2018. március 21., szerda

Puncs mignon

Nálunk a puncs mignon a kedvenc, de ha más ízben szeretnénk elég csak a krémet változtatni, illetve a fondánt a krémhez illőn színezni, és jó is lesz a recept. Nem egy gyors elkészítésű. Az egyik piskótalapot kend meg a két szélén a fehér, középen pedig a kakaós krémmel, és tedd rá a másik lapot is. Ha ez is megvan, egy alkalmas eszközzel vágj belőle négyzeteket - 3x3-as vagy 2x2-es darabokat -, majd tedd őket félre egy kicsit. Elkészítése: A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd a liszttel tovább keverjük.


A masszát beleöntjük és elsimítjuk.

A tepsit sütőpapírral béleljük. Kis színes,falatnyi édesség, ami igazi büszkesége a magyar cukrászatnak. Kugler Henrik süteményei generációk kedvencei, bármilyen ízben készülnek is.


Most megmutatom a három legnépszerűbb mignon ,a puncsos, a citromos és a csokis receptjét. Legnépszerűbb receptek: Csokoládés mignon ahogy Csillárka készíti, Citromos mignon 2. Ez egy tökéletes recept! A családom első reakciója az volt rá, hogy már el is felejtették milyen az igazán finom puncsos mignon.


Manapság a diákcsemege töltelékével “gazdagítják”, de számunkra ilyen az igazi!

Nagyon köszi a megosztásért! Ez az a cukormáz vagy más néven fondant, amit mignon , puncstorta, Esterházy torta, stb. Eddig én hidegen kikevert porcukor-víz-citromlé kombinációval dolgoztam ezeknél a süteményeknél, mert a leírás alapján olyan bonyolultnak, sőt misztikusnak tűnt, hogy inkább kihagytam.


Egyenként mignon papírba téve raktam tálcára. Jót tett volna neki, ha fogyasztás előtt egy napot áll, de idő hiányában erre most nem kerülhetett sor, csak két órára tudtam szellős helyre tenni és már vittük is névnapi vendégségbe. De jól bírta az utazást is, nem dőltek el. Sikerem volt vele és tényleg nagyon finom. A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel!


Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel. All About the French Word Mignon Share Flipboard Email Print Photo by. Annyira, de annyira finom, hogy képtelenség eleget készíteni belőle!


Az inspirációt Duende mignonja adta és Mankó a recepjét vettem alapul, a piskóta más lett, a töltelék összetevőit menet közben változtattuk, organoleptikus vizsgálat alapján (kóstolgattuk). Puncs mignon , finomabb süti nincs is! Sütemények puncs mignon. Ezek is érdekelhetnek.


Koronavírusos lett a TVcsinos időjósa. Terrorizmussal vádolják, mert ráköhögött másokra. Recept gyűjteményében!

Puncsos mignon muffinformában recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Szerencsére ebben a fiam nem ütött rám.


Viszont nemrég a zöldsalátákról írtam, és ennek kapcsán egy csomó mindent megtudtam a fejes saláta közeli és távoli rokonairól. Habár a mignon hagyományosan négyzet alakú, napjainkban a rombusztól egészen a dínósig bármilyen változatával találkozhatunk, a cukrász kézügyességétől függően. Alapja készülhet piskótából és hengerelt vagy omlós tésztából egyaránt, melyet szúrhatunk, vághatunk, tölthetünk ízlésünknek megfelelően. Personalized Jewelry - Monogrammed Bar Necklaces and Bracelets Handcrafted-To-Order Just for You.


Nálunk a puncsos a kedvenc, de ha más ízben szeretnénk elég csak a krémet változtatni, illetve a fondánt a krémhez illőn színezni, és jó is lesz. Fedezd fel judit_borsi „ puncs ” nevű tábláját, amit 1ember követ a Pinteresten. Kattintson ide a kép nagyításához.


Ezt a terméket eltávolítjuk kosarából, így az nem kerül kiszállításra. További termékek a kategóriában.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések