2016. január 12., kedd

Ízesített olivaolaj házilag

A gourmet üzletek polcain bár fellelhetőek az ízesített , fűszerezett olajok, viszont ha szeretünk otthon kísérletezni és még spórolhatunk is vele, mindenképpen ajánlott kipróbálni a házilag készült különlegességeket. Az olívaolaj fűszerezésének igazából csak egy dolog szabhat határt: az ízlésünk. Nem fogod elhinni, milyen egyszerű és takarékos házilag ízesített olívaolajat készíteni! Az utóbbi időben elkezdtem fűszerolajakat házilag készíteni, mivel itt nem nagyon lehet kapni, ha meg igen, akkor aranyára van.


Fokhagymás olívaolaj recept képpel.

Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Habár a boltokban készen is kaphatók az ízesített ásványvizek, házilag garantáltan 1-ban természetes alapanyagokból készítheted el frissítő italodat. Lehet az alap szénsavmentes ásványvíz vagy egyszerű csapvíz is, néhány szuper hozzávalóval sokkal jobban fog csúszni a meleg nyári napokon. Fűszeres olajok házilag. Ilyenkor nyáron -ha ügyesek voltunk és ültettünk, öntöztünk, gondoztunk- eljön az az idő, amikor a bőség kertjévé válik a fűszeresünk.


A régi időkben a bazsalikomról azt tartották, hogy képes elűzni a gonosz szellemeket: a házban a padlóra szórtak. Fürdés vagy zuhanyozás után mindig alaposan töröld meg a lábad.

A természetes rostok szívják fel a legjobban a nedvességet, ezért hordj tiszta pamutzoknit, és akár naponta két-három alkalommal is cserél ha a lábad nagyon izzad. MIELŐTT NEKIÁLLNÁL. La Masrojana ízesített extra szűz olívaolajok – narancsos, citromos, rozmaringos TERMŐHELY, TERMELŐ: La Masrojana, El Masroig falu, Tarragona tartomány, Katalónia, Spanyolország. A helyi arbequinba fajta mellett később kezdtek egyéb. A sajtokat felkockázzuk, a lilahagymát felkarikázzuk, a cseresznyepaprikát összetörjük, a fokhagymát megfelezzük.


A pácléhez olívaolajban kikeverjük a fűszereket. Befőttes üvegbe tesszük a sajtokat, a hagymákat, cseresznyepaprikát és nyakon öntjük a páclével és borecettel. Az ízesített ásványvíz tulajdonképpen nem sokkal jobb, mint bármelyik cukros üdítő, hiszen ezeket is teletömik cukorral vagy édesítőszerrel és aromákkal. Házilag viszont valóban fantasztikus ízesített ásványvizeket készíthetsz. Készítsünk ízesített vizet házilag , a most következő cikkben elmondom nektek, miért olyan jó az ízesített víz, és hogy hogyan készíthetsz te is ízesített vizet!


Minőségi pelletkészítés házilag Jó néhány éve megjelentek az első pelletek a horgászboltok polcain, és azóta már számtalan típus be is bizonyította fogósságát a vízparton. Amikor úgy érezzük, hogy nem fejlődik már tovább a piac, és azt gondoljuk, hogy már nem lehet újat kitalálni, mindig jön valami. Házi ropogós bögrés kenyér. Az emberek évről évre rengeteg pénzt hagynak a gyógyszertárakban, abban a reményben, hogy köhögésüket egy köhögés elleni sziruppal vagy tablettával sikerül leküzdeni.


A zabkását imádjuk, ez nem is vitás!

Egy tökéletes szénhidrátforrás, amely igazi lendületet ad a nap elején. A tökéletes zabkását azonban megalkotni elég nehéz, hiszen ahány ház, annyi zabkása, mivel ezerféleképpen elkészíthető, ízében és állagában is teljesen ízlésre szabható. A pelletpor három ízesített (méz, eper, hal) és egy natúr változatban kapható.


Erdei Attila ezúttal bebizonyította nekünk, hogy mindössze perc alatt lehet rendkívül fogós, átfúrt pelletet készíteni házilag. Számos étolaj kapható kereskedelmi forgalomban, sokat ízesítenek fűszernövényekkel, hagymafélékkel, amelyek házilag is könnyedén elkészíthetők, akár olíva-, akár napraforgó- vagy kukoricacsíraolaj felhasználásával. Olasz vendéglőkben jellemző, illetve a görögöknél is találkoztunk azzal a szokással, hogy ropogós friss kenyeret szolgálnak fel az étel érkezése előtt, amit különböző fűszerezésű olajakba tunkolhat az éhes vándor!


Megtudhatod az is, mit és hogyan fogyassz, hogy fogyasszon! Tudd meg most a praktikákat! A legfinomabb reggelire vagy vacsorára a saját magunk által készített és ízesített abált vagy kövesztett szalonna. Megfelelő mértékkel fogyasztva nem hizlaló és a fokhagyma még gyógyír is a szervezetnek! Ahogy én készítem:A legmegfelelőbb a hasaalja- vagy toka szalonna.


Egyik kedvenc ételem a majonéz (ritkán használt magyar nevén olajvaj), szinte mindenhez képes vagyok enni belőle. Ugyanakkor nem szeretem azt a fehér, kenőcsös állagú bolti vacakot, amit itthon ezzel a névvel érdemtelenül illetnek, ezért már az első receptek között volt a házi majonéz készítése, amit gyerekkoromban megtanultam. Az eredeti recept azt írta, hogy a méz és víz elegyét forraljuk fel, majd két órányi forralás alatt többször is szedjük le róla a képződő habot. A nyári kerti partik, és házibulik elmaradhatatlan kelléke az ősöreg pizza.


Sokan nem mernek neki ugrani, mert félnek a kelt tésztától, a nyújtástól, pedig nem nagy ördöngösség. Itt egy kis útmutató ahhoz, hogyan nyűgözzük le vendégeinket, kézzel nyújtott házi tésztánkkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések