2017. január 27., péntek

Tojó tyúk fajták

Az ismertebb tyúkfajták a következők:. A magyar tyúk a középnagyságú, kettőshasznú fajták közé tartozik. A tyúkok súlya 0–kg, a kakasoké 5–kg.


Törzsük középhosszú, kissé hengeres. Jellemző rájuk a széles, telt és domború mell, a magasan tűzött szárny, a jól fejlett.

M i magyarok, a barna színű és barna tojást tojó tyúkokra esküszünk. Erre nincs racionális magyarázat – ezt szoktuk meg. A termelésbe itt is néhány év alatt berobbanhat egy-egy új hibri vagy nyomtalanul kikophat a palettáról.


Hogy éppen melyik fut fel, az nem csak a termelési paramétereken múlik. Megvan a lakhelyük, tudnak mit enni. Már csak a tyúkokat kell beszereznünk a tyúkólba.


Vidéken szinte minden buszmegállóban kivan helyezve időnként tyúkvásárra felhívó plakát.

Az előző beszerzés nemvolt a legjobb minőség. A fogolyszínű magyar tyúk tojó alapszíne az egész testre kiterjedően barna, hasonlít a fogoly színéhez. Finom rajzú tollazata a mellen vöröses, a nyakon, vállon és háton (a nyeregtollakon) sárgás, a test hátsó részén és a hason szürkés árnyalatú. Tyúk fajták - Ez az oldal baromfikról szól, tenyésztőknek hasznos tippeket ad és kezdő baromfitenyésztőket tanácsokkal segíti.


Számos baromfival foglalkozik az oldal, mindenről van egy kis érdekesség. Heti szinten új dolgok vannak itt. Jó időtöltést a honlapon! HORST SCHMIDT, Hühner und Zwerghühner. Két naponta kap zöld szezonba tanya körüli,árokparti füvet zöldet és vetett lucernát kaszálva és odaadva nekik egy botkormányos kerti traki szerelvénny jól megrakva.


Az utolsó szálig eltakaritják és tojnak fejlödnek szépen,mellé kapnak vegyes darát is. Kukorica,búza,borsó,lucerna pellet. Egyes fajták különlegessége, hogy öt ujjuk van (például dorking tyúk , német lazac tyúk , selyemtyúk, szultántyúk), ez esetben kettő néz hátra. Szárnya testéhez viszonyítva kicsi, lekerekített, csak rövidebb távokat képes repülni.


Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Szervezett tenyésztésbe a legutóbbi időkig nem vont színváltozat.

A tojó színe a fogolyéra hasonlító barna finom rajzolattal, a kakas nyak- és nyeregtollazata piros árnyalatú aranysárga, feje narancsvörös. Evezőtollaik sötétek. Elsősorban a Dunántúlon és erdős. Természetesen egy év alatt egy tyúk tojásai több tekintetben is változnak, sőt az. Tyúk fajták – Ez az oldal baromfikról szól, tenyésztőknek hasznos tippeket ad és kezdő.


Szorgalmas tojó , legalább grammos sárga mészhéjú tojást termel. Több olyan tulajdonsággal bírnak az egyes tyúkfajták , amelyet nem lehet. A bresse-i tyúk franciaországi haszonállat. Eredetvédettségét az AOC ellenőrzi, hogy valóban Bresse környékéről származzon az árucikk. Feltűnőek az állat kék csüdjei.


Tulajdonképpen azt mondják, hogy a kék csü fehér tollazat és a piros taraj együttesen adják a francia zászló színeit. DÍSZTYÚKFAJTÁK: fajtánként bemutatja a dísztyúkok főbb csoportjainak tagjait: a tojó fajtákat, a húsfajtákat, a törpe- és kistermetű fajtákat, a dísz- és hosszúfarkú fajtákat. Fogolyszínű magyar tyúk. Helyet kapott az oldalon a különleges viador fajtacsoport és a magyar fajták csoportja is.


A fajtákhoz kapcsolódó szervezetek, klubok is. Háztáji tartásra az ún. Az előnevelt csibe nevelése kezdetben macerás, mert más étkezést kívánnak, ezért a legjobb, ha kezdőként inkább egy éves letojt tyúkokat vegyünk, ezeknek még egy évig szépen lesz tojásuk. Baromfi eladás vásár: eladó csirke tyúk , kacsa.


A rovatban ingyen elvihető vagy eladó baromfik és baromfieledelek hirdetései közül válogathat. Itt található még csirketojás, tyúktojás, és kacsatojás hirdetések is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések