2015. november 24., kedd

Süttői mészkő síremlék

A süttői és a tardosi mészkövek a legkedveltebbek és a legjobb minőséget képviselik a hazai sírkőkészítésben. Megfaragása könnyű – könnyebb, mint a gránité, éppen ezért ahhoz. Mindkettő természetes anyag, a mészkő üledékes eredetű kőzet ezért a savas esők hatásának kevésbé áll ellen, ennek következtében külső térben fényét. Brown Star, Indiai fekete gránit síremlék.


Crystal Grey gránit síremlék.

Viscont White szimpla gránit síremlék , sprengelt. Síremlék kiegészítők, amiket forgalmazunk: sírkő váza, mécses tartó, feliratok. Legfontosabb célunk, hogy minden megrendelő igényét teljesíteni tudjuk.


Kizárólag első osztályú gránit, márvány és mészkő alapanyagokból dolgozunk. Vállaljuk síremlékek, sírkövek, konyha-és fürdőszobapultok, épületburkolatok, köztéri szobrok és egyéb kőfaragó munkák elkészítését, felújítását gránitból, mészkőből és márványból Zalaegerszegen és Zala megye egész területén - Reneszánsz Zalaegerszeg Kőfaragó Kft. Sírkő és síremlék készítés – gránit, márvány, mészkő sírkövek.


Magyarország összes megyéjébe igénybe veheti sírköves szolgáltatásainkat. Sírkő bontás, sírkő felújítás és sírkő készítés.

Többféle megmunkálással, kereszt-vágott, ‘márványmintás’ süttői mészkőből. Mattcsiszolt vagy polírozott megmunkálással, hossz-vágott (travertin), vagy keresztbe vágott (márványmintás) kivitelben elérhető. Az általunk kitermelt és forgalmazott mészkő : Aminek alapanyaga mészkő , az nálunk megtalálható.


Ha olyasmit szeretne, amit a listában nem talál, vegye fel velünk a kapcsolatot, és megbeszéljük, hogyan oldjuk meg a kérését. Süttői mészkő kripta, családi sírbolt (2) Süttői mészkő kripta, családi sírbolt (3) Kobra gránit kripta, családi sírbolt Indiai fekete gránit kripta, családi sírbolt Multicolor Red gránit, Carrarai márvány kripta családi sírbolt Mu. Természetes jó minőségű anyagokból (gránit, márvány, mészkő , homokkő), szigorúan egyedi munkákat készítünk hangsúlyozottan kézműves jelleggel. A fennmaradó rész főleg más karbonátásvány, kvarc vagy kova, agyag és szerves anyag. Viszonylag rideg, merev, szilárd és állékony kőzet.


Felhasználhatósága sokoldalú, lehet fal- és padlóburkolat bel- és kültérben, készülhet belőle épületdíszítő elem, szobor, síremlék. A süttői mészkő egyébként a pleisztocén korból származik, kb. Az őstengerekben növények és állatok meszes vázából mésziszapként nagy tömegben ülepedett, majd évmilliók alatt a nagy tömeg hatására cementálódott össze. Gyakran találkozhatunk benne őskövületi maradványokkal.


A mészkő a természetben előforduló, üledékes kőzet. Vannak lazább, ill. A környezetében elhasználódott, megkopott mészkő burkolatát újszerű állapotba varázsoljuk, ha esetleg a meglévő mészkő járólap vagy egyéb mészkő burkolat felületébe vegyszermarás vagy egyéb szennyeződések, karcok jelentkeznek illetve, ha nincsenek egy síkban a lapok, akkor az említett hibákat is orvosoljuk.


Ahogy nő a mészkő dolomittartalma, a kőzet fokozatosan dolomittá alakul.

Budapest, Jászberényi út 29. A tardosi bányától alig kilométerre Süttőn és attól keletre másféle építőkő található. A sárgás, sárgásbarna úgynevezett „ süttői ” mészkő – amely már fiatalabb, pleisztocén kori, sárgás, lyukacsos édesvízi keletkezésű – legalább ennyire fontos építőanyag volt és még. Blog a természetes kőburkolatokról. Márvány, gránit, mészkő leírások, javaslatok, kő design ötletek,- sok képpel.


A Süttői Erdészet vadgazdálkodási területe meghaladja a 9. Az újonnan érkezőknek csakúgy, mint az évente rendszeresen visszatérő vendégeknek, jó szórakozást nyújt a kiváló vadállomány által biztosított vadászati lehetőség.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések