2017. április 4., kedd

Hogyan tegyünk fel képet a falra

Minden lakásfelújítás elér abba a fázisba, amikor az utolsó bútorok is a helyükre kerülnek és a frissen festett falat el lehet kezdeni feldíszíteni a különböző családi fotókkal, festményekkel és tájképekkel. Ilyenkor nagyon nehéz lehet a kezdet, hogy hogyan csoportosítsuk a képeket, egyáltalán milyen képeket tegyünk ki a falra. Ezután rajzoljunk körbe minden darabot, mérjük ki és jelöljük be az akasztók helyét a papíron, majd rögzítsük az újságot a falra, és verjük be a jelölés szerint a szögeket. Távolítsuk el a papírt, és már rakhatjuk is fel a képeket. Nyugodtan helyezzen különböző színű és formájú képrámákat egy falrészre!


Ez a megoldás még akkor is feldobja a szobát, ha nincs is kép a keretben.

Alkalmazkodjon a szoba stílusához, amikor képeket választ a falra! Ha például otthonát az elegancia és letisztultság jellemzi, ne válasszon harsány,. Precízen, részletesen, kellő szakmaisággal.


Iratkozzatok fel csatornánkra, hogy ne maradjatok le a következő epizódokró. Nemrég egy fotós tanfolyamon jártam, ahol az oktató próbált mindenkit meggyőzni arról, hogy a képeinket mentsük meg a múlandóságtól, nyomtassuk ki és tegyük ki a falra vagy albumba különben el fognak veszni. Hogyan tegyünk képet a falra ? Nem tudom biztosan, hogy régebben voltak-e szabályok arra vonatkozóan, hogy otthonunkat hogyan dekoráljuk képekkel, de ahogyan én emlékszem, a legtöbb helyen csak úgy fel voltak dobálva a falra , látszólagos rendben, de mégis valahogy hiányzott belőle a rendszer.


Ha egy képet idővel leveszel a falról, mindenképpen ottmarad a nyoma vagyis a körvonala. Akkor meg már mindegy, hogy mivel volt felrakva, kivéve a celluxot, mert annak messze a legrondább a nyoma.

Szuper jó dekorációs ötleteket hoztam nektek a mai bejegyzésben. A könnyebbeket mi magunk is megvalósíthatjuk otthon, feldobva vele az üres, fehér falakat. Ha üres a lakásunk fala, akkor az első gondolat, ami az eszünkbe jut, hogy tegyünk fel pár képet.


Ez azonban nem a legkreatívabb megoldás, hiszen annyi minden mással is díszíthetjük otthonunk falait. Ma már a felfrissülés vágya is szerepet játszik abban, hogyan válasszuk a legjobb képet a falra. Tabletták vagy kávé helyett talán jobb megoldás az, mely hosszú távon és folyamatosan ad erőt.


A lehetőségek végtelenek, a gyűjtögető szenvedéllyel élők pedig nagy előnyt élveznek! Vagy szinte ingyen. Dekoráció bármiből lehet. Sőt: ízléses és valóban attraktív dekoráció is készülhet. Szerezz egy nagyobb ágat.


Illetve attól függően, hogy mennyi képet szeretnél majd akasztani rá. A képeket fűzd fel egy spárgára, fonalra, vagy bőrszíjra. Egy csíkon legyen 4-darab, majd ezeket a kapott girlandokat kösd fel az ágra, végül rögzítsd a tartót a falra.


Elég egy tiplit rögzítened a falban, amibe kerül egy csavar, és a vakrámánál fogva már fel is akaszthatód a képet. Tehát a fa közvetlenül ráfekszik a csavarra. Ez azért jobb, mint az akasztó, mert így e kép nem áll el a faltól, szépen rá tud feküdni.


Falra ráragasztani?

Jajj már az nagyon gagyi dolog. Tedd képkeretbe lehet kapni nagyon sok félét és olcsók is vannak. Svédben barátnál úgy kellett visszaállítani a lakást ahogy kapta, listával jöttek átnézni a lakást.


Ne rövidítsük le válaszainkat, és ne kapkodjuk el a dolgot alkalmazkodva az ő gyorsított eljárásához. Ezzel csak csőbe húzhat minket. Válaszoljuk meg a kérdéseket határozottan, és fejezzük be a gondolatainkat. Valahányszor mód adódik rá, tegyünk fel minél több kérdést! Ne feledjük: a támadás a legjobb védekezés.


Mivel ragasszak fel képeket a falra ? Rengeteg gyönyörű képet nyomtattam ki, de nem tudom, mivel ragasszam fel a falra , mert fehér és félek, hogy meg fog maradni a nyoma. Ha mindent jól csináltatok, már gyönyörködhettek is a munkátokban! Az lenne a kérdésem, hogy szeretném én is felvinni a parkettát a falra kb 1m magasságig.


Viszont régebben hőszigetelés gyanánt a padlószőnyeget vittük fel a falra hasonló magasságig és ragasztva van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések