2018. február 20., kedd

Vályogfal tapétázása

Azt a falat is szépen le kell glettelni, és utána tapétázni. Jobb is a tapéta olyan szempontból, hogy míg festett falnál ha véletlen megsérül (vagy megreped), akkor az csúnyán potyoghat a sérüléstől tovább. Vályogfal tapétázása. Az emberek többsége egyetért abban, hogy a vályogház klímája kellemesebb, mint az átlagos lakásoké. A masszív, jó hőszigetelő, lélegző.


Get without the ads. Skip trial month free. Find out why Close. Unsubscribe from Kürtös? A vályogfalak, földfalak külső felületképzésére a múltban egységesen agyagtapasztást alkalmaztak.


Igen fontos volt, mert nem csak a ház külső megjelenését befolyásolta, hanem hőszigetelő, vízszigetelő és állékonyság javító funkciója is volt. Az alábbi videóban be szeretném mutatni a vályogfal tapasztási technikával történő javítását. Tehát a vályogtégla falak esetében nem lehet általánosan elfogadott konkrét épületfizikai értékeket megadni, ezek ugyanis minden fal esetében mások.


Konkrét értékek csak az éppen vizsgált. Amit viszont szeretnék hozzáfűzni a vályogfalhoz: 1. Használtunk minden szükséges anyagot, mi Rigipissel gletteltünk, van benne háló, mély-alapozó stb. Ennek ellenére csupa hajszálrepedés az egész fal. Szerintem legyen felkészülve rá, hogy a vályogot. Függőleges vízszintes repedések A falakon számos okra vezethető vissza a repedések kialakulása, vegyük sorba ezeket!


A vályog - mivel nem tömör anyag - párafelvétele és leadása gyors, emiatt kevésbé hajlamos a penészedésre. Valószínűleg ennek köszönhető, hogy a bele épített faanyagot konzerválja, ezektől távol tartja a farontó rovarokat, gombákat, amelyeknek nem kedvez a vályogfal nedvességtartalma. Azt persze sohasem szabad elfelejtenünk, hogy a kötés, rögzítés szilárdsága sohasem lesz nagyobb, mint magának a falnak a szilárdsága.


Egy vályogfal esetén még e speciális dübelek alkalmazásától sem lehet azt várni, hogy villanybojlert, vagy csörlőt rögzíthessünk a falra. A vályogfal száraz, meleg, jól szigetelt falat adott, s a belekevert növényi anyagok nem engedték a téglák elporladását. A vizet nem szereti, s szilárdsága sem olyan erős, mint a vertfalé.


Elterjedése főleg azzal magyarázható, hogy olcsón előállítható, s igen gyorsan felrakható. STYRO-BOND MESZSES GLETT lakó-, köz- és vályog épületek, beton és vakolt felületeinek glettelésére használható. Alkalmazható párás, nedves környezetben is. Azok véleményét szeretném hallani, akik nálam jobban értenek az építészethez.


Azt még hozzátenném, hogy a házikó egy kicsit vizesnek tűnik alulról, ezzel lehet valamit kezdeni? Ragasztók vásárlása és rendelése az OBI-nál. Egy fal felhúzása után az első lépés mindig a vakolás kell, hogy legyen. Aztán jöhet a többi réteg is, de csak ha a vakolat a helyére került.


Mielőtt árajánlatot kérsz egy szakembertől, jó ha tudo mikre kell figyelni, mik a piaci árak és milyen tényezők befolyásolhatják ezeket.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések