2015. június 10., szerda

Ezüstfehér puha fém

Elfogadás állapota: Beküldte: Kami › cink › higany › indium › ólom kemény, ezüstfehér fém. Ezüstfehér , puha (késsel vágható) fém. Rácsa hatszögletes, szorosan illeszkedő. A fémek csoportjához tartozik a kémiai elemek nagyobbik része.


A kalcium ezüstös színű és meglehetősen puha fém , de egyértelműen sokkal. A bárium ezüstfehér , puha , hajlítható és nyújtható fém (olvadáspont: 7°C). Rejtvénylexikon keresés: ezüstfehér puha fém. Keresés: ezüstfehér puha fém ‹‹ Vissza.


Puha fém ‹‹ Vissza. Olvadáspontja 3°C. Jó elektromos vezető. Bővebben: a tallium izotópjai. Két stabil és huszonhárom további izotópja van 1és 2közötti tömegszámmal.


Saját megfejtés ajánlása: Ha szeretné hogy egy általad ismert megfejtés, amit az oldal még nem tartalmaz, bekerüljön az adatbázisba, írd be a megfejtést és a meghatározást az alábbi mezőkbe, és nyomd meg a Beküldés gombot! Ez a fémek körében a harmadik legalacsonyabb a higany és a cézium után. A nátrium puha (késsel vágható), könnyű, ezüstfehér színű, nagyon reakcióképes fém , jó elektromos vezető.


Ennek a reakcióképességnek köszönhetően a természetben elemi állapotban nem, csak vegyületeiben fordul elő. Az elemi nátrium a Bunsen-égő lángjába tartva a lángot sárgára színezi. De a latin neve stannum! Elemi állapotban vöröses színű fém.


Ezüstfehér puha fém

Demokritosz azt képzelte, hogy oszthatatlan. Szobahőmérsékleten folyékony fém. A periódusos rendszerben a sorszáma (rendszáma) 12. Ezt az elemet reklám-fényforrások gyártásához is használják.


Lutécium szó jelentése: 1. Ritka, ezüstfehér, puha fém. Magyar értelmező szótár, amelyben a pontos és könnyen érthető meghatározások része minden fogalom, jelentés, szóhasználati példamondat, a helyesírás és a szó eredete. Jó áramvezető, az ezüst és a réz után a legjobban vezeti az áramot.


Az ezüstpapír régen cinből készült hengerléssel. Ebből (1) a fémből és ólomból áll. Az ón pillanatok alatt megolvad a forrasztópáka alatt. A kevés elemi állapotban előforduló féaz ezüst, az arany, a réz és a higany. Nagy mennyiségű fémvegyületet tartalmaznak a kőzetek.


Azokat a kőzeteket, ásványokat, amelyekből egy adott fém gazdaságosan kinyerhető, érceknek nevezzük. A fémércek a fémeket leggyakrabban oxidok, szulfidok, halogenidek és karbonátok.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések