2018. november 4., vasárnap

Malter készítése

Malter és beton pontos receptjét megírnátok? Vagy ha tudtok olyan honlapot, ahol le vannak írva a pontos arányok, az is jó! Sajnos a neten csak felületes receptek vannak, hogy liter víz meg lapát ezazamaz.


A falazóhabarcs készítéséhez hasonlóan a keverési arány a vakolóhabarcsnál is attól függ, hogy a keverést kézzel vagy géppel végezzük-e. Cementhabarcs készítésekor először a cementet szárazon össze kell ke­verni a homokkal, csak ezt követően adagolható a víz.

Cementtartalmú habarcsok keverése­kor ügyeljünk arra, hogy csak annyi habarcsot keverjünk, amennyit a kö­tés megkezdése előtt – a hőmérsék­lettől függően 2-órán belül – fel tu­dunk használni! Habarcskészítés – Keverése és az alkotórészek aránya különféle habarcsoknál A téglák megkötésére használt habarcs ce­ment, homok és oltott mész, esetleg adalék (kötésgyorsító, fagytalanító) és víz keveréke. Kevert malter vagy zacskós malter Jelenleg már egyre elterjedtebb a zsákos anyag, melyet én is szeretek alkalmazni.


Az ára miatt szerintem már nem sok különbség van, ráadás olyan adalékok vannak benne, amelyek jobb tulajdonságot adnak az anyagnak. A cementet és a hidrátot vízzel péppé kevere majd a homokot több lépésben adagolod hozzá. Sokan ugrálnak, hogy ez híg, a mi házunk (és még jó néhány millió) áll a mai napig úgy, hogy a vakolat és a malter nem látott cementet.


Akkor Pihenés képen írok pár sort: Jó néhány lehetőség közül döntöttem e mellet a samott téglás hő megfogásnál, ezt esztétikusnak és nem utolsó sorban praktikusnak tartottam.

Majd ezeket a sávokat, alu léccel függőbe állítjuk, a felesleg lehúzásával, vagy a hiány pótlásával a függőlegesig. Vannak olyan épületek, ahol szabad kézzel leszedhetők a téglák egymás mellől (kalapács nélkül), s van olyan, amikor azt hisszük, hogy nem is vakolat van közte, hanem beton, mert sehogy sem tudjuk lebontani… S a tégla is előbb eltörik, mint hogy a rajta lévő malter lejönne. Nemhiába ma már sokkal egyszerűbb dolgunk van. Használatukkal javítani lehet az épület esztétikai megjelenésén, hiszen ezzel a technikával kijavíthatjuk a fal esetleges hibáit, betömhetjük a hézagokat és egyenletesebbé tehetjük a falfelületet. Nagy szilárdságú, kézi és gépi felhordású falazóhabarcs a webermix Mfalazóhabarcs.


A falazóhabarcs feladata az építőelemek ( azaz a téglák ) összeragasztása, a közöttük lévő hézagok kitöltése, ezáltal a teher elosztása. Vakoló habarcs összetevők ? Szerintem a vakoláshoz a legjobb ha mondjuk egy lapát homokhoz raksz negyed lapát cementet és annyi meszetet ,hogy elég sűrű legyen a massza ahhoz ,hogy a falon maradjon! A homok legyen teljesen tiszta ne legyen benne semmilyen törmelék,mert nem tudod majd rendesen elsímítani.


Az egész padlásteret le akarod vakolni? Hírek és újdonságok a számítógépes talpfelmérésről és az egyedi lúdtalpbetét készítésről az egyenes beszéd szellemében. A következő réteg az alapvakolat.


Ezután felhordható a simító réteg, felhordásáig ugyancsak óvni kell a kiszáradástól. A simítóréteget ismét gyengén nedvesíteni kell és simítóval besimitsuk. Egy lakóház készítésénél látható, hogy a ház viszonylag gyorsan tető alá kerül, de a teljes befejezésig még sok idő telik el.


A vakolási munkák az.

Jó malter keverékkel meg, simán fent marad a tégla még a plafonon is. A boltívnél meg addig van esélye leomlani, míg nincs benne az éktégla, a tetején. Utána öntartó, sőt terhelhető. Sose dolgozzunk egyedül! Kell legalább, de minimum azaz egy darab fő, aki segít majd nekünk.


Gondoljuk csak át: fenn állunk a kőműves bakon, és kell a malter , kell a tégla. A maltert ki kell keverni, a téglát méretre kell vágni. A tégla helyére pakolászása csak a jéghegy csúcsa.


Fő veszélyforrás: Amikor a cement szembe kerül, vagy a beton, malter készítése során, vízzel kevert cement esetén egy erősen lúgos anyag képződik. Súlyos egészségi károsodás: Légzés Az anyag folyamatos, hosszú időn át tartó belélegzése légzőszervi megbetegedéshez vezethet. Vakulnak a kőművesek! Sajtok füstölése házilag - hideg füstölés - füstölő építés A kezdetek:Parenyicát készíteni hálás feladat. Csak egy lépés választja el minden sajtkészítők alap sajtjától, a gomolyától, ezért kezdő sajtkészítők is hamar megtanulják.


Egyszerűen nyújtható, tekerhető, formázható, ráadásul a végeredmény gyönyörű, egyedi és finom. Mivel a habarcskeverés kemény fizikai munka, ha lehetséges célszerű gépet alkalmazni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések