2015. november 25., szerda

Ágyásszegély lerakása házilag

Iratkozzon fel csatornámra, hogy egy videóról se maradjon le :) Kattintson a piros Felirazkozás gombra és ha tetszett egy videó nyomjon egy Like-ot :) Facebo. Bár ágyásszegélyek forgalmazásával nem foglalkozunk, ez a cikk azonban. Szakszerű, esztétikus lerakása egy külön tudományág, ezért tapasztalat vagy idő. Mutatok nektek mutatós és kreatív ágyásszegélyt, nem tudom eldönteni, hogy melyik a legcsodálatosabb.


Neked melyik tetszik a legjobban? Kerti ágyásszegély. Akinek van kertje, szeretné azt szebbé, rendezettebbé tenni. Ezt a terület állandó ápolása mellett, pl. Ha a talaj megfelelő a. Mi most arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy a vakondháló lerakása házilag is milyen kiemelt fontossággal bír, ha az ember maga rendezi a kertjét.


A kert teljes egészén érdemes rendezni a terepet: a nagyobb kiálló tereptárgyakat elszállítani, elegyengetni, esetleg kiásni, amire aztán mehet az alapozó réteg. Hullámos műanyag ágyásszegély. Mivel az ágyásszegélyek aljával kezdtem, ezért azzal is folytatnám. csatornán jár, ahol Megyeri Szabolcs kertészmérnök előadásában ismerkedhet a hazai klímán alkalmazható. A tél a nosztalgiázás és a tervezgetések ideje.


Az ágyásszegély lerakása után tömörítsük be a földet egy erre alkalmas eszköz pl. Tippünk az ágyásszegély lerakásához Amennyiben éleket, vagy sarkokat szeretnénk kialakítani a virágágyásban az elemeket érdemes egy gérvágó kézifürésszel leszabni az esztétikus eredmény érdekében. Szegélyhez javasolt anyagok: bontott tégla, térkő elemek. A lerakott szegélynek el kell bírnia a fűnyírót, sőt akár az ágyást gondozó.


Lépés – A szegélykövek lerakása. Attól fél, hogy a térkőből készült szegély lerakása több időt, nagyobb munkát vesz. Vízszintes gyepszegély. Készülhet a saját elgondolásunk alapján megtervezett, egyedi ágyásszegély farönkökből, raklapból, terméskövekből vagy akár üvegpalackokból is. Vitathatatlanul eltér a hétköznapitól, és a látvány garantáltan vonzani fogja a kertünkbe látogatók tekintetét.


Az alábbi kis összeállításból mindenki ihletet. A saját kivitelezésnek kétségtelenül az a legnagyobb előnye, hogy megtakarítja a munkadíjat. Másrészt pedig abban is biztos lehet, hogy pontosan olyan lesz, amilyet szeretne. A nyárson sütés már akár indulhat is kerti grillezőjén.


Persze a tűztér felé egy grillező rácsot még biztosan be kell majd szereznie, és a bográcsozáshoz is szüksége lesz még egy bográcsra és a bográcstartó állványra is, de ezeket azért már egyszerűbb lesz beszerezni, ha már elkészült a kerti grillsütő. A térkő lerakása után még nem döngöltem le, és nem söpörtem be homokkal, mert akadt vele egy kis problémám. A lerakás közbeni rajta járástól csúsztak lefelé a térkövek.


Hiába van a térkövön távolságtartó, az alsó térkövek közti rés csaknem teljesen eltűnik a rajta járástól. Elrontottam valamit, vagy ez normális, és a döngölés majd kiigazítja? Gondolom senkinek sem kell bemutatni Marok Marcsát, hisz milliószor kisegített már minket magányos éjszakáinkon.


De vannak napok mikor egyszerűen valami újra vágyunk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések