2015. június 3., szerda

Fába égetett minták

A pirográfia a tűzfestés művészete, ide sorolunk minden fába égetett képet, szöveget. Fórum, tapasztalatok, kérdések, válaszok. Fába égetett mintát hogyan készíthetek (milyen égető szerszámmal) itthon házilag? Hogyan lesz a ceruzából forrasztó páka?


Miért nem papír, miért fa? Csuka Évi műhelyében jártunk. Lábodon lakik egy kis faluban. Mindig nagyon szeretett rajzolni, ajándéktárgyakat készíteni, de néhány évvel ezelőtt találkozott egy égetéssel díszített fa tárggyal. Akkor már érezte, hogy valami történt, és ez a tevékenység közelebb áll hozzá, mint.


A fába égetett minták egy ún. A cserélhető fejek segítségével különböző vastagságú vonalakat, pontokat, feliratokat égethetünk fába , bőrbe, parafába. Első lépésként felrajzoljuk a mintát. Az ügyesebbek szabad kézzel is készíthetik, de használhatunk másolópapírt vagy indigót is. Please practice hand-washing and social distancing, and check out our resources for adapting to these times.


A hőlégfúvót ragasztópisztolyként is. A mintát beleégetjük a fába. Az égetés során figyeljünk arra, hogy ne nyomjuk túl erősen az égetőt a fára, mert könnyen mélyedéseket égethetünk! Vigyázzunk, mert a füst kimarhatja a szemünket, ezért célszerű védőszemüveget használni, vagy a munka során ne hajoljunk túl közel.


Faégetési fortélyok, tanácsok, tapasztalatok Kiss Norberttől. Fura dolog ez, mert nálunk az első DIY barkácsolók a család férfi tagjaiból kerültek ki, így ütve el a pihenőidejüket a kötelező sorkatonaság alatt: subáztak, szöges képet készítettek, falapot égettek. A gyerekek imádják a mesefigurákat.


Rendelésre bármit megcsinálok. Jó különleges alkalmakra, ünnepekre is. Nagyon szép karácsonyi, husvéti, stb. Nézd meg a képgalériát, és rendelj!


Az egyedi kézzel készített fabútorok elkészítése akár hónapig is eltarthat. A tölgyfából készült székek és asztalok Cecilia Galluccio munkái. Szinte mesebeli világot megidézve a darabokon látható jelenetekkel. Aki jól bánik a ceruzával, rajztollal, annak érdemes kipróbálnia a fába égetett technikát is. Hatásában a régi lavírozott rajzokhoz hasonló, a lágy szépia barnától a mély földbarnáig terjedő tónusaival szokatlan hatású képek készíthetők vele.


Természetesen az alkotó ügyességétől függően. A nagy, feltűnő minták – a. Szerzői jogi védelem alatt álló oldal. A pirográfnak köszönhetően egyedi ajándékokkal kedveskedhetsz egy jó barátodnak, meglepeheted vele kedvesed vagy akár ideális karácsonyi ajándék is lehet belőle a családnak.


A kezeletlen fába égetett minták mesés vintage hangulatot teremtenek és sugárzik belőlük a kézzel készítés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések