2018. október 17., szerda

Melegség érzés a mellkasban

Gyakran a mellkasi égő érzés a szoptatás alatt a mellbimbó repedések jelenlétét jelzi. Mi a teendő, ha a mellkasban éget? Először is fontos megérteni, hogy a mellkasban lévő égő érzés számos olyan betegség tünete lehet, amely szakértői orvosi ellátást igényel. Az otthoni önkezelés teljesen elfogadhatatlan!


Melegség érzés a mellkasban Kedves Ildikó, komolyabb vérszegénység okozhat ilyen tüneteket, de az ön esetében mindenképpen ki kell zárni koszorúér. Abban az esetben gyanakodhat infarktusra, ha néhány percnél tovább fennálló nyomás vagy szorító érzés alakul ki a mellkasban.

A mellkasban található két létfontosságú szerv, a szív és a tüdő, valamint a tápcsatorna egy szakasza. Leggyakrabban az alábbi problémák váltják ki a panaszokat. Hideg érzés a mellkasban. Legfrissebb cikkek a témában Nincs találat!


A éves férjem arra panaszkodik, hogy hideg érzést érez a mellkasában reggel óta. A mellkasi fájdalom eredhet a szívünkből, de minden más olyan szervből is, mely a mellkasban helyezkedik el. A fájdalom oka lehet éppen ezért az emésztőrendszer betegsége, a tüdőproblémák, vagy olyan betegségek, melyek a mellkas izmait vagy csontjait érintik.


A leggyakoribb tünet a szapora szívverés, a mellkasi nyomás.

Ha ehhez izmaid feszülése, izzadás és gyomorgörcs is társul, egyre biztosabb lehetsz benne, hogy szívpanaszaidat a szorongás okozza. Ilyenkor a nitrátok is hatástalanok. Szívinfarktus során a véráramlás elhúzódó zavara miatt az adott ér által ellátott szívizom részben vagy egészben elpusztul. Fájdalom a test egyéb területein – Számos szívroham esetén a fájdalom a mellkasban kezdődik, átterjed a vállakra, karokra, könyökre, hátra, nyakra, állkapocsra vagy hasüregre.


De néha nem jelentkezik mellkasi fájdalom, csak a fent említett egyéb területek fájdalmát tapasztalja a beteg. A gyomorégés kellemetlen, a szegycsont mögött, a mellkas középvonalában jelentkező, égő érzés a gyomorszájtól egészen a torok tájékig, de a gyomorszáj környékéről kisugározhat a nyak, az áll, a lapockák és karok felé is. Savközömbösítő bevétele azonnal enyhülést ad. A pánikbetegség gyógyszeres kezelésére két nagy gyógyszercsoportot, az antidepresszánsokat és a benzodiazepineket használják. Az antidepresszánsok alkalmazása történetileg messzebbre nyúlik, de fontos tudni, hogy a hatás beálltáig 3-hétnek kell eltelnie.


Mellkasi fájdalom az egyik tünete - egy csomó betegségek Ez lehet egy tünete a szívbetegség. Például, az erős égő érzés a szegycsont fordul elő szívinfarktus Miokardiális infarktus - a legfélelmetesebb diagnózis - Necrosis terület a szívizom miatt koszorúér átjárhatóságának. Szakértők javasoljuk, hogy ne dolgozzon elhamarkodott következtetéseket független, miért van egy égő érzés a mellkasban. A ~ vagy nyomás akkor jelentkezik, ha a vér-és oxigénellátás nem tud lépést tartani a szívizom igényeinek. Milyen betegségre utalhat a szédülés és melegség érzet és hogyan lehet kezelni?


Gyorsabb szívverés, szabálytalan vagy heves szívdobogás (un ~), mellkasi fájdalom, szorító érzés a mellkasban vagy ennél is súlyosabb szívbetegségek beleértve a szívinfarktust, vagy az agyvérzést. A gyakori szorító érzés a mellkasban , mely főleg a munkahelyen vagy a feszültséget kiváltó élethelyzetekben jelentkezik, már figyelmeztető jel lehet, különösen akkor, ha emellett rendszeresen dohányzunk, alkoholos italokat fogyasztunk, és jelentős túlsúlyt cipelünk. Légzési zavarok, mellkasi fájdalom okai.

Ha valami elromlik bennük, arról általában hamar tudomást szerez az ember: a légzési problémák és a mellkasi fájdalom súlyossága a kissé kellemetlen irritációtól egészen az életveszélyes helyzetekig terjedhet. Mellkasi diszkomfort – vagyis kellemetlen érzés a mellkasban. A szívproblémára utaló mellkasi fájdalom nagyon gyakran a szegycsont felé irányul, vagy attól balra. Az első teendő az életet veszélyeztető állapotok, köztük a szívizominfarktus és a tüdőembólia kizárása.


A kardiális okok kizárása után még mindig igen széles a lehetséges okok spektruma: a refluxbetegségtől a motilitási zavarokon át a pulmonális, vertebrális és funkcionális fájdalmakig terjed.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések