2017. március 21., kedd

Sörretek vajretek

Accurate portioning: From compact stand-alone machines to fully automated lines. Cakes, Cupcakes and More. Residential and industrial storage solutions. Same Day Express On Demand Courier and Ready To pickup and deliver Within 1-Hours.


Money Back Guarantee. With over a Million Products, Find Exactly What You Need at the Right Price. Discover the Magic of Easy DIY! Nálunk a legismertebb fajta a kis vörös, kerek retek, azaz a vajretek vagy hónapos retek. Ennek a fajtának kicsit borsos ízű, ropogós húsa van, és leggyakrabban nyersen fogyasztják.


Hasonlít hozzá az úgynevezett francia retek, amely hosszúkásabb, a szárhoz közelebbi része piros, a lenti fele pedig fehér. Sörretek - nassolnivalónak is tökéletes. A salátát nagyon feldobja, de még vajas kenyérre is tökéletes a fehér, müncheni sörretek. Kalóriatartalma alacsony, a C-vitamin mellett tartalmaz még A és B vitamint, és van benne kalcium, magnézium, réz, vas és mangán.


Rendszeres fogyasztása szépíti a bőrt, javítja a keringést. Neve szerint nálunk a legismertebb a vajretek (hónapos retek), jégcsap retek (fehér retek), sör retek (fehér, gömb alakú), fekete retek. Legfinomabb a kicsi, piros vajretek , és legnagyobb gyógyhatással a fekete retek bír, C-vitamin tartalma a vajretek háromszorosa. Az Agroinform Portál adatvédelmi szabályzatának Adatfeldolgozókra vonatkozó pontja az Adatfeldolgozók személye kapcsán módosult. A képen a gömbölyű, fehér gumó.


Kissé keményebb a hónapos reteknél, talán emiatt tartósabb is. A hónapos retek a felszedés napján, másnapján a legfinomabb, a minősége a tárolási idővel gyorsan hanyatlik. A sörretek hűtőben tárolva 4-nap után is pont olyan jó, mint a vásárlás napján.


A feleségem kidobott egy csokor retket. El nem tudom képzelni, hogy mi volt a gondja, baja vele. A retkek tökéletesen egészségesek, frissek voltak. Kezdődik a tavasz, végre hozzájuthatunk az első friss zöldségekhez, gyümölcsökhöz! A tavasz egyik legelső ilyen zöldsége a retek, amit mindenkinek ajánlunk, hiszen rengeteg pozitív hatása van, legyen szó akár az egészségünkről, szépségünkről, vagy akár csak az elűzendő tavaszi fáradtságról.


Imagers and Microplate Readers. Washers, Dispensers, and Robotics. These products enable life science research by providing. A vajretek vagy sörretek az az ökölnyi hófehér zöldség, amit tavasszal gyakran látunk piacon, zöldségesnél, sőt egyre gyakrabban a szuperekben, hiperekben is.


Van, ahol darabra vásárolható, máshol hármas csokorba kötve. Vegyetek belőle, isteni – és nem csak nyersen! A fehér, kerek fajta elnevezése sörretek , vagy német, müncheni sörretek. Németországban, elsősorban közkedvelt kísérője a sörnek, próbálják ki bátran itthon is ezt a kalóriaszegény és finom csipszhelyettesítőt! Illetve szinte bármilyen zöldséget lehet így készíteni, tavasszal például a zöldspárga sípok végzik így földi pályafutásukat.


Már kiskorunktól kezdve ömlik ránk az egészséges táplálkozás infóáradata, mi meg el-elkapunk egy-egy okos mondatot és még az unokáinknak is azt fogjuk ismételgetni. Na, pont ilyen örök érvényű jótanács az is, hogy „Fiam, egyél sok rostot, mert akkor egészségesek lesznek a beleid”. Igen, valóban, a rost csak jót tud tenni velünk – de azért nézzük meg. Jól olvasta itthon vajretek , sörretek néven a Brassica rapa subsp. Persze a hibridek, keresztezések miatt lehetnek kinézetbeli eltérések.


Auchanban mindig szoktam látni, hogy pont most van-e az jó kérdés, de pár hete még volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések