2017. január 10., kedd

Szalalkális piskóta

Mangogirl, sajna a szódabikarbóna nem helyettesíti a szalalkálit. Az ötlapos szalalkális süti elkészítési ideje: perc. A tökéletes piskóta titka. Ráadásul igazi jolly joker, hiszen bármit.


Egyszerre fanyar és édeskés: a citromos-tejszínes piskóta csodás süti, aminek képtelenség ellenállni.

Az alapja a pihe-puha vizes piskóta , amit. Kakaós piskóta alaprecept. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat.


Oldalunkon sok hasonló ( piskóta , krémes) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Porhanyós sajtos pogácsa.


Szalakális tészták.

A mostani forduló háziasszonyi teendőit Ildi látja el aki azt a feladatot találta ki hogy emlékeinkből keressünk régi hagyományos ízeket. Nekem először a zserbó jutott az eszembe, majd a nagymamám által nagyon kedvelt szalalkális süteményt készítettem el. Annyira elkapott a nosztalgiázás hogy fényképeket is kerestem nagyszüleimről ! A könnyed piskótáknál, levegős házi tésztáknál nincs is nagyobb kihívás egy háziasszony számára.


A biztos siker egyik kulcsa, a levegősségért felelős szódabikarbóna, illetve a manapság már jobban elterjedt sütőpor. Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető krémes, ráadásul nagyon finom. Készíthetsz gyümölcsös, csokis verziót, de fűszereket is keverhetsz a tésztába.


Mi nagyon szeretjük a gombócokat, egy kiadós leveshez tökéletes második. Ismerjük a szilvás, a barackos. Ha tortát akarok sütni, mindenképpen csak, és kizárólag vizes piskótából csinálom, ezt ajánlom mindenkinek, ha. Három szép piskóta lapot kell, hogy kapjunk. A kémiai nevén ammónium-bikarbonát, azaz NH4HCOhasonló elven működik, mint a szódabikarbóna, de nem csak széndioxid keletkezik belőle sütés közben, hanem ammónia is, éppen ezért csak nyitott konyhaablak mellett álljunk neki szalalkális sütemény sütésének.


Videoszakácskönyv: így készül a piskóta. A piskóta tészta titka a sok levegőben (ettől lesz könnyű a szerkezete). Nem csoda, hogy a piskóta az egyik legkedveltebb sütemény, hiszen számtalan variációja van a napközis kockától a rafinált tekercsekig.


A citrom héját vékonyan (csak a sárga részt) lereszeljük.

Ennek a süteménynek az elkészítéséhez Tücsök Bogár konyhája adta az ihletet. Igaz ilyen kis piskóta formám nem volt , de alkottam db. Túrókrémes piskóta szelet (málnával) Tészta: - tojás - evk cukor - evk liszt - cs sütőpor - cs vaníliás cukor. Elkészítés: a tojást a cukorral és a vaníliás cukorral habzásig keverjük, majd belekeverjük a sütőporos lisztet. A hagymát apróra vágjuk, zsiradékon megdinszteljük, majd elkeverjük az őrölt paprikával.


A húshoz hozzáadjuk a rizst, a dinsztelt hagyma kétharmadát, a fokhagymát, tojást és sót ízlés szerint, majd jól összegyúrjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések