2017. április 20., csütörtök

Trombocita magas gyerekeknél

Sajnos” nem vagyok hozzáértő az orvosi problémákhoz, most viszont a mi családunkban is felmerült a baj. Szóval többszöröse a megengedett. A magas vérlemezke-szám következtében is kialakulhat vérzéshajlam, elsősorban enyhébb orrvérzés, sérülés helyén véraláfutás, gyomor-bélrendszeri vérzés formájában. A magas tromobocitaszám más betegségek egyik tünete, így azok kezelendőek.


Közösségbe még nem járó gyerekeknél is meg lehet figyelni a különféle betegségek,.

Most hónapos a kisfiam és egy vérvétel során kiderült ,hogy a trombocita. Az atópiával élő gyerekeknél mindenképpen meg kell nézni az un. A fals eredmény oka pedig a nagyon magas össz IgE érték, melyet kibontva a kis.


Erről tudni kell, hogy a hemoglobin értéke újszülött korban kifejezetten magas lehet, majd az élet 3-6. Ugyanakkor fiúknál ez az érték magasabb, mint lányoknál. Magas trombocitaszám. Amennyiben magasabb a trombocitaszám az elvártnál, úgy az több betegséget is jelezhet.


Gyakran kisebb-nagyobb bevérzések világítanak rá a problémára.

Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztika. Rutin vérvétel alatt is kiderülhet, hogy magas a trombocitaszám a vérképünkben. Esszenciális trombocitémia.


Az esszenciális trombocitémia olyan hematológiai megbetegedés, amely során a vérlemezkék termeléséért felelős megakariociták osztódni kezdenek, így a vérlemezkék száma nagyon megnő a vérben. Szintén a vörös csontvelőben termelődnek és napnyi kiöregedésük után a lépben bontódnak le. Nagyon fontos szerepük van a véralvadásban, a. Ennek eredményét csatolnám most. Ezek a nyirokszervekben képződő sejtes elemek a véráramban és a nyirokrendszerben keringenek, miközben a szervezetet.


A körzeti orvosom szerint elég csak 6feletti értéknél elküldeni a beteget hematologiára. Doktornő szerint van valami teendőm ezzel az értékkel? Mivel már három éve van pajzsmirigy betegségem, folyamatosan látom hogy ilyen magas az értékem. Azt szerettem volna megkérdezni, hogy meg tudná-e mondani nekem, hogy mit jelent a magas ~ szám és hogy ezt mi okozza?


A keresőkben csak arra talált leírásokat, hogy mi a ~ szám csökkenés és mitől lehet, de a magas számúról nem igazán találtam leírást. Ebben kérném a segítségét! Válaszok a kérdésre.


Trombocita (vérlemezke) eredetű vérzékenységek A jellemző vérzéstípusok a test szerte, általában nagy számban előforduló szuffúziók (a bőrből nem kiemelkedő „ék foltok”) és petechiák (apró, „piros pöttyök”) emellett a szájnyálkahártyán is gyakran láthatók bevérzések, és elhúzódó orrvérzés sem.

Jó lenne, ha megértené amit ír az a vérkép. Nem mindegy, hogy a limfocita vagy a limfocita magas. A limfocita nagyobb értéke azt jelenti, hogy az összes fehérvérsejt között hány -nyi az, ami limfocita, a konkrét limfocita érték pedig azt mutatja, hogy nominálisan mennyi van a vérben. Mi számít magas vasszintnek?


A túl magas érték ritka – ez általában igen erős fizikai megterhelés következtében alakul ki. Amennyiben a PLT- vagy a Thr- szint túlságosan alacsony, az utalhat gyógyszeres kezelésre, B12-vitamin- vagy folsavhiányra. Emellett komolyabb betegségeket is jelezhet, így például véralvadási problémákat, csontvelő-elégtelenséget, leukémiát vagy daganatos megbetegedést.


Inkább 2-hét múlva végeztetnék egy kontroll vércukor mérést. Ha akkor is magas a vércukor értéke, akkor a terhelésbe bele kellene egyezni. Az emelkedett TSH szint hajlamosíthat elhízásra, ezt is jó lenne egy hónap múlva ellenőrizni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések