2018. október 15., hétfő

Betléri kastély képek

A kastély elődjét a 18. A sarokbástyákkal megerősített kastély egy sűrűn beerdősített hegyoldal alatt, a Sajó völgyében áll. Egyúttal bejegyezték a világ legjelentősebb történelmi kertjeinek és parkjainak listájára is. E helyszín felfedezésével megismerkedhetnek egy felvidéki arisztokrata család történetével, életével, megtudhatják miért kapta a Vasgróf becenevet Andrássy Manó, miért gondolnak ma is hálával a környék lakói a családra és hogyan.


Andrássy- kastély Kelet-Szlovákiában, Rozsnyótól (Rožňava) északnyugatra a Sajó folyó völgyében áll négy saroktornyával a mesés kétemeletes betléri kastély (kaštieľ Betliar) -egy romantikus építményekkel, műbarlanggal és vízeséssel ellátott csodálatos angolpark közepén elhelyezkedő reprezentatív vadászkastély.

A berendezés, a bútorok, a festmények, a híres műgyűjtemény, a könyvtár ritkaságai mindmáig megtekinthetők az Andrássyak eredeti szándéka szerint. Talán líraibb zenét is választhattam volna ennek a gyönyörű kastélynak a bemutatásához, de amíg a Felvi. A betléri Andrássy- kastély és parkja saját fotóimmal. A felvidék szpségei. Woman Wears $Ring For Years, Looks Again And Realizes She’s A Millionaire - Duration: 7:49.


Mostani tulajdonosa, gróf Andrássy Géza, a gyűjteményeket folyton gyarapítani igyekszik. A gyűjtemény legérdekesebb.

Mind a családtagokat ábrázoló képek , mind pedig a műgyűjtemény festményei. Ez a kastély egyike a legjobb. A bejegyzés képanyaga ezen utóbbi betléri főág által létrehozott és hátrahagyott.


Gyönyörű a park, a. Az egyéb kastélyokhoz hasonlóan itt is francia kert található a kastély előtt, egy szép szökőkúttal. Betlérre a délelőtti órákban. VH után nem rabolták ki a. Két ókori egyiptomi múmia, több mint 3 a régi Egyiptomhoz kapcsolódó műtárgy, amelyek közül több nem került még eddig kiállításra, elefántfej, krokodil, pitonbőr és sok más érdekesség – ezekkel várja Önöket a betléri Andrássy- kastély megújult tárlata. Szeretettel köszöntelek a HÍRES MAGYAROK közösségi oldalán! Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.


Vízesései, zúgói valódi kis mesevilágot tár elénk egy kellemes kirándulás keretében. Magyarországi kastély kereső, utazás a kastélyok világában. A nap második részében meglátogatjuk a magyar. Egy leghíresebb Andrássy - id.


A pint Sándor Lázár fedezte fel. Fedezd fel (és mentsd) saját pinjeidet a Pinteresten.

Kastély történti háttér, forrás: Derecskei Gyula. A századokkal korábbi betléri épület jelenlegi formában, hosszabb idő alatt, bizonyos adottságokhoz kötötten nyerte el mai formáját és beosztását. A település és egyben a térség kiemelkedő látnivalója az Andrássy- kastély.


Ezt követően indulás Dobsinára, ahol megtekintjük Európa egyik legnagyobb jégbarlangját. A barlang a különleges díszítésének köszönhetően szerepel az UNESCO Világörökségi Listáján is. A jég a bejárattól lefelé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések