2017. január 24., kedd

Fa kezelése fáradt olajjal

A legolcsóbb impregnáló a fáradt olaj ,és tuti hogy az időjárást is bírni fogja. A kopott, matt külső arra utal, hogy már itt az ideje, hogy újból olajjal kezelje a felületet. A vonzó végleges külsőhöz fontos a felület előkészítése.


Csiszolja egyenletesre a felületet és portalanítsa. Az olajjal való kezelés előtt a fa legyen száraz. Az előkészített felületre kenje fel az olajat, majd egy idő. A fáradtolajban sok szilárd szemcse van ami ,az égés során kerűl bele a notorbol,ezek tökéletesen eltömitik a fa amugyis tág polusait, edényeit,nemhiába használják a csónakok vizhatlanitására.


A fák kezelése faanyagolajjal az egyik leggyakoribb módszer a faanyag bevonására és védelmére. Mivel a fő anyagot olyan hagyományos motorolajok használják, amelyek célja egy autóban való felhasználása volt. Ezeknél a fáknál ajánlott a lúgos-szappanos felületkezelés, amely fa természetes világos színét inkább tovább világosítja, s a későbbiekben is gátolja besárgulását. A lúgokkal alapozott padlók később alig érnek, sötétednek, az anyag a padlót nagyon hosszú ideig világosan tartja, különösen, ha fehérrel pigmentált lúgot és szappant használunk. Világos fák (juhar, nyír stb.) fehéres színének megőrzéséhez Az olajok színeket feltűzelő hatása a világos színű fáknál sokszor nem kívánatos, hiszen a világos, sárgás szín sárgás mézszínűvé válik.


Lazúrok, festékek, olajok kültéri fa felületek kezelésére. Mindegy, hogy faház, kerti bútor, ajtó, ablak vagy kerítés készül belőle - a szabadban használt faanyag szélsőséges időjárási viszonyoknak van kitéve, legnagyobb ellensége pedig az erős napsütés. Fa kezelése lenolaj helyett használt sütőolajjal? Válaszok a kérdésre.


Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. A Belinka bevonatok favédő szerek, amelyek a fa dekorációjára is szolgálnak. A faelemet megelőzésszerűen védik a fakártevők ellen, az időjárás hatásaival és a mechanikai igénybevétellel szemben, dekoratívan színezik a fát, a fertőzött faelemet pedig meg is gyógyíthatják.


A vastaglazúr már egy “vaskosabb” anyag, ahogy a neve is mutatja. Szintén beszívódik a fába, mint a vékonylazúr, de nem olyan mélyen és vastagságának köszönhetően már képez egyfajta védőréteget a fa felületén, így a nagyobb fizikai hatásoknak kitett felületeken inkább ezt az anyagot érdemes alkalmazni. A lakberendezői szakma összetettségében megtaláltam mindazt ami külön-külön is érdekel és foglalkoztat. A gépi olajjal történő feldolgozás jellemzői.


Az esztétika, a harmónia keresése, a színek, a bútorok, a fa , a textilek, a fémek, az üveg csillogó felületének szépsége, a világítás hangulatteremtő ereje, és a különleges háztartási és konyhagépek technikai újdonságai, lenyűgöző működése. A természetes növényi olajok mélyen beszívódnak a fába, rostjait átitatják, szilárdítják, védik felületét a sérülésektől és jó tapadást biztosítanak a viasznak. A fáradt olaj az egyik leggyakoribb veszélyes hulladék, melynek sorsa, kezelése - akárcsak számos európai országokban - nálunk sem teljesen rendezett, ezért gyakran lehet környezetszennyezés oka.


A veszélyes hulladék fogalma magában hordozza a hulladék szót, ami azt jelenti, hogy olyan anyagról van szó, amelyre már nincs szükségünk, feleslegessé vált, meg szeretnénk. Kezelés előtt a fa legyen tiszta és száraz, ne legyen rajta por, szennyeződés, föl viasz, zsír vagy felületi nedvesség. Egyes keményfafajták nagy mennyiségű gyantát, latexet vagy olajat tartalmaznak, ezért a keményfák felületét előzőleg töröljük le szintetikus hígítóval átnedvesített ronggyal. Kültéri fafelületek kezelése - AURO Nr. Vannak fafajok, melyek ásványi összetételüknek köszönhetően akár kezelés nélkül is nagyon tartósak – ezek közé tartozik az akác, a vörösfenyő, a tölgy és a teak – napfény hatására azonban szépségükből ezek is vesztenek, beszürkülnek.


A faanyag jobban ellenáll a nedvességnek, ezért nem duzzad meg és nem szárad ki, illetve nem jelentkeznek a fára jellemző deformációk. Központi fűtésre köthető, meleg víz előállítására is alkalmas! A tömörfa megtartja természetes melegségét.


Nem igényel elektromos áramot, nincs. Száz évig ellenállóak lesznek a deszkák, ha ezzel a technikával kezelik. Semmilyen vegyszert nem használnak!


Ez a japán technika generációról-generációra száll, aki csak teheti, kitanulja a nagyon hatékony tartósítási módszert.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések