2016. augusztus 9., kedd

Vizesedés szülés után

Ha mindkettő daga akkor csak vizesedés. A második császár után nekem is volt (pedig terhesen nem) és az összes császáros szobatársamnak is különböző mértékben - viszont kb. Az elsőnél szülés után 1-nappal még durvább volt mint szülés előtt,. Ebben is volt részem az első szülés után , azért is paráztam igencsak a másodiknál. Pedig ha jobban megismerjük a vizesedés kialakulásának okait, egyszerű.


A speciális kismama masszázs után azonnal nagyobb. A testhőmérséklet kezdetben kissé megemelkedett, de normálisan nem több 38°C foknál, s fokozatosan csökken a megszokott testhőmérsékletre. Az artériás vérnyomás a szülés után gyorsan csökken, a szülést követő napokban ingadozó, a keringés a gyermekágy hetei után lesz a régi.


Szülés után a gyermekágyi vérzés egy fura dolog. Elvben minden kismama tud róla, hogy miután a gyermeke megszületett, vérezni fog. De mégsem tudunk rá igazán felkészülni, mennyi ideig tart, mennyi vér ürül, milyen a színe és az állaga, mikor normális és mikor kóros, és persze az is kérdés, hogy mi a helyzet a császáros anyákkal. A vizesedés rosszabb azoknál, akiknek több a magzatvizük, vagy ikreket várnak. Ugyanígy rosszabbodik a helyzet a nap végére, és ebben a nyári forróságban is.


Ne aggódj: szülés után elmúlik, és segíteni fog a szoptatás is! Pihenj, amennyit csak tudsz. Tedd fel a lába de figyelj, hogy hogyan teszed. Normális esetben reggelre elmúlik a duzzanat, de ha úgy láto hogy mégsem és túl nagy az eltérés a lábak duzzadtsága között jelezd orvosod felé a problémát.


A szülés után egy-két héttel elmúlik az ödéma és rengeteg víz távozik a szervezetből, a megkötött víz igen sok kilót jelenthet a mérlegen. Már a kontrollvizsgálat során megbeszélheted orvosoddal a. Egy nehéz szülés , a gyengébb kötőszövetek, de egy nem túl lelkiismeretes orvos is okozhat károkat odalenn, akár annyira, hogy az a szülés után hónapokkal, évekkel is megnehezíti az együttlétet - de sok nő is aka aki semmiféle változást nem tapasztal több gyermek után sem. A szülés után ebből 3-kilogramm azonnal lemegy, s közben a szerveid is elkezdenek visszarendeződni. Elmúlik a vizesedés , és élettel teli leszel!


Bár a kezdeti fogyás gyorsan megáll. A terhességi hormonok, a súlygyarapodás, a vízháztartás megváltozása hozzájárulnak a végtagok, az arc és súlyos esetben az egész test vizesedéséhez. Ez alatt azt értjük, mikor a súlytöbbletet nem zsír, hanem a szövetek közt megrekedt folyadék okozza. Ez a lábszáron a legszembetűnőbb.


Páromnak kb 3-hete nagyon vizesedett a lába, és azt vártuk a szülés után ez szépen lentebb megy, de pont ellenkezőleg történt, a lábán a vizesedés még nagyobb lett, és most már a karján is. A nátrium megköti a vizet, és a testünkben tartja azt. A szénhidrátok szintén hatással lehetnek a folyadékvisszatartásra, különösen akkor, ha szénhidrátmegvonás után újra bevezetjük őket az étrendünkbe.


Mivel a seb csak a császármetszés után hónappal gyógyul meg teljesen, ne légy meglepve, ha némi zsibbadást fogsz néha érezni azon a tájékon. Mindez addig fog történni, amíg az idegek nem fognak teljes egészében regenerálódni (ez általában szülés után 6-hónappal szokott megtörténni). Vizesedés terhesség alatt és a vízfogyasztás.


Amikor a tünetek jelentkeznek, a legtöbb kismama csökkenti az elfogyasztott folyadék mennyiségét, mivel úgy gondolja, ezáltal a vizesedés csökkenthető, megállítható. Sajnos ez nem igaz. A csökkentett folyadékbevitel éppen ellenkező hatást válthat ki: a szervezet még jobban.


Ha ilyet tapasztalunk magunkon (egyik napról a másikra jelentős mértékű vizesedés ), akkor azonnal jelentkezzünk orvosunknál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések