2015. november 20., péntek

Birka takarmányozása

A kórfolyamat lényege, hogy az energiában hiányos takarmányozás folytán a. A mozgásra késztetett birka botorkál, mindennek nekimegy. Bárány takarmánykeverék, beltartalmi értékek, takarmányozási javaslat. A téli idoszakban az állatok takarmányozása csak tárolt, tartósított takarmányokkal oldható meg.


Hogyan kell tartani egy birkát? Milyen táplálékot kaphat?

Mekkora kifutóra és boxra van szüksége? A juhok nyári takarmányozása. A nyári takarmányozást alapvetően a legeltetés jelenti. A legeltetés előnyei olyan területeken mutatkoznak meg, ahol a fűállományt jó minőségű füvek alkotják.


Peronoszpóra elleni védekezés - Szakértői tanácsok. Korábbi cikkemben bemutattam nektek a peronoszpórát, most viszont leginkább azzal fogok foglalkozni, hogyan lehet megelőzni a bajt és mit lehet tenni akkor, ha már megjelent a. Szeretnék birkákat tartani de mennyi takarmány szükséges nekik? Ne legyünk türelmetlenek, a vemhesítéssel, vagyis a tenyésztésbe vétellel várjuk meg a tenyészérettséget, vagyis azt a biológiai állapotot, amikor a vemhesítés az állat és magzatának fejlődésére vagy későbbi gazdasági hasznosítására nézve már nem jár kedvezőtlen következményekkel.


Szinte főnyeremény az önműködő fűnyíróként is jól bevált hobbiállat, a juh.

Mai részünkben a juhok tartásával, nevelésével fogunk foglalkozni, valamint egy kis betekintést kapunk a juhok gyapjújának kezeléséről. Melyek a legfontosabb juhfajtáink? A fésűsmerinó hazánkban legjobban elterjedt, igen ellenálló, igénytelen, hármas hasznosítású juhunk.


Juhtartók, tenyésztők, tej-és húsipari szakemberek információs linkgyűjteménye. Fajtaismertetők és juhászati ismretek, gasztronómia és egyéb rokon tudományterületek a juhtartás, juhászat tárgyköréből. Leromlott állapotu-kon túl további hátrányuk, hogy a belső sűrű oszloprendszerük. Tárolt változat Hasonló A kisüzemi állattartás, a háztáji gazdálkodás a vidéken lakó emberek megélheté-.


Vitamin és ásványi kiegészítő takarmány sertések, malacok, süldők és hízók részére. Felhasználási javaslat: Sertések részére, az állatok speciális igényeinek megfelelően, optimális arányban tartalmazza a makro- és mikroelemeket, valamint az állati szervezet számára nélkülözhetetlen vitaminokat. Egyáltalán nem mindegy, hogy mit, hogyan, mikor etetünk állatainkkal. A legegyszerűbb, ha tápot vásárolunk, mert ezt szakem-berek állítják össze. Ez azonban drága, van helyette.


Az állatok takarmányozása és gondozása. A Romanov juhok fenntartása különbözik a nyáj vezetésének céljától. Ilyen készítmények közé tartozik a munkaigényes munka gépesítése, ősszel a juhok takarmányozása , a fészerek vagy helyiségek készítése a téli házhoz, elegendő mennyiségű takarmány előkészítése, stb.


Ezek közé tartoznak a következők: diagnosztikai vizsgálatok, szándékvesztés és tapintás elleni foltok. Célszerű azonban első sorban az okot megszüntetni, minél többet karámba, vagy legelőre engedni a lovat, másik lovak társaságában, esetleg jó lehet még lólabda, vagy egyéb játék elhelyezése, esetleg társállat, pl. Az anyajuhok takarmányozása kiemelkedő szerepet játszik a vemhesülésben és abban, hogy egészséges és jól fejlett bárányok jöhessenek a világra.


Ha nincs mód legeltetésre, takarmányozása is megoldható.

Napi 2-kg szárazanyagot igényel. Azonban a közhiedelemmel ellentétben a kecske válogatós, az egyféle takarmányt hamar megunja. Tegyük változatossá étrendjét különféle kerti gyommal, gyümölccsel, desszert gyanánt pedig konyhai maradékokkal is kedveskedhetünk.


A legelő lehet ősgyep, telepített gyep, sőt öntözött és intenzíven trágyázott legelőkert. Alkalmi legelők a gabona, kukorica, répa, burgonyatarlók, utak és árokpartok. A takarmányozással összhangban (pároztatás előkészítése, vemhesség, szoptatás és tejtermelés) Tenyészkosok : fontos a szakszerű nevelés, a kihasználtság.


A kosokat elzárt legelőn tartjuk, legyen mozgásterük, télen is legalább órát a szabadban legyenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések