2016. január 17., vasárnap

Szőnyegtisztítás ecettel szódabikarbónával

Szőnyegtisztítás szódabikarbónával A boltban kapható szőnyegtisztítók erős vegyszereket tartalmaznak, ráadásul drágák is. Ha pénzt szeretnél megtakarítani, vagy csak természetes tisztítószereket használni a takarításhoz, válaszd a minden háztartásban fellelhető szódabikarbónát. A szódabikarbónával még a dohos, penészes szagú könyveket is szagtalanítani tudjuk.


Tegyük őket egy vászonzsákba és szórjuk le őket szódabikarbónával , majd hagyjuk így legalább egy hétig! Például azzal, hogy a szőnyegre szórt szódabikarbónát felporszívózzuk, a porszívót is szagtalaníthatjuk. A folttisztításhoz használhatunk víz és ecet keverékéből álló oldatot (három rész víz, egy rész ecet ). A frissítő keverékhez vegyünk egy csésze szódabikarbónát , 20. Első cikkünkben a szódabikarbónával foglalkozunk, mely valóban egy igazi,. Ecettel együtt kiváló folteltávolító szer, még a makacs és kényes.


Cipők: Egy pár régi zoknit tölts meg egy kis szódabikarbónával , majd a megkötözött végű zoknikat tedd azokba a cipőkbe, amelyeket szagtalanítani szeretnél. Teafa vagy grapefrut illóolajtat csepegtethetsz a zoknira, mindkettő fertőtlenít és jó illatúak lesznek a cipők. Autó: Ha autód belseje állott vagy füstös.


A szőnyeg kellemetlen szagának a megszüntetése szódabikarbónával. Az idő múlásával és a környezettől függően áporodott, dohos szaga lehet a szőnyegnek. A legrosszabb amit ilyenkor tehetsz, ha befújod illatszerrel! Gyomorforgató, amikor a kellemetlen, dohos szag keveredik az erős illatszer illatával. Sütőtisztítás ecettel és szódabikarbónával.


Ez a páros sok mindenre képes. Létezik kemikáliamentes módja is a tiszta sütő megteremtésének – ilyen a szódabikarbóna és az ecet remek párosa. A sütőnket érdemes év. Ecettel könnyen megszabadulhat a kárpit szennyeződéseitől. Oldjon fel evőkanál sót fél csésze ecetben – ezzel az oldattal az enyhébb foltokat egyszerűen eltüntetheti, ha beléjük dörzsöli porszívózás előtt.


A nagyobb és mélyebb szennyeződésekhez egészítse ki evőkanál bóraxszal a tisztítószert, majd. Szódabikarbónával szőnyegtisztítás ? Mindenképp száraz tisztítás érdekelne, amit egyszerűen porszívóval utána felszippantok, de a szőnyeg gyönyörű lesz tőle. OTTHONKA Koszos a szőnyeged? Ettől az egyszerű házi szertől újra gyönyörű lesz A piszkos, elhanyagolt szőnyeg nem csak elcsúfítja a lakásodat, de a felhalmozódott allergén anyagok légzési nehézséget, súlyos betegségeket is okozhatnak.


A szőnyegtisztítás során, mint a háztartás számos más területén is, bátran segítségül hívhatsz természetes szereket: saját kezűleg is készíthetsz szőnyegtisztító port, de több más házi praktika közül is válogathatsz, ha folt éktelenkedik a lakástextilen. Nézd meg a képeket, és ismerd meg a leghatékonyabb. Húzzuk le a vécét és szórjunk bele egy fél pohár szódabikarbónát. A buborékok teszik a dolgukat, majd fél óra múlva ismét húzzuk le és kész.


A mosógép tisztítása egyszerű feladat, házilag is könnyedén elvégezhető, akár külön erre a célra készített tisztítószer nélkül is. Ecettel , trisóval, szódabikarbónával , vagy hypoval is próbálkozhatsz. Gyakran előfordul, hogy valaki hagyományos házi módszerekkel (pl. ecettel , szódabikarbónával ) igyekszik eltüntetni foltokat, amitől azok csak még nagyobbak lesznek, illetve a kellemetlen szag is megmarad.


Ezután nincs más dolgo mint egy pohár szódabikarbónát a lefolyóba zúdítani, majd egy pohár ecettel nyakon önteni. A két anyag találkozásakor pezsgés keletkezik, a köztük kialakuló kémiai reakció hatására. Hagyja, hogy megszáradjon, majd porszívózza fel. A nagyobb vagy sötétebb foltok ellen tegyen még evőkanál bóraxot a keverékhez, és használja ugyanezen a módon. A kárpittisztítás ecettel egy jó módszer arra, hogy akár 2-hetente rendbe tegye a kárpitot, megőrizze annak tisztaságát és esztétikáját.


A recept két evőkanál só ecetben feloldva, amelyet a kárpitba kell beledörzsölni a porszívózás előtt. Folttisztítás ecettel. Még a legjobban óvott szőnyegeket sem kerülik a szennyeződések.


A legtöbb foltot azonban egy egyszerű, de nagyszerű módszerrel eltüntetheted: önts ecetet némi langyos vízbe, és ezzel kezeld a kisebb-nagyobb pacákat, majd hagyd megszáradni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések