2018. május 10., csütörtök

Mosógép tisztítás szódabikarbónával

Ha már kikozmetikázzuk a kis gépünket, akkor tegyük is tisztába. Ilyenkor ezt is érdemes kipucolni, csak pár mozdulat az egész. Mosógép fertőtlenítés hypoval.


A hypot ne keverd más vegyszerrel, és ne közvetlenül az ecetes (citromsavas) tisztítás után használd! Sose tömény állapotba használd a hypot, mert az oxidáló hatása miatt könnyen berozsdásodhat tőle a mosógép.

Hígítsd fel vízzel, mielőtt az adagolóba, vagy a dobra öntöd! Ugyanez igaz a fehérítőre is: fentről töltős mosógépekbe 10 elöl töltősökbe gramm. Akkor legalább a felét öntsd a gépbe az eddig használt öblítő mennyiségnek!


Ez a mosószerre is érvényes, de erről majd bővebben a mosási minisorozat következő részeiben beszélünk. Ahogyan a mosógép még egy rejtett, tisztítani való részéről is: a szűrőről. Sok minden landol benne, akár gyerekzokni vagy pénzérme.


A szódabikarbónával még a dohos, penészes szagú könyveket is szagtalanítani tudjuk. Tegyük őket egy vászonzsákba és szórjuk le őket szódabikarbónával , majd hagyjuk így legalább egy hétig!

Például azzal, hogy a szőnyegre szórt szódabikarbónát felporszívózzuk, a porszívót is szagtalaníthatjuk. Ha ráadásul a kelleténél többet adagolsz a mosáshoz, akkor nagy lesz a kockázata, hogy annak csak egy része kerül a ruhákhoz, a többi csak a mosógép eldugításáról gondoskodik. Tisztítás , takarítás, fertőtlenítés. Olajos foltok eltüntetése A kerti díszkőre, garázspadlóra csepegett olajos folt a b- betűs tisztítószert helyettesítve szódabikarbónával szinte tökéletesen eltüntethető. Szórd a foltra, picit nedvesítsed meg, hagyd rajta állni, majd adj neki a slaggal.


Ha vége a mosásnak, csavarjuk ki a mosógép szűrőjét, alaposan takarítsuk ki azt. Előltöltős mosógépnél takarítsuk ki az ajtó gumiszegélyének hajlatait. Két mosás között hagyjuk kicsit nyitva a mosógép ajtaját és a mosószer adagolót, így soha nem lesz rossz szagú a mosógép belseje. Megelőzésként szódabikarbónával.


Emellett a lefolyócsövek karbantartásánál is nagyon hasznos, sőt, kisebb dugulások elhárításában is segít. Ha például csak nagyon lassan csordogál le a víz a mosogató. Mivel tudnám szagtalanítani és miért van ez a szag? Felültöltős, nem szoktam lecsukni a tetejét. A mosógép olyan büdös.


Nagyon rossz szaga van és ráadásul ezáltal a ruhák illata sem az igazi. Megfelelő karbantartás és rendszeres tisztítás nélkül a mosógép adagolóját viszonylag gyorsan beboríthatják a különféle szennyeződések,. Fél bögre szódabikarbóna és két bögre ecet keverékét öntsd rá a mosógép.

A szakemberek évi 4-alkalommal javasolják a mosógép szűrőjének tisztítását. Ezért nem árt, ha havonta egyszer gumikesztyűt ragadsz és átmosod a kritikus részeket: az ajtót, a gumitömítést, felültöltős esetében pedig a mosógép tetejét belülről. Ha nem takarítod rendszeresen mosógépedet, hamar lerakódik benne a kosz, penészesedhet, ilyenkor pedig a szaga sem a legkellemesebb. Közeledik a hétvége és a takarítás ideje, ezért arra gondoltunk. Az egyik az, hogy indoktalanul sok mosószert öntesz bele, ami a készülék meghibásodását okozó lerakódásokhoz vezethet, a másik meg az, hogy a mosás után benne hagyod a nedves ruhákat, ami pedig a penész növekedésének kedvez.


Videónk segítségével Ön is elvégezheti otthonában a kisebb duguláselhárításokat. Ezek a szerek, nagy hatékonyságuknak köszönhetően sok esetben segítséget tud. A háztartásban a mosógép alkalmankénti tisztítása fontos dolog, hiszen ebben a gépben lesznek tiszták a ruhák. Lehet vásárolni kifejezett az erre a célra gyártott mosógép tisztító szert, de vannak hagyományos praktikák is, egy mosógép tisztán tartására.


Lehetőség szerint mindig hagyd nyitva a mosógép ajtaját, hogy a nedvesség miatt ne penészedjen be. Az ajtón található gumiszigetelés. A gumiszigetelés gyakran elszennyeződik és bepenészesedik, ezért nagyon alaposan ki kell tisztítani.


Ezt bármilyen tisztítószerrel vagy szódabikarbónával végezhetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések