2018. július 6., péntek

Ablak párásodás megszüntetése

Esős időben és a téli hónapokban nincs az az autós, aki ne találkozott volna a párásodás jelenségével, ami főleg azért idegesítő, mert nem lát ki tőle rendesen a sofőr. Az újabb autók levegőkeringetése és a klímaberendezések már ügyesen kiküszöbölik ezt a problémát, az idősebb modelleknél azonban ez kellemetlenebb és sűrűbben előfordul. Bár lassan vége a télnek, még várhatnak ránk hűvösebb napok, sőt, akár még fagy is, mindezek miatt pedig nem árt tisztában lenni azzal, a hidegben miként érdemes tisztítani az ablakokat, legyen szó a jegesedés vagy épp a pára okozta problémákról.


Télen kívül hideg, belül meleg, nyáron fordítva. Az eredmény a lecsapódó kondenzvíz, a párás ablak. Vásárolhatsz drágán páramentesítő spray-t, de körülnézhetsz a háztartásodban is. Remek megoldásokat ajánlunk, melyek árban összehasonlíthatatlanul olcsóbbak, mint a bolti kemikáliák.


Na és nem kell beszívnod a. Végleges megoldás a párás ablak és a penész ellen. A jól szigetelt épületekben, lakásban felgyülemlő pára és szennyező anyag nem tud eltávozni a helyiségekből, amely a párásodás , penészedés és rossz minőségű levegő problémájához vezet. A belülről vizes ablak a lakótér (szoba) párás levegőjének következménye, ami lecsapódik az ablakokra.


Ahelyett, hogy szobáról szobára járva szárazra törölgetjük minden reggel az ablakokat, inkább szellőztessünk többet. Jó megoldás lehet az is, hogy a fűtést felcsavarjuk, hosszabb távollét esetén is, és éjszakára sem kapcsoljuk le, azonban - valljuk be - ezt a. Tippek belső párásodás ellen? Most, hogy jöttem haza, félre kellett húzódnom, mert kívülről-bévülről annyira párásodott az autó ablaka, hogy szó szerint vakon mentem az úton. A külső párát az ablaktörlő többé-kevésbé leviszi, de a belső ellen mit tudok tenni? Utána félrehúzódtam, és ronggyal letöröltem.


Ilyenkor a doboz aljában megáll a levegő páratartalmából lecsapódó víz, ezt pedig a meleg légáramlat párologtatni kezdi. Ettől a befúvott levegő nedvességtartalma magas lesz, ezért csapódik le pára az ablakokon. A kézi klímáknál egyszerűen a szabályzók megfelelő állását szokták a hátsó ablak fűtéséhez hasonló piktogrammal jelölni – ez általában a külső levegő beszívását, a klíma bekapcsolt állapotát, a legmagasabb, vagy eggyel az alatti ventilátor-fokozatot, illetve a szélvédőre fújást jelenti.


A párásodás megszüntetésére egyre nagyobb az igény az ingatlan tulajdonosok részéről. A speciálisan erre a probléma megoldására szakosodott vállalkozások segítséget nyújtanak mindenki számára az egészségesebb élet megteremtése érdekében. Hogyan kivitelezhető az ablak párásodás megszüntetése ? Ha a párásodás nem a két üveg között van (“rajzolni” tudunk bele), akkor nem az üvegünk hibájára kell gondolni. A párásodás oka, hogy túl magas a helyiség páratartalma és az üveg felületén (ami a leghidegebb pont a szobában) kicsapódik a víz. Sokan vannak, akik az ajtó és ablak kisebb-nagyobb működési rendellenességeit tapasztalva időszerűnek gondolják a nyílászáró cserét, nem tudva, hogy a problémák javítással is kiválóan orvosolhatók.


Két üveg közötti párásodás megszüntetése ? Igaz,hogy már éves az épület,így az ablakok is,de az előző tulaj elmondása szerint tizenx éve is problémát jelentett ez nekik is. Tehát dupla üveges az ablak ,amit csavarhúzóval viszonylag egyszerűen szét lehet csavarozni a takarításhoz. Egy lehetséges megoldást ismertetek, a penészes falak kialakulása ellen. Miért fontos a párásodás megszüntetése ? Az ablak párásodás (az ablak üvegei között vagy az üveg belső felén), az új építésű lakás nyílászáróinak belső felületén folyó víz, az új ajtó beépítését követően jelentkező penész a falon mind arra utaló jelek, hogy a szellőztetés nem megfelelő. A pontos kivitelezés az ablak beszerelése esetén is elengedhetetlen.


A nyílászáró optimális beépítéséhez ismerni kell a fal szerkezetét, mert az alapvetően meghatározza a szigetelés anyagát és az ablak rögzítésének módszerét. Ma már az ablaktokban végigfutó háromszoros gumitömítés mondható a legkorszerűbbnek. Nem a vizes ablakpárkány és nedves padló az egyetlen kellemetlen velejárója a párásodó üvegeknek, sőt ezek még a kevésbé ártalmas mellékhatások. Az igazi gon hogy ahol rendszeresen párásodnak az ablakok, ott hamarosan felüti a penész is a fejét, és azt már jóval nehezebb kiirtani, ráadásul az egészségre is ártalmasak a penészgombák. Szüntesd meg tehát a. Szeretné tetőterét világosabbá tenni?


Jó tervezéssel egyszerűen megoldható a tetőtéri ablak beépítése. Filmünkben bemutatjuk a munkafolyamat egyes lépéseit. Párásodás , penészesedés megszüntetése. Nyílászáróba épített résszellőzővel. Praktikus, mert a lakás, nyaraló, stb.


Bővebben… Ha Önnek is párásodik vagy penészesedik üveges ablaka vagy ajtaja, akkor Mi megoldjuk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések