2016. augusztus 22., hétfő

Huzat fogfájás ellen

A szegfűszegolaj eugenolt tartalmaz, mely kiváló baktériumölő és érzéstelenítő hatással rendelkezik, ezért nem csoda, hogy régóta használják fogfájás ellen. Fogfájás ellen házilag – pár népi gyógymód. Az alábbi trükkök azoknak szólnak, akik nem akarnak bevenni fájdalomcsillapítót, vagy nincs éppen otthon.


A huzat azonban csak annyiban tehető felelőssé ezekért a testi bajokért, hogy a hőmérséklet gyors csökkenése valóban provokálóan hat a helyi erek, inak, izomrétegének összehúzódására, ami miatt görcsök, nehezített mozgás, fájdalmak jelentkeznek. Az igazi ok azonban gyakran nem a levegőben, hanem mélyebben, a. Utazd be a világot klasszikus regényekkel! Az irodalom maga a nagy utazás – a karanténban különösen az. Utazhatunk a Föld középpontja felé, utazhatunk a koponyánk körül is, eljuthatunk olyan topográfiailag pontosan meghatározható helyekre, mint a Pokol és a Mennyország. Varga Éva válasza a fogfájás témában.


Az a javaslatom, minél hamarabb keresse fel a fogorvost, mert a fájdalom nem fog csillapodni, amíg nem részesül kezelésben a lyukas fog. Trauma, vagy esés következményeként is kialakulhat. A fájdalmat a fogban lévő idegszál gyulladása okozza, kiválthatja többek között a fog kilyukadása, fertőzés, ütés, az arcüreg gyulladása. A fogfájás nagyon kellemetlen érzéssel jár, ezt mindenki tapasztalta már.


A fájdalom megszüntetésében mindenképpen a fogorvos segíthet. A koponya lehűlését kiválthatja hideg szél, huzat , vagy a homlok. A kövirózsa leveléből kinyert zöldes színű folyadék kiváló gyulladásgátló hatású.


Huzat , fülfájás, fogfájás és nyaki nyirokmirigy. Megfázott vagy huzatot kapott a fogam. Mit tehetnék a fájdalom ellen ? Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok.


De amíg nem szánja rá magát vagy nincs lehetősége orvoshoz menni, adunk néhány tanácsot, melyek segítségével enyhítheti a fájdalmat. He93P Tudta, hogy az emberek csaknem 1-a szenved vagy szenvedett már fogfájástól? Most így várandósan csak rubophen jöhet szóba, ami szintén jó (persze a paracetamol miatt izzadhatsz, mint egy ló :D) A rubophent azért is ajánlom, mert ha a gyulladás huzat miatt van (nálam nagyon gyakori) akkor ez az egyik legjobb fertőtlenítő.


Visszatéve a cikk-kezdő mondatra, mint fogalom, létezik más nyelveken is a huzat , de mint betegséget előidéző tényezőt, nem tartják számon. Az angol literatúra említi ugyan a „cold draft” kifejezést, de ez többnyire magára a hőmérséklet különbségre vonatkozik. Ha nincs elérhető közelségben sem szegfűszeg, sem fahéj vagy gyömbér, meleg sós vízzel is enyhíthető a fogfájás. Ehhez keverjünk két teáskanál sót egy pohár meleg vízbe, várjuk meg, hogy feloldódik, majd öblögessünk vele. Ha elsőre nem enyhül a fájdalom, ismételjük meg egy kicsit több só hozzáadásával.


Fáj, ha mosolyog, vagy ha komor arcot vág, ha eszik, ha iszik, ha összeszorítja vagy ha kinyitja a száját, vagy bármely irányba mozgatja a fejét. Néha még akkor is fáj, amikor lélegzik, a hideg levegő ugyanis bejut a szájába, az érzékeny fog fölé - és akkor jaj! A fogfájáskor a fájdalmat a fogban lévő idegszál gyulladása váltja ki, melynek oka lehet a fog kilyukadása, fogtömés kilazulása, fertőzés, tályog, sérülés - pl. A gyulladás azután továbbterjedhet, például az íny vagy a foggyökér irányába, emellett pedig tályog is képződhet az elhalt szövetekből, baktériummaradványoktól, illetve azokból az elpusztult fehérvérsejtekből, melyek a fertőzés ellen próbáltak küzdeni. A fog elhalását, illetve súlyos gyulladását okozhatja ezen.


Minden jog fenntartva. Az oldalon szereplő információk nem minősülnek orvosi szakvéleménynek, panaszaival keresse fel orvosát, gyógyszerészét! Ez nagyon jótékonyan hat. Ha fokhagymát teszünk a lyukas fogba, az is hatékony fájdalom ellen. Nagyon sok ügyes házi praktikát alkalmazhatunk fogfájás ellen , viszont elengedhetetlen, hogy orvoshoz menjünk.


Be kell tömetni a lyukas fogat, ha pedig már semmi esély a megmentésére, ki kell húzatni. Mikor túl sok víz jut a hallójáratba, az a fülben keletkezett fül-zsírt eltávolítja, amivel a fülben gombák vagy baktériumok szaporodhatnak el. Ilyen esetben is jelentkezhet fülfájás, viszketés vagy váladékképződés.


Egyéb okok lehetnek a fülfájás mögött a fogfájás , mumpsz és a mandulagyulladás.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések