2017. szeptember 20., szerda

Fába égetés házilag

Fába égetett mintát hogyan készíthetek (milyen égető szerszámmal) itthon házilag ? Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Hobbiasztalos bejegyzései égetés témában. A fa kerítések nagyon népszerűek , mert szépek, jól illeszkedik szinte bármilyen ház stílushoz. Tipp: Jó ha van egy fakanalunk, vagy egy elrontott fa bármink, amit csak arra. A fába égetés , más néven pirográfia mellett döntöttem, mert a fában egyszerre van jelen a múlt.


Csúcstechnológiás katonai eszközöket vesz India az USA-tól. Mivel égetésről van szó, nagyon körültekintően kell eljárnunk használat. Az ember azt gondolná, hogy a fába égetés férfias dolog, sast, medvét, erdőt, tájképet lehet a fába égetni. De az alábbi bejegyzés megmutatja azt, hogyan lehet lányos dolgokat a fába égetni és akrilfestékkel színezni. Fakonzerváló szerek – Faanyagok beltéri és kültéri védelme A házban és a kertben létesítendő festetlen faszerkezetekhez – a korhadás és a farontó bogarak okozta károk elkerülése érdekében mindig előkezelt faanyagot használjon, ame­lyet a fűrésztelepen nagy nyomás alatt, fa-konzerváló szerrel impregnáltak.


A mintát beleégetjük a fába. Az égetés során figyeljünk arra, hogy ne nyomjuk túl erősen az égetőt a fára, mert könnyen mélyedéseket égethetünk! Vigyázzunk, mert a füst kimarhatja a szemünket, ezért célszerű védőszemüveget használni, vagy a munka során ne hajoljunk túl közel. Pirográf technikával készült képek.


This feature is not available right now. Please try again later. Faégetési fortélyok, tanácsok, tapasztalatok Kiss Norberttől. Az égetés nagyjából megvan, a csiszolás is halad rendesen, szerintem a lényeg a hétvégén meglesz és lehet kenni.


Aki jól bánik a ceruzával, rajztollal, annak érdemes kipróbálnia a fába égetett technikát is. Hatásában a régi lavírozott rajzokhoz hasonló, a lágy szépia barnától a mély földbarnáig terjedő tónusaival szokatlan hatású képek készíthetők vele. Kemény fába égetés nagyon szepen sikerül, lekenem szódabikarbónás vízzel a felületet, és a két ponton elhelyezett ”ménkü” már égeti is. Videokon latni, hogy folyó víz alatt kefélik ki. Ballagásra falióra Különleges ajándék Legyen szó akár bölcsődéből, óvodából vagy iskolából való ballagásról, egyedi,személyre szóló ajándék lehet az óvónéniknek, dadus néniknek, osztályfőnöknek.


Ha kétszárnyú kaput szerel, pillanatszorítókkal fogassa össze a szárnyakat. Ezek a bordás szegek kifejezetten fához készültek, a bordák a kihúzódás ellen vannak. Hátramenetben a bordák beakaszkodnak a fába és akadályozzák a kihúzódást.


A fa szára mocorog, a normál szög ilyen helyeken meglazulhat. Elvileg a csavar is ugyanezt tudja, de gyakorlatban nem használtam ilyen szeget, nincs tapasztalatom. Szuper jó dekorációs ötletek falra! A könnyebbeket mi magunk is megvalósíthatjuk otthon, feldobva vele az üres, fehér falakat. Hogyan tudnék házilag agyagot égetni?


Kertitörpéket szeretnék csinálni. Van sütőnk (: D), és kandallónk is. Nem szeretném, ha kormosak lennének a figurák, ugyanis ki akarom őket festeni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések