2016. augusztus 4., csütörtök

Ritka szemszínek

Hat szemszíntípus van: kék, barna, zöl szürke, arany, albínó fekete. A fekete inkább költői, hangulati megfogalmazás, a fekete szemű emberek szemében is melanin van, de igen sötét árnyalatú. Az albínók szeme rózsaszínű, mert átlátszik az íriszen keresztül az érhártya.


Gyerekkorunkban valószínűleg sokunknak mondták a szülei, hogy milyen különleges és egyedi a külsőnk. Törökországban ez a meglehetősen ritka szín a lakosság -ában figyelhető meg. Dél-Amerikában, az ázsiai országokban és a Közel-Keleten a zöld szemű emberek gyakorlatilag nem léteznek.


Azt is hitték, hogy a legexkluzívabb, a legritkább szemszín lila. A borostyánsárga vagy aranyszín szem meglehetősen ritka , oka egy lipokróm nevű sárga pigment megjelenése az íriszben. Szintén a legritkább árnyalatok közé tartozik a zöl illetve a szürke, ennél a két a szemszínnél szintén kevesebb a melanin, mint a barna szemnél. Barna, kék, zöld – ezek a leggyakoribb szemszínek. Azonban ezen kívül három, extrém módon ritka árnyalat is létezik: szürke, arany, albínó.


A zöld szem a legritkább szemszín , talán azért is tekintik. Sokat fektetnek be életük minden területébe, és legalább annyit vissza is várnak tőle. Statisztikailag őket tartják a legkevésbé agresszívnak, emellett bölcsek, szelídek és egyediek. Ez a különleges és ritka szemszín játszhat kék, vagy zöldes árnyalatban is. S vajon hogyan állunk mi a zöld szeműekhez?


Egyes tanulmányok szerint mivel kifejezetten különleges ez a szemszín, ezért sokkal vonzóbbnak tartjuk, leginkább a férfiak szeretik a démoni, villogó tekintetű nőket, hiszen mondanunk sem kell, a hölgyek közt lényegesen több a zöld szemű. Ez a szemszín igen ritka , valójában a kék szem egyik változata. A sötét szürke szemben több a melanin, míg a sápadt, világos szürke szemnél jelentősen kevesebb. A szürke szeműek kedvesek, szelídek és gyengédek.


Empatikus, megértő emberek, akik segítenek, ha tudnak. Megbízhatóak, intelligensek és higgadtak, akik a. A képernyők fénye rosszat tesz a bőrödnek - Nem is kicsit! Azt talán már mindenki tudja, hogy mit tesz a kék fény az ember szemével, és hogy milyen hatással van a bioritmusára: rengeteg kutatás és cikk született már arról, hogy nem szabad lefekvés előtt képernyőt nézni, vagy hogy a túl sok kijelző előtt töltött idő károsan hat a szervezetre. Ezek olyan ritkák, hogy legtöbbünk valószínűleg életében nem látott olyan embert, akinek ilyen színű lenne a szeme. Kínálgattam mindenkinek az én bolond szívemet.


This feature is not available right now. Please try again later. Ritkaságok: Az albínók esetében, mivel hiányzik a színanyag (melanin) termelése, a szemük színe vöröses, mert áttetszik az alatta lévő érhártya. Milyen szemszínek lehetségesek?


A fókabarna mindig kék, a fehér vagy sok fehéret tartalmazó lehet kék, zöl arany vagy réz, illetve egyik szem kék, másik pedig arany vagy zöld. A szemszín genetikailag hozzátartozik a bunda színéhez. Más macskáknak lehet zöl arany vagy réz, de nem kék!


Online női magazin, ami róla neked szól! A legelterjedtebb szín a. Ha a heti horoszkópodra vagy kíváncsi, érdekelnek a gyors receptek, a divatvilág és az egészséges életmó kattints! A sötétebb szürke szeműeknek több a melanin a szemükben, míg a világosszürke társaiknak ez kevesebb. Ha sötétszürke a szeme akkor vagy kivételes kiegyensúlyozott személy vagy, vagy két fél vitatkozik benned és sosem tudod eldönteni, melyik az erősebb. A szem színe kisgyermekkorban majdnem minden gyermeknél egységesen szürkéskék, amolyan bébi-acélkék.


Sok anya ilyenkor álmodozik - hátha kék marad!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések