2015. november 2., hétfő

Automata mosógép tisztítása házilag

A mosógép belsejében a mosószer is lerakódik, legfőképpen a por állagú fajták, de a folyékony mosószerek is képezhetnek lerakódásokat. Ha ráadásul a kelleténél többet adagolsz a mosáshoz, akkor nagy lesz a kockázata, hogy annak csak egy része kerül a ruhákhoz, a többi csak a mosógép eldugításáról gondoskodik. Az is fontos, hogy kívülről hogy mutat a mosógép , ám ennél sokkal fontosabb, hogy mi van belül.


Melyek azok a legfontosabb feladatok, amit házilag el kell végeznünk a mosógép tisztítása kapcsán? Három dolog: a szagtalanítás, a fertőtlenítés és a vízkőtelenítés. Ezt figyelembe véve a továbbiakban elolvashato hogyan.

Ha már kikozmetikázzuk a kis gépünket, akkor tegyük is tisztába. A mosógép hátulján vagy elején - keresd-megtalálod ;) - van egy - a legtöbb modellen könnyen, kézzel elforgatható - kis szűrő, amiben csúnyán összegyűlik a piszok. Ilyenkor ezt is érdemes kipucolni, csak pár mozdulat az egész.


Ha vége a mosásnak, csavarjuk ki a mosógép szűrőjét, alaposan takarítsuk ki azt. Előltöltős mosógépnél takarítsuk ki az ajtó gumiszegélyének hajlatait. Két mosás között hagyjuk kicsit nyitva a mosógép ajtaját és a mosószer adagolót, így soha nem lesz rossz szagú a mosógép belseje.


Akkor legalább a felét öntsd a gépbe az eddig használt öblítő mennyiségnek! Ez a mosószerre is érvényes, de erről majd bővebben a mosási minisorozat következő részeiben beszélünk. Ahogyan a mosógép még egy rejtett, tisztítani való részéről is: a szűrőről.

Sok minden landol benne, akár gyerekzokni vagy pénzérme. A mosószeradagolóban lévő nyálka vagy penész, szivattyúszűrőbe szorult piszok ( mosógép alján található, óvatosan vele könnyen beletörik), koszos kifolyócső, üstházban berohadt ruha (dobon kívül), eltávolíthatatlan penészes üstszájgumi is okozhatja a kellemetlen szagot. A mosógépek azon háztartási készülékek közé tartoznak, melyek könnyen meghibásodhatnak, ha nem gondoskodsz róluk megfelelően, a szennyeződések és a vízkő ugyanis jelentősen csökkenthetik élettartamukat. Ez egy új video sorozat, amely költségkímélő, házi praktikákat, technikákat, ötleteket mutat be!


Ezek közül jó néhány környezetbarát módszer! Elsőként azzal kezdjük, hogy. A száradó, frissen mosott ruhák illata jó esetben az egész lakást betölti, de mi van akkor, ha a mosógépből kivéve a ruhák már nem tűnnek olyan frissnek? Adunk néhány tippet, hogyan tisztíthatod meg a nehezen hozzáférhető. A mosógép leggyakoribb hibái, házi javítása és tisztítása - Folyton spórol az öblítővel és a mosóporral, miközben a ruhákat nem mossa ki?


A mosás megkezdése előtt nedves ronggyal törölgesd át a gumirészeket is. Géped gyönyörű tiszta lesz a mosás végeztével. Ez esetben is külön ki kell takarítani a mosógép adagoló részét, mert az nem lesz önmagában tiszta ezzel a módszerrel sem.


Félévente érdemes megismételni a tisztítást. A kifolyócső tisztítása , leszerelés után ecetes vízzel történik. Egyszerűbb és praktikusabb megoldás a csere.


Az üstházban berohadt ruha, már nehezebb feladat, hisz a mosógépét szét kell szedni apró -elemeire és majd ezután tudja csak eltávolítani a ruhadarabot. Hozzá nem értés esetén, hívjon mosógépszerelőt. Penész, nyálka, büdös.

Mosógép tisztítása. A presszógépeknél, vagy automata kávéfőzőknél a vízkő lerakódás folyamatosan gondot okoz. Lerakódik a vízkő a kávéfőző kazánjában, dugulást okozhat a csövekben, és a legkülönfélébb helyeken, csak, bosszúságot és költséget okoz a presszógép használójának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések