2018. július 11., szerda

Betléri kastély park

Saját fotók alapján készitettem a videót. Sajnos a kastély belsejében nem engedték a fényképezést. Igy a park szépségét szeretném bemutatni. Egyúttal bejegyezték a világ legjelentősebb történelmi kertjeinek és parkjainak listájára is.


A betléri kastély Szlovákia egyik. A mesebeli épület, mely Rozsnyótól és Krasznahorkától sincs messze, eredeti berendezésével régi, szép é.

Betler Castle and Park ). Fokozottan védett, a felújítása nemzetközi (UNESCO) segítséggel történt, a munkálatokban magyar szakemberek is részt vettek. A második világháború után államosították, ám eredeti berendezése megmaradt. Slovenské národné múzeum z preventívnych dôvodov pred šírením nákazy koronavírusu (COVID-19) na Slovensku s okamžitou platnosťou uzatvára pre návštevníkov expozície, výstavy, knižnice a bádateľne vo všetkých špecializovaných múzeách SNM na Slovensku. A sarokbástyákkal megerősített kastély egy sűrűn beerdősített hegyoldal alatt, a Sajó völgyében áll.


A kert vagy a park a kastély elengedhetetlen tartozéka. Gömörben fekv betléri kastély teljes. A kastély elődjét a 18.


Befejeződtek a márciusban súlyos viharkárokat szenvedett a szlovákiai betléri kastélyparkban végzett helyreállítási munkálatok, a park a jövő.

Csen nyugalom, a kastély és park szépsége. Most direkt rákérdeztem az. The village of Martonyi is located in the Szalonna-Rudabánya Hills in the southern part of Aggtelek National Park.


A pakban egy ősrégi tiszafa erdő nyomai találhatóak sok más nagyon értékes és exotikus fafajta mellett. A faállománya is nagyon szép. Az egyéb kastélyokhoz hasonlóan itt is francia kert található a kastély előtt, egy szép szökőkúttal. VH után nem rabolták ki a. Apponyi Gyula építtette.


Bár a Molnár család által a 17. A parnói kastély története szorosan összefügg a betléri. Andrássy-család számára. A vár panorámája valóságos mesekép, a kastély ablakából környező falu, valamint megfelelő látási viszonyok között, a Magas-Tátra néhány csúcsának lenyűgöző képe tárul a látogató szeme elé. A Gácsi vár az irodalomban a 12.


Az egykori hektáros park nem maradt annyira érintetlen, mint a kastély , hektár maradt meg belőle, ám ennek a gondozása is nagy feladatot jelent. A rendezvényen a Classic Gipsy Music együttes szórakoztatja a közönséget. A legifjabb látogatókat várja az arisztokratikus krikett vagy a tollaslabda, de készíthetnek kis.


Vízesései, zúgói valódi kis mesevilágot tár elénk egy kellemes kirándulás keretében. A nap második részében meglátogatjuk a magyar. Természetesen nem véletlenül, hiszen olyan különleges, egzotikus fafajtákat ültettek ide egykoron a kastély gazdái, amelyek párjukat ritkítják.

Brunszvik Antal majd fia, Ferenc virágzó gazdaságot teremtett itt, a kastély köré pedig valódi földi paradicsomot varázsolt. A hársak közé amerikai szivarfát, balkáni vadgesztenyét ültettek. A park közepét kis tó foglalja el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések