2018. október 24., szerda

Penész eltávolítása mosógépből

A vízkőlerakódás azonban kevésbé minősül makacs problémának, mint a penész. Utóbbit ugyanis szinte semmivel nem lehet maradéktalanul eltávolítani. A penészesedés elsődleges oka a nedvesség, akárcsak sok alagsori, földszinti vagy rosszul szellőző lakás esetében.


Persze elkerülhetetlen, hogy a mosógép nedves legyen. Nem könnyű eltávolítani a gombatelepeket a mosógépből !

A vízkő eltávolítást itt is ruha nélkül, üres gépben végezd! Hiába indítasz el ecetes mosást a mosógépen , hiszen a penész pont a mosógép zárórészén van, így ott nem. A vízkő és a penész nem szép, és a mosógép működését is akadályozhatja.


AHa penészt tapasztalunk, azonnal lássunk neki a tisztításhoz. Megelőzési tanácsok:El kell tüntetni el a penészt az mosószeradagolóból! Ha mosógép víszivattyúzás miatt elaka tehát nem megy ki a víz a mosógépből , akkor centrifugázni sem kez mert érzékeli hogy víz van a dobban.


Az öblítővel ragacsos réteget alkotó penész nemcsak az öblítőtartályra telepszik, hanem rárakodik a mosógép belsejére és alkatrészeire is, így teszi tönkre azokat.

Akinek már elcsúfította egyszer is a lakását ez a ronda élősködő, annak fontos a penész eltávolítása a falról. Vajon mitől van és mit lehet kezdeni vele? Jó megoldás, ha simán átfestem, vagy le kell kaparni?


Szakember kell hozzá, vagy magam is meg tudom csinálni? Nézd meg a lehetőségeidet! Bőrről hogyan tudom eltávolítani a penészt? Válaszok a kérdésre.


Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. Ezért célszerű inkább megelőzni a penész kialakulását, mint utólag orvosolni a problémát. A falról hogy lehet a penészt eltüntetni?


Már próbáltuk ecettel, domestossal, penész ölővel. A kanapé és a szövetek megmentője. A bórax nemcsak az eldugult lefolyók tisztításában segít, hanem a penész elleni harcban is.


A terméket a teljes felületre felvisszük, fél órás expozíciót készítünk, és egy kemény kefével mossuk. A legnépszerűbb termékek a Finomporok.

Penész felszámolása. Ezt mindig nedves szivaccsal tegyük (akár Szavóval átitatott szivaccsal), mert abba szépen beleragadnak a spórái. Ha egy száraz ronggyal vagy szivaccsal kezdjük vakargászni a penészes falat, akkor csak segítünk neki szaporodni: a rengeteg. A Biowash segít a penész és algaoldásban, így ajánlott ezzel kezdeni a tisztítást. A rétegeket addig kell tisztítani, míg a vakolat láthatóvá nem válik,hiszen a spórák igen mélyen tapadnak meg a falak belső rétegeiben és ezzel a gombákat “gyökerestül” távolíthatjuk el.


Lehet, hogy lepereg a vakolat is vagy sérül a fal. Meleg, nedves környezetet biztosít, amiben a penész gyorsan tud növekedni. A mosógép tökéletes táptalaj a penész számára. Az elöltöltős mosógépek még fogékonyabbak a penészedésre, mivel rendszerint légmentesen záró gumi tömítéssel rendelkeznek, ami megakadályozza, hogy a tömítés távozni tudjon a mosógépből. A falon az esetek nagy részében nincsenek sóvirágok, csak a penész foltjai látszanak.


A penészfoltok nem alkotnak összefüggő felületet, jelentkeznek a helyiségek alsó és felső sarkaiban, valamint a bútorok mögött is, időnként a mennyezeten a beton gerendákat is “kirajzolja” a penész. Tegye ki matracát a napra néhány órára, a nedves részek ekkor teljesen kiszáradnak, a napsugárzás csírátlanít, és megakadályozza a penész szaporodását (ha lassan száradnak a foltok, rásegíthet ventilátorral vagy porszívóval), győződjön meg, hogy a matrac teljesen kiszáradt. Ha megmarad a dohos szag és a penész. Ha a penész megjelenik otthonunkban a falakon könnyen átterjedhet a ruhaneműkre, könyvekre és akár a játékokra is.


A penész legnagyobb veszélyét a gombaspórák jelentik amely.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések