2018. november 12., hétfő

Galambfajták listája

A magyar galambfajták a magyar állattenyésztés egyik nagy múltú és sikeres ágának eredményei. A galambfélék (Columbidae) vagy közismert nevükön a galambok 3faja taxonómiai sorrendben. A fajokat öt alcsaládba és nembe soroljuk. Hungarian Pigeon Breeds.


Magyar galambfajták listája. The base stock is believed to be the eastern pigeon varieties. Later, the import of Austrian-German varieties was significant, and the people settling in our country brought their lovely doves with them. Ha valamelyik cikkből kerültél ide, arra kérünk, lépj vissza, és pontosítsd benne a hivatkozást , hogy ne erre az egyértelműsítő lapra, hanem közvetlenül a kívánt jelentésre mutasson! A(z) „Galambfélék” kategóriába tartozó lapok.


A következő lap található a kategóriában, összesen lapból. A Keringő galambfajták , mint nevük is mutatja, feleresztés után bizonyos röpmagasságba érkezve nagy, zárt köröket írnak le a levegőben, sokszor órákon át. Repülhetnek falkában, kiscsoportban vagy szólószállóként (ezek minden esetben fehér, vagy fehér alapon rajzos galambok).


Nem tévesztendő össze a következővel: Galamb (keresztnév). A magyar nép történetéből ismert, hogy ősidőktől fogva milyen szoros volt kötődésünk az állattartáshoz, állattenyésztéshez. Hazánkban a Kárpát-medencében őshonosnak mondott fajták fenntartása is védelmet kapott az állattenyésztési törvényben. Nemzeti állatok listája. Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez.


Ezek a galambfajták leginkább ipari célokra alkalmasak. Húsuk kiváló ízű, nem szeszélyesek a gondozásban, gyorsan nőnek és szaporodnak. Nézze meg a videót: Tanulj a Biblia órájában - 3. Galambhús - gyengé lédús, étrendi és nagyon egészséges. Az ősi időkben ez volt a királyok és császárok egyik kedvenc finomsága. Ma az oroszországi húsgombóc nem túl gyakori, és meglehetősen ígéretes iparág az üzleti élet számára.


Dörigen szerint mintegy 1fajta és változat van, amelyek között nagy eltérések vannak, mint pl. Az egyes fajták abc-sorrendben találhatók meg itt. Hazai galambfajták fajtaismertetője.


Bárány István cikksorozata. Egyedülállóan értékes anyag! A(z) „Állatokkal kapcsolatos listák” kategóriába tartozó lapok. A hazai galambfajták fajtaleírása és fajtaismertetője menüpontban olvasható! Egris képek dúcomból: Europa Champion egri kék hím Bata László tenyészetéből: Az Egri Kék Keringő Fajtaklub névsora.


Minden, ami mezőgazdaság, mezőgazdasági hírek, mezőgazdasági információk, portálunk szakemberei segítenek eligazodni a mezőgazdaság világában! Története: A galambtenyésztés, vagy talán kezdetben a még csak éppen háziasult Szirti galamb leszármazottainak tartása, a legrégibb történeti időkig nyúlik vissza. A legelső galambokról szóló írott, vagy rajzolt emlékek az ó-egyiptomi birodalomból származnak. Egy, a királysírokból előkerült képen –a felirat szerint is- magvakat szedegető mezei galambok. A Báldi és társai által készített rendszer némileg eltér az eredetitől, mivel a hazai viszonyokhoz való alkalmazkodás megkívánta ezt.


Videók - Tisztelt Látogató! Az oldal jelenleg fejlesztés alatt áll. Hamarosan bővebben is olvashatnak a fajtáról! Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlése Egri Értéktár Bizottsága saját hatáskörben eljárva „Egri Kék és Egri Vörös Keringő galambfajták javaslattételt helyi nemzeti értékként az Egri Értéktárba felveszi.


Valamennyien az eredendő bűnnel születtünk és ezen eredendő bűn következményeképpen minden embernek van valamilyen veleszületett szenvedélye. OGY határozatra támaszkodom (1. sz. melléklet), azzal a kiegészítéssel, hogy a felsorolt fajták listája még nem tekinthető véglegesnek, annak bővítése jelenleg is folyamatban van. Mint korábban utaltam már rá, a magyar galambfajták helyzete nem egységes.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések