2018. március 19., hétfő

Fűszerolaj felhasználása

Ezen kívül, amikor az olajat éppen töltjük az. A felhasználása is sokféle, legtöbben sült húsokhoz vagy párolt zöldségekhez kínálják, de egy egyszerű héjában sült burgonyához is adhatjuk, akár többféle ízben elkészítve, így a szegény ételből akár ínyenc fogás is válhat. Egy fokkal rafináltabb felhasználása , ha ~ ban koncentráljuk az ízét és az előbb felsorolt párosításokban finom kiegészítőként, tálaláskor alkalmazott érdekes adalékként alkalmazzuk. Konyhatündéreknek készítsünk ~ at , egyedi fűszerkeverékeket, fűszersót, vaníliás kókuszcukrot.


Pikáns fűszerolaj recept képpel.

Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Zellerszár felhasználása recept képpel. A fűszerolaj készítése házilag szinte gyerekjáték. Sokoldalúan felhasználható a konyhában, de nagyon jó ajándék is.


Nyáron akár egy kerti partira is vihetjük, de szépen becsomagolva karácsonyi ajándék is válhat belőle. Címkék: fűszersó fűszernövények fűszerkert kertészeti tanácsok veteményeskert fűszernövények tartósítása fűszernövények szárítása növényszárítás fűszersó készítése fűszernövények tárolása kerti fűszernövények fűszernövények felhasználása fűszerecet készítése fűszerolaj készítése. A szezámolaj párolt zöldségekhez, salátákhoz használható fel, illetve, a pirított szezámmagból préselt fűszerolaj leveseknek, főzelékeknek is adhat sajátos aromát.


Mivel erősen hőérzékeny, ezért sütésre nem alkalmas, kerülni kell a hosszas vagy magas fokú hőhatást, sőt, legszerencsésebb a már elkészült ételbe belekeverni.

A gasztronómiában a metélőhagyma levelei mellett a növény tetszetős halványlila virágait is felhasználják. Ezek enyhébb ízűek, és csodás színt adnak a salátáknak. Az üvegbe tett, lehűtött italban ázó gombát két hónapon belül kell felhasználni.


Fűszerolaj is készülhet belőlük. A tiszta nyers gombát olajba is tehetjük, így a levegőtől elzárva négy hónapon át marad felhasználható, olaja utána kiváló fűszerolaj. Szintén olajban felaprítva pestonak is elrakhatjuk.


Az apróra vágott szarvasgombát kevés sóval. Kategória: fűszerek házilag. Legnépszerűbb receptek: Gyros fűszerkeverék házilag, Reszelt ecetes torma házilag, Nosalty Kvíz: Mennyire ismered a fűszernövényeket? Mediterrán a javából! Tengerparti országok jobb éttermeiben ingyen kínálják friss, ropogós fehér kenyér mellé előételként.


Felhasználható sültekhez, halételekhez, dresszingként friss saláták ízesítéséhez, pirítóst ízesíthetünk vele pár csepp citromlével, héjában sült burgonya vagy lángos mellé is kínálhatjuk. A hal felhasználása : Halat kaphatunk piacon, hipermarketben egészben is, vagy filézve, fagyasztva bármelyik élelmiszer üzletben. Ebben az esetben megspóroljuk a tisztítást és a darabolást, ami nem túl csábító feladat.


A halat vagy szereti valaki vagy utálja. Köztes állapottal még nem találkoztam.

Többféle ízű, szagú. Kakukkfű felhasználása , adagolása. Emésztési zavaroknál édesítetlenül, perccel étkezés előtt, egyéb esetekben étkezés után, mézzel ízesítve fogyasztható.


A belőle sajtolt olaj nem főző-, hanem fűszerolaj. Hamisíthatjuk, ha étolajban szezámmagot (esetleg őrölt szezámmagot) pirítunk. Az ókor óta a görögök kedvenc csemegéje a mézzel elkevert szezámmag. A gyógyászatban kenőcsök alapanyagaként hasznosítják. A végén, amikor már minden sonkás sajt kisült, a maradék fűszerolajat öntsük a serpenyőbe a megmaradt ~ hez, majd 1-percig óvatosan melegítsük, de ne süssük!


A dió olajnak nem jó, ha felforr, és a bazsalikomnak és paprikának sem tesz jót a túl nagy hő. A különböző típusú lisztekről összegyűjtött információkkal segíteni szeretnék eligazodni, hogy melyik liszt mire használható és milyen élettani hatásai vannak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések