2017. január 30., hétfő

Fronthatás fejfájás

Gyakoribb a fejfájás , és az arra hajlamosak migrénes rohamokra is számíthatnak. A melegfront továbbá hajlamosít a depresszióra és a trombózis kialakulására is. További panaszok lehetnek: angina pektorisz, embóliahajlam, asztmás roham, reumás fájdalmak, keringési elégtelenség, vakbélgyulladás, vérzések. A fejfájás viszonylag gyakori tünet bármely fronthatás esetén. Nem érdemes tűrni a fájdalmat, hiszen a fejfájás ellenére ugyanúgy helyt kell állnunk a hétköznapokban.


Mivel sokféle fejfájás van, és azokat sokféleképpen kezelik, érdemes elmennie egy fejfájás szakrendelésre, melyet neurológiákon találhat meg. Valószínű, hogy egyéb vizsgálatokra, pl. Hajlamosak vagyunk azonnal gyógyszerekhez nyúlni, pedig számos alternatív gyógymó otthon bevált praktika létezik, amivel enyhíthetőek a tünetek. Szintén gyakori ok a nyaki gerinc kopásos elváltozása. Cukorbetegeknél az életveszélyes hipoglikémiát jelezheti, de magas vércukorszint esetén is előfordul.


Bizonyos általános idegrendszeri tünetek mindkét fronthatás esetében jelentkeznek, mint például levertség, ingerlékenység, nyugtalanság, alvászavar, a reflexek lassulása, a koncentrálóképesség csökkenése és a fejfájás. Aszédülésa fronthatás egyik közismert tünete, de a szeszélyes időjárás - a légnyomás- és hőmérséklet-ingadozás, a levegő páratartalmának hirtelen megnövekedése, a szélsebesség változása révén - a szervezet és az idegrendszer általános állapotától függően számos, különböző, hirtelen fellépő panaszt okozhat. Az aura nélküli migrén tünetei közé tartozik a 4-óráig tartó fejfájás hányingerrel, hányással, illetve fény és hangérzékenységgel. Ezenkívül jelentkezhet a féloldali lokalizációjú fejfájás , , mely lehet pulzáló jellegű.


A fájdalom lehet olyan erős, hogy a napi tevékenységet lehetetlenné teszi. Ezek ritkán tartanak néhány óránál tovább, így ha szükséges, egy - két fájdalomcsillapító képes enyhíteni a tüneteket. A szabadban kellemes hő- és komfortérzetre számíthatunk, a napsütés pedig javítja a hangulatot és a közérzetet. A melegedésre fokozottan érzékenyeknél átmeneti, enyhe fejfájás léphet fel.


A porkoncentráció alacsony, alig változik. Van, akinek csak alig észrevehetően fáj, van, akinek a frontok váltják ki, van, aki nem tudja, hogy mi okozza, egyszer csak jön, aztán elmúlik. A légnyomás süllyed. Az időjárási tényezők sokfélesége gyakori oka a fejfájásnak. Sokszor csak plusz hatásként van jelen, de.


Hazánkra jellemző a kettős fronthatás , amikor hideg- és melegfronti hatások. Fronthatások és a szervezet alkalmazkodási folyamatai. Ha tudo hogy frontérzékeny vagy, akkor szerezz be még a fronthatás előtt néhány gyógyteát, amik kifejezetten fejfájás csillapító hatásúak.


A kakukkfű, cickafark, borsmenta teák kiváló választásnak bizonyulnak, hiszen igen hatásos fájdalomcsillapítóak. A migrén kialakulásának hátterében meghúzódó okokra vonatkozó, másik teória a „migréngenerátor” elmélet. Eszerint a migrénes fejfájás kialakulása, elsősorban egy központi migréngenerátor agytörzsben való működésbe lépésére vezethető vissza. A klímaváltozás miatt nagy hirtelenséggel zajlanak a hőmérséklet-, légnyomás- és páratartalom változások. Szinte már nem is csodálkozunk azon, ha egyik napról a másikra akár tíz fokkal többet vagy kevesebbet mutat a hőmérő higanyszála - legfeljebb szenvedünk tőle.


Estig meleg, estétől hideg fronthatás várható. A frontokra érzékenyeknél ez fejfájás t, fáradtságérzet et, álmatlanságot okozhat. Hamarabb elfáradhat, kifáradhat a szervezet, ezáltal a teljesítőképességben is csökkenés tapasztalható majd. A gyakori időjárási frontok sok embernél erős fejfájást okoznak, de a hűvös, szeles időben az arcüreggyulladás miatt is fájhat a fejünk. A tünetek nagyon hasonlóak lehetnek, de utóbbi esetben a fájdalomcsillapító mellett antibiotikumra is szükség lehet.


Kettős fronthatás , erős szél, felmelegedés. Vasárnapra elvonul az esőzés a keleti országrészben is, helyét a legtöbb helyen a napsütés és a normálnál jelentősen magasabb napi maximumok veszik át. Hidegfront esetén a tünetek inkább a front átvonulása után jelentkeznek. Frontérzékenység, migrénes fejfájás , hidegfronti hatás , romló. Való igaz, hogy vannak bizonyos frontokhoz kötődő tipikus tünetek , egy laikus.


Akkor tud kialakulni, ha. Szinte mindenki szenved tőle élete során időnként, könnyen megkeserítheti a mindennapokat. Te mit teszel, ha rád tör? Meddig érdemes tűrni a fájdalmat?


Stresszes élet(mód) és fejfájás – kéz a kézben?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések