2016. október 5., szerda

Piskótalap készítése

Evaporative Cooling Can Give PUE Less Than 1. Call EcoCooling Now! Kisebesedett a kezed a sok kézmosástól? A koronavírus újra megtanította az emberiséget kezet mosni - ám, arra senki nem készített fel bennünket, hogy a kezünk, egészen pontosan kézbőrünk mit szól majd mindehhez. Nekem sem sikerült soha jól a piskótám, de egyszer a nővérem felvilágosított, hogy mindig szitáljam át a lisztet, és porcukrot használjak ( azt is szitálva).


Piskótalap készítése.

Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. A tojásos piskóta elkészítési ideje: perc. A piskóta az egyik legmegosztóbb sütemény a háziasszonyok körében: egyesek esküsznek, hogy lehetetlen elrontani, más. A kanalas verziót valamelyik (?) nagyokos receptkönyvből írtam ki, én nem alkalmazom sosem.


A piskótát még az anyósomtól tanultam, minden tojáshoz dkg lisztet, és dkg porcukrot számítva. Először a habot verem fel, lassan bele a cukrot, egyenként a sárgákat hozzá, végül a kis sütőporral elszitált lisztet. Torta sütéshez készülődve találtam erre a receptre.


A hozzászólások kedvezőek voltak, ezért úgy döntöttem a tortalapokat ebből a tésztából sütöm. Terveim szerint lapot kellett volna sütni, majd azokat félbevágni.

A piskótalapokhoz általában azonos mennyiségű tojásfehérjét és tojássárgáját használunk, de ha különösen hajlékony, jól tekerhető lapot akarunk sütni, akkor több tojássárgájával és kevesebb tojásfehérjével készítjük. Kakaós piskótalap készítése. Kategória: piskóta. Fontos, hogy ne hidegen kerüljenek a tésztába.


Ha szobahőmérsékletűek, válaszd őket ketté, és tedd külön edénybe. Az elkészítése és a hozzávalók is szinte teljes egészében megegyeznek a sima, világos színű piskótatekercsével. Mennyei Csokis piskóta recept! Ez a klasszikus, egyszerű csokis piskóta receptje.


Szinte elronthatatlan! Készíthetünk belőle karikát tortákhoz, szeletekhez. A vizet és az olajat belecsorgatjuk a habba, majd óvatosan hozzáforgatjuk a masszához a száraz hozzávalókat. A tökéletes torta alapja a tökéletes piskóta!


A sárgáját a cukorral kihabosítjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. Elkeverjük, majd óvatosan beleforgatjuk tojáshabot. A diós piskóta sok féle krémmel megkenhető, így nagyon szeretjük.


Mámorító íze van és mindig jól sikerül! A kakaós piskóta rengeteg sütemény alapja.

Ha a recept alapján készíte szép magas lesz és nem esik össze sütés közben. Minden háziasszony rémálma, mikor a sütés előtt keresgetnie kell a kipróbált recepteket. A ketkes oldalának segítségével most bemutatjuk a leggyakrabban készített, egyszerű krémeket.


Cukormáz Ha egyedüli bevonatnak készül, akkor tojásfehérjéből készítsük. Két tojásfehérjét és dkg cukrot keverjünk ki. Vágjuk fel a tortát, a közepét egy réteg pikáns.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések