2017. március 7., kedd

Melegség érzés a lábban

Csak azon a részen érzem a forróságot néhány másodpercre, aztán eltűnik. Köszönöm a válaszát. Visszértágulat: lüktető érzés a lábban ! Nőkben gyakrabban fordul elő, mint férfiakban.


A többnyire váran­dósság idején kialakuló visszértágula­tot az okozza, hogy a nem kielégítő vérkeringés következtében bizonyos helyeken az erekben apró pangásos szakaszok alakulnak ki, amelyeket lassú véráramlás és növekvő helyi vérnyomás jellemez.

Az igaszság az, hogy nekem is így kezdődött, én a szaunába észleltem először. Olyan volt, mintha nagyon forró gőz csapta volna meg mindkét lábam szárát. Más senki nem tapasztalt ilyet ott bent. A betegség első fázisában elsősorban a kezeinkben és a lábban érezhetünk gyakori bizsergést.


Ezek általában ártalmatlan jelenségek, amelyek a teljes gyógyulás után elmúlnak. Gyengeség vagy nehézség- érzés A láb gyengeség- vagy éppen nehézség-érzését többnyire a mozgás váltja ki. Az érintettek úgy írják körül az érzést, hogy szinte húzniuk kell a lábukat, vagy, hogy képtelenek olyan gyorsan és könnyen járni, mint korábban, esetleg különös nehézséget okoz nekik a lépcsőzés, a gyengeség és a lassú reakcióik miatt.


Az orvosok még mindig nem tudják pontosan, mi okozza, de már neve is van: Grierson-Gopalan vagy Égő láb- szindróma.

A fájdalom a szervezet figyelmeztetése, hogy valami nincs rendben! Ha kellően odafigyel a teste jelzéseire, tudni fogja, hogy a fájdalom, amit érez, az az előző napi bútortologatás, esetleg a harmadik szelet hús elfogyasztásának eredménye, vagy valami teljesen más. Az alábbiakban összeszedtük, melyek azok a fájdalomtípusok, amiket nem szabad figyelmen kívül hagynia! A tartós bizsergést azonban, amely mellett fájdalmas-égő érzés is jelentkezhet, már biztosan nem egy hétköznapi baki okozza. Súlyos esetben keringési zavar, akár perifériás artériás betegség is okozhatja a tüneteket, vagy cukorbetegség nyomán fellépő idegkárosodás.


Pirosság, illetve melegség a bedagadt terület felett. Néha a mélyvénás trombózis első jele a tüdőembólia valamelyik tünete lehet. A tüdőembólia tünetei az alábbiak lehetnek: Légszomj, fulladás (ez a leggyakoribb tünet).


Köhögés, súlyos esetben véres köpettel. Virchow szerint az érpályán belül kialakuló véralvadás, egyben a mélyvénás trombózis, okait három csoportra sorolhatjuk: Érfalsérülés: bármilyen gyulladás, meszes plakk, külső behatás, sugárkezelés, stb. Tisztelt Doktor, Doktornő! Két hete bal lábfejemben sűrűn fellépő forróság érzet van, ami 1-percig tart, és testhelyzettől független.


Csak a bal lábfejemben érzem, és kívülről nem érzékelhető melegség egyáltalán! Szeretném megkérdezni mi lehet az oka! WEBBeteg szakértő válasza a meleg érzet. Még nincs itt a tél, de végtagjaid lehűlnek?


Mitől lehet néhány másodperces forró érzés a lábszárban?

A háttérben Raynaud-szindróma vagy keringési zavar állhat! A lábakban való égetés egy nem specifikus tünet, amely egy bizonyos kóros folyamat megnyilvánulását jelentheti (nem mindig az izomrendszer), és túlzott fizikai, statikus terhelés vagy mechanikai károsodás okozhatja. Nehéz körülírni a kellemetlen tünetet.


A zsibbadás gyakori panasz, melynek korrekt leírása legtöbbször nagyon nehéz. Mégis nagyon fontos, hogy a zsibbadásérzés jellegét minél jobban körülhatárol mert a jó leírás fontos támpontot jelent az orvosnak, aki ennek alapján hamarabb rátalálhat a kiváltó okra. Milyen betegségre utalhat a szédülés és melegség érzet és hogyan lehet kezelni?


A páciensek az érzést égő fájdalomként írják le, de sokan így nevezik meg a heves bizsergő és szúró fájdalmakat is. Ha a fájdalom heves vagy hosszabb ideig fennáll, az annak a jele, hogy a szervezetben valami nincs rendben. A leggyakoribb tünet a szapora szívverés, a mellkasi nyomás. Ha ehhez izmaid feszülése, izzadás és gyomorgörcs is társul, egyre biztosabb lehetsz benne, hogy szívpanaszaidat a szorongás okozza.


Meralgia (latin-görög eredetű szó), magyar jelentése combfájdalom, meralgia paraesthetica (paresztetika) jelentése pedig neuralgiás combfájdalom. Ez is egy alagút szindróma, mely az alsó végtagon a piriformis alagút szindróma után a második leggyakoribb előfordulási kórkép.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések