyen folyós sehol sem. A sütőből kivéve még lehet egy kicsit rezgős, hűlés közben még szilárdulni fog! Szívemből szóltál kedves Wise Lady! Hajlamosak vagyunk a sajátunkat elfelejteni, háttérbe szorítani és majmolni a külföldit.


Elég szomorú hogy ennek a nemzetnek már önbizalma és józan esze sincs. Barackos -túrós clafoutis. Sokféleképpen variálható, málnával, barackkal , eperrel vagy bármilyen más bogyós gyümölccsel is nagyon finom. Hozzávalók (16×34-cm-es tespihez).


Szeretnénk elhessegetni azt a tévhitet, miszerint a tejpite vaníliásan a legjobb. Könnyű, gyümölcsös tejpite , ami olyan lágy, hogy csak kanalazni lehet. A tejpite , vagy ahogy nevezik még tejes pite, sokak nagy kedvence, melyet még a nagymama konyháján kóstoltak először.


A tejes pite receptje hasonló a palacsinta tésztáéhoz, csak ez afféle pitére sikerült palacsinta. Befőttel, friss gyümölccsel kedvünkre. Tulajdonképpen,mikor nincs türelmem a palacsintákat egyenként kisütni, akkor a tejespitét készítem el. Az elején nekem is felszokott hólyagosodni, de a végére eltünik, ja és a vége felé a tetejére alufóliát teszek.


Barackos tejpite

Mossuk meg a barackokat, vágjuk félbe, magjukat szedjük ki! Vágjuk fel a citromfüvet hosszában négy részre, és tűzzük fel rá a barackokat! Karamellizáljunk cukrot egy serpenyőben! Keverjük habosra a cukrot a tojásokkal és pici.


Vittem szülinapi bulira, baráti összejövetelekre és csak úgy simán magunknak is csináltam. Az a jó benne, hogy hip-hop készen van, csak össze kell keverni a hozzávalók. Könnyű, puha kellően savanykás és pont annyira édes ahogy azt én szeretem.


Barackos tejpite

Ez a tejes pite (idegen nevén: clafoutis) is az, ráadásul egy igazán egyszerű recept, amit bármikor összedob az ember, ha éppen bejelentkeznek a vendégek, tulajdonképpen egy palacsintatésztáról vagy tejsodóról beszélünk. Sokszor csináltam már tejpitét az elmúlt időszakban. Kivajazott, magas szélű tepsibe öntjük a híg tésztát, és előre felforrósított (2fokos) sütőben kb. A datolyát feldaraboljuk, a kókuszreszeléket a dióval kissé megpirítjuk, majd mindet aprítóba tesszük és összedaráljuk (kevés vizet adhatunk hozzá, ha nehezen menne).


A kapott masszát egy 20x30as formába simítjuk. A natúr joghurtot a mascarponéval, porcukorral és a fél citrom reszelt héjával összekeverjük. A zselatinlapokat hideg vízbe áztatjuk és felpuhítjuk. Amikor nagyon kevés idő alatt kell valami nagyon finomat sütni, … Elolvasom Mintha egy gyerekkori rajzból tervezték volna ezt az ausztrál otth. A hagyományos ízvilág mellett, sok különlegességgel is találkozhattok, receptjeimet nem csak lisztérzékenyeknek ajánlom, hanem azoknak is, akik étrendjükben a változatosságra törekednek!


Barackos tejpite

A tészta hozzávalóit egy. A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd elkeverjük az őrölt paprikával. A húshoz hozzáadjuk a rizst, a dinsztelt hagyma kétharmadát, a fokhagymát, tojást és sót ízlés szerint, majd jól összegyúrjuk. Fördős Zé bemutatja - Street Kitchen, ahol a főzés kezdődik!


A legbrutálisabb, legcuccosabb, legjobb recepteket nálunk keresd!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések