2016. január 26., kedd

Husgalamb fajták

Baromfitól abszolút külön kell tartani őket. Kacsa kacsával, tyúk tyúkkal legyen együtt. Vannak eltérések a fajták igényei között és ezt tartsuk tiszteletben. Ha szeretnél írj még privátot, egyéb kérdésekkel. Ugyanakkor az is tény, hogy egyes fajták kialakításában más nemzetiséghez tartozó tenyésztők is szerepet játszottak, de a fajták kialakulásának helye a kialakulás időpontjában magyar felségterület volt és a fennmaradt bizonyítékok alapján a fajta kialakításában döntően magyar állampolgárságú tenyésztők vettek.


Visit the post for more.

Felhívás Szárnyaló gazdaság Nemzeti Húsgalamb Program. Magyarország Európa harmadfik legnagyobb termelője volt. Egyidőben nagyon népszerű volt a húsgalambtenyésztés.


Mostanában hosszú szünet után újra szerveződik. Ismét keletje lesz a húsfajtáknak, a Mondnénnek, a Texánnak, a Kingnek, a Strasszernek. Ezek a nehézkesen repülő nagytestű fajták újra megjelennek majd a portákon.


Magyar galamb fajták - Mindekit szeretettel üdvözlök a honlapmon,én a strasszer galamb tenyésztésével fogalkozom,azon belül a sárga és a vörös színnel. Remélem mindenkinek tetszeni fog a honlapom.

Kellemes böngészést! A dajkák milyen fajták ? Nekem Kóburgi pacsirta galambjaim vannak erre a célra. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A hagyományos galambállományok (mezõre járó fajták ) nyári idõszakban szinte teljes napi takarmányukat maguk szerezték be.


Téli idõszakban is kiválóan eltarthatóak voltak más célra nem használható gabonahulladékokon. A haszongalamb - fajták intenzív növekedéséhez természetesen ez már nem elegendõ. A több száz galambfajta közül a legnagyobb testű fajtákat használták eleinte az üzemi méretű pecsenyegalambelőállításra.


A háztáji gazdaságokban is egykor széles körben elterjedtek voltak. A hústermelés és küllem mindig is összekapcsolódott a galambtenyésztésben. Mára azonban a hobbitartók általában nem fektetnek hangsúlyt a szaporaságra. Mások csak intenzív tartás mellett hozzák a kiemelkedő teljesítményeket.


A választáskori, napos fiókák, mint a king (királygalamb), a texán, az óriás posta v. Mivel csak ellenőrzött bio-takarmányt etet és semmihez sem használ vegyszert, garantált a végtermék bio minősége. Ez egyben azt is jelenti, hogy csökkenti a kiadásokat, mert egyszerűen nincs gyógyszerköltség, nem kell beteg állatokat gyógyszerezni. A tiszta vonalak kialakításánál Strasszer, Mondain és King fajták különböző típusait használják fel. A vágógalambot előállító tenyészpárok nagy kifejlettkori élőtömegűek és tarka színezetűek (hasonló tollszínűek a pecsenyegalambok is).


A szülőpárok után évente 14–fiókát választanak le, amelyek 28–napos kori élőtömege 570–6g.

Engedjen meg egy rövid bemutatkozást! Tíz éves korom óta foglalkozom galambtenyésztéssel. Válogatott Galamb linkek, ajánlók, leírások - Galamb témában minden!


Megbízható, ellenőrzött tartalom profi szerkesztőktől - Neked! A galambászat vírusával Sógorom fertőzött meg. A magyar galamb szó az azonos jelentésű latin columba szó északolasz dialektális golomba alakjából származik délszláv közvetítéssel. A latin szó él családnévként Kolumbusz nevében (latin Christophorus Columbus, azaz „Galamb Kristóf”), a nagy felfedező nevén keresztül pedig a dél-amerikai ország, Kolumbia nevében, de ez a jelentése például a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések