2015. június 5., péntek

Néma kacsa tartása

Néma kacsa (pézsmaréce). Pézsmaréce, másképpen pézsmakacsa, népies nevén némakacsa. Eredeti elterjedési területe Mexikótól délre Peruig és Uruguayig, de mára már a világ minden táján tenyésztett úszómadár lett.


Giant Python Hunt Leopard Cubs When Mother Leopard Hunting Impala, Anaconda vs Crocodile - Duration: 10:05. Első némakacsa tulajdonos vagyok én is. Még az üzemi baromfitartás előtt a magyar kacsa a paraszti gazdaságok legfontosabb víziszárnyasa volt.

Míg a libát eladásra és a tolláért. A tyúk mellett két vízi szárnyas tojását szokás fogyasztani, a kacsáét és a libáét. Mi is csökkentettük a kecske létszámot, a baromfit növeltük, a néma kacsa állományt szinten tartjuk, gácsér tojó, bár tavaly fészekalj kelt ki, de annyira nincs szükségünk. Off: Van bóbitás, rózsástarajú, egyenes taréjú kiscsirkénk, fehér, fekete, kendermagos, barna is lesz, ha minden igaz, jelenleg db kispipi.


Olcsón is csak a sok zöldtakarmánnyal nevelhetők. A 7–hetes pecsenyekacsáknak megfelelő hizlalás után a súlyuk kg körüli, és így jól értékesíthetők. A néma kacsa azért is népszerű, mert – mint népi neve is mutatja – igen halk.


Leginkább sziszeg, néha morog és csendesen hápog.

Kárpótlásul változatos metakommunikációs eszközöket használ: a fejét mozgatja, billegeti a farkát. Izgalmi állapotban a feje tetején felemeli a tollazatát, a gácsérok találkozásakor a. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. Csirkével, tyúkkal jól megfér, de ha nincs biztosítva elegendő élettér a számára előfordulhat, hogy a gácsér a tyúkokat, csirkéket bántani fogja. Ugyanitt néma tojók is eladók! Sokkal több zöld takarmányt igényeltek nevelésük alatt, mint a hagyományos magyar kacsák.


Tartásuk részben ezért is volt gazdaságosabb, mint házi- kacsa társaiké. A tojók és hímek közt nagy testsúly különbség van. De ezen kívül fajta különbségek is léteznek.


Valószínűleg néma kacsáid vannak,mert a háztáji fehér nemigen kotlik el magától. Ne tartsd őket a baromfiudvarban a többi baromfi között. Nem jó nekik a csirketáp,attól bélgyulladást kapnak.


Sima kukoricadarát érdemes adni nekik és engedni őket az udvarban bogarászni,mert a kacsának fontos az állati eredetű táplálék. A vízi életmódhoz szokott kacsának szemmel láthatóan nehézséggel jár a száraz keverék lenyelése. Ezen gyakori vízivással segít, közben veri a vizet az itatóból, a csõrére ragadt takarmányt pedig leáztatja a vízben.


Engem egy csaj a facén átvert a néma kacsa tojásokkal, így most áll a keltető. Keltetek, eladók, de csibe van egyenlőre.

Megült a fekete kedvenc tyúkom 16tojás van alatta, remélem sikerül. Nem tudok sem kacsa tojást, sem libát beszerezni. Háziasított formája, az úgynevezett „ néma kacsa ” (nem ad ki olyan hangos hangot, mint a házi kacsák) ma egyre jobban keresett háziállat. E háziasított fajok mellett nagyon sok a félvadon tartott faj, melyeket díszes tollazatuk miatt parkok dísztavain igen kedvelnek világszerte.


Ez az oka, hogy sok fajt az eredeti élőhelyén. A magyar kacsa leggyakrabban fehér, ritkábban barnatarka változatokban fordul elő. Kívánatos a fehér színű. A fehér gácsér egyéves korban kg, kifejlett korban kg, tollazata teljesen fehér és mérsékelten tömött.


A kacsa tartása Milyen kacsafajtákat ismerünk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések