2016. október 7., péntek

Élet a tyúkudvarban

Segítség a tyúktartásban - egy tyúkokkal suttogó beszámolója baromfiudvara hétköznapjairól. Ha te is rajongsz a baromfikért, legyen az tyúk, lú fürj, fácán, vagy kacsa, itt a helyed! Nagy-Vára Bihor, Romania. Megpróbálok segíteni azokon az embereken, akiknek.


Számunkra a háztáji kapirgálók többek, mint haszonállatok: házi kedvencek. This video is unavailable.

Veszedelem a tyúkudvarban Minden évben eljön ez az időszak, amikor a féltve nevelgetett kiscsirkéimre feni a fogát külső veszedelem. Hol az erdő mélyéről kerül elő éhes kölykeit tápláló róka, vagy a levegőből kacsintgatnak zsákmányra éhes ragadozómadár szemek. Az eddigi írásokhoz ékezett hozzászólásokból az derült ki számomra, hogy rengeteg érdekes történettel tudnátok előállni. Tyúkudvar bejegyzései A_GOLDENBLOG témában. Ezen a csatornán csak állatos videók lesznek!


De lesz kivétel is. Kedves felhasználók! Az NMHH koronavírussal kapcsolatban kiadott közleményével összhangban a Videa.

Szegény kacsáink s pár csibe itta meg a levét a dolognak. Az emberi találékonyság sosem alszik, kerestem néhány megoldást arra az esetre, ha szükségünk lenne olyan etetőre, amiben több napi élelmet is biztonságosan, szárazan tárolhatunk. Szóval éldegéltek a tyúkudvarban mire rájöttek, hogy a kerítés nem akadály és kirepültek. A forrásért kattintsatok a képekre. Ezután nem tudtuk őket bent tartani, csak éjjel, úgyhogy az egész lólegelő az ő birodalmuk lett.


Róka a tyúkudvarban ! No nem kell félni, csak az udvarhelyi lokodi lányok ilyen életrevalók… Lám-lám, nem félnek semmitől, pedig eközben a faluba még a medve is el-el látogat! Ilyet még soha nem láttam, igaz sok tapasztalatom még nincs. Szóval a minap egy mini tyúk tojást találtunk a tyúkudvarban a földön. Biztosan nem madár tojás, mert nem tarka és talán a madár tojás egy picivel kisebb.


Míg városlakó voltam el sem tudtam képzelni, hogy milyen lehet a falusi élet , most meg már vissza sem költöznék. Párom Zoltán a kert és jószágfelelős, illetve a barkácsoló és karbantartó a ház körül. Szükségessé vált a három krédli kakas levágása. Egy tyúkudvarban legutálatosabb dolog nekem a sár. Olyan családi házat vásároltunk, ahol már volt kialakítva tyúkól, és kifutó.


Nagyon rájuk tört már a férfiasság. Nemrég fedeztem fel az oldalt, mert tyúktartásba szerettünk volna fogni a családdal.

Gondoltam én is megmutatom a tyúkólamat. A most következő tyúkól építője Gábor, nem bízta a véletlenre, milyen is legyen az az ól. A tyúkól építését gondos tervezéssel kezdte, az . Tyúkanyó kötögetve figyeli a csibéit és aggódik, hogy jön-e róka?


A tyúkudvarban lévő hulladékdomb tetejéről Kakas Konrád kémleli a távolt. A csirkefogó nem jön ugyan, de mivel nagyon félnek Tyúkanyó a baromfiudvari kacsa és liba asszonyságokkal megbeszéli, hogy Mekk Elekhez kéne fordulni segítségért. Azt hiszem többször is írtam már, hogy eléggé rendetlen vagyok és ez persze kihatással van szegény családom életére is. Nem a mi udvarunk az, ami a kertmagazinok címlapjára való, nincs élére állított zöldségágyás, a kutyák minden reggelre termelnek valami meglepetést. A The local harvest olvasója tett közzé egy nem mindennapi, megható történetet.


A történet helyszíne egy angol háztáji gazdaság. A tulajdonos egy reggel nagy riadalomra lett figyelmes a tyúkudvarban , és ahogy odasietett, akkor látta, amint egy sas felkapja és elviszi az egyik tyúkját. A megrázó látványt további fájdalmas rádöbbenés kísérte.


A gyönyörű tyúknak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések