2018. október 26., péntek

Szigetelés hajópadló alá

Hajópadló lerakása házilag. A hajópadló manapság újra kezd divatba jönni, hisz természetes, harmonikus hangulatot varázsol lakásunkba. Ráadásul a padlóburkolatok közül a fenyő hajópadló rendelkezik a legjobb hőszigeteléssel, így ha mezítláb rálépünk, nagy különbéget tapasztalunk a hajópadló és más burkolatok, például egy laminált parketta között. Ezért a párnafás hajópadló burkolat még csak-csak működhet. A szalagparketta burkolat viszont nem, mert ennél a burkolatnál a szalagparketta alá és a lépésálló kőzetgyapot közé vagy nedves esztrich, vagyis beton kell, fóliával megvédve a kőzetgyapot hőszigetelő képességét a nedvességtől.


A hajópadló kivitelezéséhez szükséges egy teherbíró szerkezetet kialakítani, ezt egy fa szerkezettel, kerettel szokták megoldani.

Ami közé lehet fektetni a szigetelő anyagot. Viszont itt már nem szükséges, hogy lépésálló szigetelés kerüljön a padló alá. A hajópadló készítése a padlósík pontos kitűzésével és a párnafák elhelyezésével kezdődik. Ez lényegében a vakpadlónál meg­ismert elveknek megfelelően történik.


Az ajtók közelében célszerű sűrűbb kiosztást alkalmazni. Elvileg nem tartanám olyan szörnyűnek ha fa alá nem kerül külön hőszigetelés, de azért csak jobb ha igen. A párnafás megoldás nem nagyon tetszik, gondolom előbb-utóbb elkerülhetetlenül nyekergős lesz, inkább fektetném sima felületre.


Ezt is használtam, a szigetelés kész, hajópadló került rá. Most tudtam meg véletlenül, hogy ez nem is igazán párazáró fólia.

A második probléma, hogy a hajópadló alá , tehát a szigetelés fölé is ugyanezt tettem, ahova viszont páraáteresztő fólia kellett volna. Kérdésem hogy Ön szerint mekkora probléma az hogy alul. Fontos, hogy minden léc egyenes legyen. Ezt hosszú vízmértékkel (1), vagy egy egyenes lécre erősített kisebb változatával hossz-, keresztirányban és átlósan is ellenőrizni kell.


A belógásokat a párnafa alá ragasztott alátétlapokkal, a kiemelkedő részeket pedig legyalulva korrigáljuk. Ez a biztosítéka annak, hogy a. Elsősorban laminált parketta alá ajánljuk. A lapok porózus szerkezete jó hőszigetelést. Erre szeretnénk laminált padlót és alá xps alátétfóliát tenni.


Viszont szeretnék még további hőszigetelést tenni alá , bontás nélkül. Mit tudna ide ajánlani? Izoboard rétegben? Vagy például Rockwool Steprock HD is mehet. Az Isoplaat parketta alátét lapokat beton, vagy fa alapzatra rakjuk le.


A parketta alátét lerakása. Célszerű a csomagokat a lerakás helyén a felhasználás előtt órával kibontani, hogy a parkett alátét lapok és a helyiség páratartalma kiegyenlítődjön. Semmi fóliázás, szigetelés , mert akkor a talajpára nem talál utat, csak a falakon keresztül, oszt.


Házprojekt: a rusztikus hajópadló trükkjei avagy így készült a padlónk. A vastag hőszigetelés roskadása egy a szakmában ki nem tárgyalt probléma.

Egy erős (vörösfenyő vagy keményfa) hajópadló alá nem kell. A laminált padló alá következő rétegrendként a lépészajcsökkentő jön, de ennek fontos funkciót is el kell látnia. Olcsó eladó új és használt járólap alatti szigetelés. Ezt követően 3cm Bramac lécváz a geotextíliára.


A járó felület 5x15cm deszkából készült. Párazáró fóliát nem raktam a szigetelés alá , mert úgy gondoltam, hogy a pára bent reked akkor a födémbe, és tönkreteszi a födémgerendákat. Az igazi, rusztikus fa padlóról szeretnék leírni pár gondolatot.


Nem a lamináltról, ami úgy néz ki, mintha, meg nem a fahatású kerámiákról, hanem a 1 fa padlókról, ezek előnyéről, hátrányáról és, hogy mivel jár, ha valaki ilyet választ. Luc hajópadló Németországból. Enyhén fózolt kivitel.


Tető héjazatok ,zsindelyezés alá ,vagy kerti tárolók építésére kiválóan alkalmas. A termék BC osztályú, hiba előfordulhat benne. AZ ÁR A KÉSZLET EREJÉIG ÉRVÉNYES!


A RENDELKEZÉSRE ÁLLÓ MENNYISÉGEKRŐL ÉRDEKLŐDJÖN KOLLÉGÁINKNÁL!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések