2018. november 1., csütörtök

Központi zár nem nyit

Nem kell aggódno van megoldás! Mitől lehet, hogy a központi zár nem nyitja az egyik ajtót? Előfordulhat, hogy ez a szerkezet hibásodott meg, hiszen ez is csak egy.


Kb egy éve központi zárat szereltem az autóba, és most megmakacsolta magát. Illetve csak részben, ugyanis nem hajlandó zárni, csak nyitni.

Nem működik a központi zár – Néha nyit , néha nem. A távirányítóban elemet is cserélt, világít a lámpája, azt mondja az autóban is, de nem nyitja a zárat. Központi zár miért nem nyitja az egyik ajtót? Jól értem, akkor a belső gomb minden ajtót nyit és zár , de sem kulccsal, sem távkapcsolóval nem működik. Feltételezem, hogy eddig működött, mert, ha nem , akkor nincs vezérlő az autóban és a kapcsolók direktben kapcsolják a motorokat, vagy lekötötték a vezérlést.


A távirányító nem működik, de nem reménytelen… Táska a kézben, telefon a zsebben, ügyesen egyensúlyozol a frissen főzött kávéddal, a jobb lábaddal behúzod a bejárati ajtót, közben egy akrobatamutatvánnyal kikerülve az ide-oda szaladgáló kutyát. A központi zár nem reagál, a távirányító nem működik – Mi lesz most az autómmal?

Dave0nevű felhasználó kérdése: Miért nyit ki zárás után egyből a központízár? Van egy Citroen Xsara 99-es coupe kocsim. Az lenne vele a problémám, hogy bezárnám az ajtót és egyből visszanyit. Amikor zárásra adok testet, zár is, de nem nyit.


Más otthoni kollegával se tudtunk rájönni telefonos kapcsolattal. A válaszokat előre is köszönöm! Ha a központi zár távirányítója nem működik, ezt Ne tedd!


Ne próbáld meg egyedül kinyitni a kocsi ajtaját, ne feszeges ne törd be az ablakot és ne piszkáld a zárat! A hiba nagy eséllyel nem is az autóban van, hanem a távirányítóban. Ha ilyenkor hozzányúlsz az autóhoz, akkora kárt tehetsz benne, hogy nem győzöd majd. Ha megmozdúl a motor és a zár nem nyit vagy zár valószinű a rögzítés lazult fel ott ahol a motor meghúzókarját rörzítetted az autó zárszerkezteéhez. B Vectra caravan 1. V központi távossal csak csomagtartót nyit és zár.


Kulccsal csak vezető oldali és csomagtartó nyílik és záródik, jobb hátsó gombbal sem nyitható. Amikor sikerült kinyitni lebontottam a kárpitot de semmi különöset nem tapasztaltam, gond nélkül nyitott és zárt a gomb.

Az, hogy nem vállalták nem csoda. Ezeket a kütyüket olyanba rakják amiben eredetileg nincs. Viszont mint írod van eredeti kulcso csak a távja nem jó. A kulcs számáról, alvázszámról bármilyen távirányítót készítenek.


Nem vagyok otthon BMW-ben,de ha a gyári központizár nem zár le,akkor általában valamelyik ajtot nyitotnak érzékeli,és nem engedi lezárni az autot távirányitoval. Elöször az ajtókapcsolokat nézném meg. Ekkor esett le (aminek egyébként egyértelműnek kellett volna lennie), hogy ugyanazon az egy pár vezetéken keresztül működik a motor akár nyit , akár zár. Csak a polaritást cserélgeti a vezérlés. Ha azért nem működik a központi zár , mert a vezérlő modul meghibásodott, nem kell pánikba esni, aránylag könnyű a megoldás.


Amennyiben a hibát nem vagy csak nagyon nehezen lehetne megállapítani, egyszerűbb a modult cserélni és ez nem nagy feladat, mivel ezeket mára már sikerült annyira egységesíteni, hogy jelentéktelen. Adott egy 92-es audi 100-as. Amíg működött, addig a vezető oldalról lehetett nyitni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések