2016. augusztus 3., szerda

Dióval töltött kifli

Huge Range Of Fluorescent Tubes. A legfincsibb édesség, amelynek nagy hagyománya van. Rajongunk érte, mert ízletes és hamar elkészíthető! A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sütőporral, a darált dióval és a porcukorral. Hozzáadjuk a vajat vagy margarint, majd kézzel simára dolgozzuk.


Ezután egy zacskóba csomagolva néhány órára vagy egy éjszakára a hűtőbe tesszük.

Ezen a recepten nem fog az idő! Lekvárral, vagy dióval töltött tejfölös kiflik. Az internetnek hála ma már pillanatok alatt találhatunk modernebbnél modernebb recepteket, de gyermekkorunk ízeit semmi sem pótolhatja!


Egy teáskanálnyi tölteléket helyezünk a közepükre, előbb a felső, majd az alsó felét szorosan ráhajtjuk és kifli alakúra formázzuk. A tetejüket megkenjük tojással és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 2fokon kb. Lisztezett deszkára tesszük, kerek cipókat formázunk, egyenként kinyújtjuk, kivágjuk kifli formákra, rátesszük a tölteléket és felcsavarjuk.


Lekenjük felvert tojással, tepsiben még kelesztjük, amíg látszólag megnőnek, 1fokra előmelegített sütőben szép arany barnára megsütjük. Kategória: töltött kifli.

Lekváros kifli - Olgitól. Recept gyűjteményében! Gesztenyés kifli Winti konyhájából. Olcsó ünnepi kifli. Kókuszos végű hóki. Free Shipping Available. Hókifli Tami konyhájából. Money Back Guarantee! Check Out 10mg on eBay. Fill Your Cart With Color today!


A töltelékhez a darált diót fahéjjal, reszelt citromhéjjal keverem, majd cukros tejjel forrázom, de a dió ne legyen túl lágy. A tésztához az élesztőt dl langyos, cukros tejben futtatom, majd a liszttel, matrgarinnal, maradék tejjel, sóval dolgozom el. Kinyújtom, kockázom.


Mindegyik lapot a diós töltelékkel töltök, átlósan hajtva feltekerem kiflivé. Utóbbi nem kötelező, de érdemes, havas hatást keltenek úgy a kiflik, a látványtól pedig ünnepi hangulat járja át az embert. A töltött aprósütemény két ünnep között is remek választás, amikor a vendégeink már befalták az édességeinket és szükségünk van újabb adag finomságra, amellyel megkínáljuk szeretteinket.


Diós kifli : nagyon egyszerű sütemény. Még töltögetni sem kell, mert a darát dió a tésztájában van. Annyi az egész, hogy a hozzávalókat összegyúro majd kiflikké formálod és megsütöd.

A kifliket megtöltjük a túrós töltelékkel. Tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő, forró olajban sütjük. Dióval töltött havas kifli - Walnut filled snow crescents Ez a recept gyermekkori házunk szomszéd néniétől, Juliska nénitől származik - őt látjátok a képen.


Számtalanszor kaptunk ajándékba tőle ezt az aprósüteményt, majd hosszas kérlelés után megkapta Anyukám tőle a receptet is, ami alapján a mai napig szívesen elkészítjük a kifliket. Pogácsaszaggatóval kiszaggattam és a meggylekvárral elkevert darált dióval megtöltöttem. Csere Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztattam őket és 1C fokra előmelegített sütőben addig sütöttem míg egy kis színt kapott, illetve az alja már aranybarna lett. Dióval töltött túrós kifli Pakolászás közben került elő ez a recept amit már a múlt héten meg akartam sütni,de valahogy elmaradt, Mivel a hozzávalókat már egy hete mosolyognak rám a hűtőből most neki álltam,hogy kiflivé váljanak.


Ha kézzel gyúrjátok az élesztőt. Régi nagy kedvencünk, gyermekkorunkban sokszor ettünk ilyen finomságot. A mai napig nagyon szeretjük, ha neked is megjött hozzá a kedve készítsd el. Mikor a család valami finomságra vágyik, érdemes elkészíteni.


Isteni finom, ráadásul nagyon egyszerű elkészíteni. Hozzávalók Kifli , túró, tojás, cukor, porcukor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések