2017. december 14., csütörtök

Fűszeres rizs receptek

Fűszeres sárga rizs recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Ha van maradék főtt rizs , akkor használjuk azt, ha nincs, akkor bő vízben (mint a tésztát) főzzünk egy adagot sóval, csipet sáfránnyal és egy marék mazsolával karöltve. Ha megpuhult, szűrjük le, és tegyük félre.


Az olívaolajat egy serpenyőben hevítsük fel, majd dobjuk rá a szeletelt fokhagymát, és pirítsuk meg. Kategória: rizsköret.

Recept gyűjteményében! A kétféle lencsét külön-külön, percre beáztatjuk. Amikor megfőtt a rizs , összekeverem a savanyú káposztrával, sütőtálba öntöm. A tetejét jól meglocsolom a tojásokkal kikevert tejföllel, és a. A megtisztított hagymát félbe, majd szeletekre vágjuk, és a lepirított fűszerekhez adjuk.


Indiai fűszeres rizs (biryani) A biryani lényege a basmati rizs , valamint a vele főzött fűszerek sokasága. Ez egy hús nélküli változat, de készíthető csirkével, hallal, rákkal, birkával is akár. Közepesen hosszú szemű rizs : a szélességénél 2-3-szor hosszabb.


Kevesebb vízben, hamarabb megpuhul, mint a hosszú szemű, és enyhén tapadós lesz.

Rizottóhoz legjobb az olasz arborio és carnaroli, míg paellához a spanyol Arroz Bomba és Valencia fajta. Rövid szemű rizs : alig hosszabb, mint amilyen széles. Egy finom Sok fűszeres rizses hús ebédre vagy vacsorára? A rizst megmossuk, és jól lecsepegtetjük. A mazsolát meleg vízbe áztatjuk.


A ghee-t vagy az olajat nagy lábosban felforrósítjuk, beletesszük a szeletekre vágott hagymát, majd állandó keverés mellett üvegesre pároljuk. A felaprított hagymát, fokhagymát, gyömbért, és a zöldpaprikát az olajban puhára pároljuk, majd egy kicsit megpirítjuk. A fűszeres , lencsés rizs recept elkészítése.


Hozzáadjuk a fahéjat, szegfűszeget, babérlevelet és a kurkumát. Néhány perc alatt összepirítjuk. Nagyobb edénybe tesszük a zöldségeket és a gombát, felöntjük 1. Belekeverjük a fokhagymát, az egész borsot, a szerecsendiót, a narancshéjat (ezeket célszerű kisebb gézdarabba kötve a vízbe lógatni, így főzés után nagyon könnyű eltávolítani a levesből), a bouquet garnit és a sót. Nincs szomorúbb dolog a hagyományos rizsköretnél, én legalábbis gyakran sírnivalóan sivár dolognak érzem.


Ezért nagy barátaim a közel-keleti rizsvariációk, amikor a rizst csak félig főzik meg, aztán egy vajas, fűszeres , ezzel-azzal ízesített alapon, párolva fejezik be az elkészítését. A rizs remek köret, kiadós, szapora és olcsó, de ha gyakran készítjük, könnyen unalmassá válik. Viszont nagyon nagy előnye, hogy változatosan variálható, és pár egyszerű alapanyaggal új karaktert adhatunk neki. A mexikói paradicsomos, fűszeres változat köretként is nagyon izgalmas, de könnyen egészséges egytálétellé is alakíthatjuk. Csirkés-kolbászos fűszeres rizs.


A recepthez tartozó videó.

Rizses, fűszeres egytálétel, kolbásszal, csirkemellel, zöldségekkel egyenesen New Orleansból. Tökéletes vacsora ráérősebb hétkö.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések