2017. február 10., péntek

Döntött törzsű evezés rúddal

Mert nyilván nem kényelmes szabályosan, hatalmas súlyokkal evezni, de aki vaskos és szépen kidolgozott hátizmokat akar, annak túl kell lépnie a komfortzónán - és meg kell tanulnia döntött törzzsel is evezni. Egy kiváló gyakorlat, mellyel jól meg tudod lepni a hátizmaidat. Tippek, hogy Te is szárnyra kapj!


Nem tudod a hátadat kellően kifárasztani edzésen? Nincs meg a megfelelő izom-érzet, nem jut el hozzá a vágyott stimuláció? Most a probléma nyomába eredü.

This video is unavailable. A döntött törzsű evezés a széles hátizmot veszi igénybe, másodlagos hatással van a csuklyás izomra, a rombuszizomra. Epicentrum”: gerincfeszítő izom (erector spinae), széles hátizom (latissimus dorsi), rombuszizom (rhomboid), trapézizom. Ezeknek a kétkezes súlyzós gyakorlatoknak nagy előnye, hogy nem csak a latissimusban idéznek elő jelentős növekedést, de a. Fitness szakágvezetőnk, Győri Feri és oktatónk, Tamás Gergő bemutatják a döntött törzsű evezés gyakor. How to walk correctly and fix your lower back pain.


Take the Five Easy Steps - Duration: 7:01. Chuck Tillotson, D. A mozdulat hasonlatos a döntött törzsű evezéshez, viszont itt a súly egyik vége a padlóhoz lesz rögzítve - melynek köszönhetően kevesebb terhelés éri a hátunk alsóbb területeit.

A T-rudas evezés kitűnő alapgyakorlat, melyet egyrészt erre a célra kialakított géppel is tudunk elvégezni, de lelkesebbek néhány hozzávalóval megépíthetik a saját T-rudas. A döntött - törzsű evezés nem egyszerűen hátgyakorlat, hanem a teljes testet igénybevevő alapgyakorlat. Döntött - törzsű evezés. Nagyban hasonlít a felhúzáshoz, a kinetikus lánc itt is a lábaktól indul, és a rudat tartó kéznél ér véget. A résztvevő izmok is ugyanazok, de különbözik azok igénybevételének a jellege.


Felhúzás rúddal 2xbemelegítő széria és 3xmunkasorozat növekvő súllyal, minden ismétlés után letéve a súlyt. Egykezes evezés padon. Vádli gyakorlat lábtoló gépen. Oldalemelés kézi súllyal.


Szintén a széles hátizom, valamint a trapéz- és rombuszizmokra van hatással ez a gyakorlat. Nem ajánlott abban az esetben, ha épp hátfájással küzdesz. Fogj meg egy erőszintednek megfelelő súlyú rudat, majd egyenes háttal dőlj előre, megtartva az egyensúlyt.


T-rudas evezés vagy csigás evezés – szűken 3XHúzódzkodás mellhez 3XLehúzás tarkóhoz 3X10. A karok természetes. A nagyobb gyakorlatoknál több a pihenőidő, az sorozat betartása azzal a súllyal, amivel max. Vállvonogatás rúddal 3X12.


Aki szépen kidolgozott, vaskos, erős hátizmot akar, annak alapvető egy evezős gyakorlat az edzéstárában. Evezni jó egy kézzel, kábellel, kézisúllyal, rúddal … de mi lenne, ha mutatnék egy olyan alternatívát, amit még nem próbáltatok – mégis oly hatékony, hogy a hátad legaljától a tetejéig érezni fogjátok minden egyes ismétlés nyomait? Edzéstervek az alapoktól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések