2017. december 21., csütörtök

Újságpapír szigetelés

Szigetelés fachwerk házban Jelen példánkban a szaruzaton és födémen is Sd3m értékű fóliával, illetve kiegészítőivel dolgoztunk. Azon építési mó amellyel ez a lakóház megvalósult viszonylag ritka Magyarországon. A papír, mint szigetelőanyag.


Az anyag alapját rosttá darált újságpapír adja, amit bóraxszal és magnézium-szulfáttal keverünk. A cellulózrostok és a közöttük lévő levegő kiváló hőszigetelő képességet biztosítanak, a bórax tűzzel szemben ellenállóvá teszi, a magnézium-szulfát, vagy másnéven keserűsó pedig távol tartja a rágcsálókat. A befújható szigetelés tetőkbe, födémekbe és falakba juttatható, a szigetelőgranulátumot pedig padlókban és födémekben alkalmazzák, ahol hangcsillapító, zajvédő szerepe is van.

Az apró szemcsékből álló anyag nagy előnye, hogy egyenletesen és hézagmentesen tölti ki a hőszigetelési rétegnek kialakított teret vagy. A cellulóz szigetelés olcsósága tehát a polisztirolhoz viszonyítva leginkább attól függ, hogy mennyiért találunk kivitelezőt. Mindent összevetve kijelenthetjük, hogy bár a marketingszöveg néhány kijelentése túlzás, a cellulóz szigetelés mégis megállja a helyét a piac többi termékével szemben. Nem véletlen, hogy sok. Mindenképpen javaslok egy párazáró fóliát a gipszkarton mögé.


A fújható szigetelés gyors megoldás, ugyanis akár egy nap alatt egy egész tetőt, vagy házat is le tudunk szigetelni a módszer alkalmazásával. A fújható szigetelés esetében nem kell számolnunk felesleges hulladékkal, a technikának köszönhetően még a gipszkarton fal szigetelése is megoldható, különösebb bontás nélkül. Hazánkban is elterjedőben van a lakóházak minél hatékonyabb hőszigetelése, melynek.

Ez az érték órában adja meg, hogy mennyi késéssel ér a nyári forróság egy épületrész külsejéből a belső lakótérbe. Thermofloc hőszigetelés. A fáziseltolódás annál nagyobb, minél magasabb a beépített szigetelőanyag hőkapacitása. A technológia kizárja a hőhidak keletkezését, ez kellemes belső mikroklímát jelent és megelőzi a penészképződést. Nagy hőtároló képessége miatt visszatartja a nyári hőséget is.


A szigetelés néhány óra alatt beépíthető. A cellulóz hőszigetelő anyag egyaránt alkalmazható új épületekben és a régi épületek szigetelésénél, illetve meglévő szigetelés cseréjére esetén is. A fenti újrahasznosítási folyamat révén az újságpapír szigetelőanyaggá alakul. A kész cellulóz szigetelőanyag zsákos formában kapható, melyet egy befúvógép. A leggyakrabban használt szigetelőanyagok, a polisztirol, a kőzet- és az üveggyapot, valamint a műanyag vakolatok azonban ökológiai és építészetbiológiai szempontból egyaránt kívánnivalót hagynak maguk után.


Az újságpapírt feldarabolják majd bór sók hozzáadásával tűz, és kártevő ellenállóvá teszik az anyagot. Cellulóz szigetelés Mi a cellulóz szigetelőanyag? Ezt a kihívást azonban sikerrel veszi a fújható szigetelés.


A fújható szigetelés egy merőben új és igazán sokoldalú technika, aminek lényege, hogy a cellulóz hőszigetelő anyag, ami újrahasznosított újságpapír darálékból készül, egy gép segítségével kerül befúvásra. Fantasztikus és igazán kézenfekvő. A legjobb szigetelés sem ér semmit, ha a szél átfúj rajta. Ahhoz, hogy az épületet a szél és az időjárás viszontagságaitól megvédjék, egy saját rendszert fejlesztett ki a gyártó.


Az ISOCELL nemcsak a szigetelőanyagot, hanem a fóliát is biztosítja a felhasználók részére, megoldva ezzel rendszerben minden technológiai problémát, s a garancia kérdését, mert csak.

A lakóház függesztett álmennyezetének tetején szigeteltünk, illetve a speciálisan kialakított aljzatot hőszigeteltük újságpapír szigeteléssel. Bizonyos szigetelőanyagok esetén találkozhatunk azzal a problémával, hogy a szigetelés az évek során “megül” vagyis tömörödik. A befújásos technika lehetővé teszi, az ülepedésbiztos és hőhídmentes cellulóz szigetelést, azaz ahogy a szigetelő anyagot befújjuk, az úgy is marad évtizedeken keresztül. Nyáron a szigetelés hatékonysága a fázis eltolódással mérhető.


A nyári melegben a cellulózszigetelés a térelhatárolókon keresztüli hő terhelést elnyújtja, emiatt a napi legmagasabb hőmérséklet akkor éri el a lakrészt, amikor a külső hőmérséklet már olyan alacsony, hogy szellőztetéssel a sugárzó hőt lehetséges.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések