2015. május 14., csütörtök

Hatlapos szalakális sütemény

Hatlapos sütemény recept képpel. Hozzávalók és az elkészítés részletes leírása. Loglady, köszönöm a tippet, olvastam a receptet és nagyon meg is tetszett, karácsonyra el is fogom készíteni. Visszatérve a tejes krémre, nagyon sok sokáig elálló sütemény létezik, amelyiknek a kémje tejes, ilyen pl.


A lisztet morzsold el a vajjal, add hozzá a porcukrot, öntsd hozzá a tejben elkevert szalalkálit.

Jól gyúrd össze, hogy rugalmas tésztát kapj. Elkészítése: A tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. Recept gyűjteményében! Mangogirl, sajna a szódabikarbóna nem helyettesíti a szalalkálit.


Szalakális sütemény. A sütőt 1fokra előmelegítjük. A tésztát részre osztjuk, majd egyenként 2-mm vastagra kinyújtjuk, sütőpapírral fedett tepsi hátán vagy sütőlemezen egészen világosra sütjük kb.

A hat lapos sütemény elkészítése nemcsak azért tűnt jó ötletnek, mert a férj azt kívánta meg, hanem azért is, mert elég sokáig eltartható és az idő előrehaladtával csak egyre finomabb lesz. A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.


MMM (mézes-mazsolás-mandulás) sütemény. Bekijk deze pin en meer op szalakális hatlapos van virágné r. Nekem meg van a szalalkális recept, ezért közreadoEz a sütemény 2-napig. Hozzákeverjük a már kihűlt szalakális tejet, dkg lisztet, végül a tojások felvert habját. A krémhez a cukrot, tojássárgáját, lisztet és kakaóport egy lábosban összekeverjük.


A tejet apránként öntjük hozzá, hogy szépen elvegyüljön a lisztes, kakaós, tojásos masszával. Ha valaki szereti nagyon csokisan, csomag csokoládé pudingporból készítse. Farkas Szilvi puncs szeletet is készített a hatlapos sütemény tésztájából, és ezt írta fotójához: “A tésztát összegyúrtam, pihentetés után elvettem belőle 2×1grammot, ez lesz a süti alja, teteje, ezt a két lapot egyszerre sütöttem, a maradék tésztát egybe kinyújtottam, kisütöttem, ebből van a töltelék.


A mostani adag hatlapos barátnőm esküvőjére készült, a selejtes szélek pedig reggelire elfogytak. De emlékszem, az első hatlaposomra is. Először egy sodrófát kellett beszereznem, mert az nélkülözhetetlen a hatlaposhoz, ám anno, friss házasként ez a vásárlás derültséget okozott barátaink körében. Nem mondom, hogy pikk-pakk kész ez a süti-de megéri a fáradozást, és annyira nem is nehéz megsütni!


Ez az egyik legegyszerűbben elkészíthető krémes, ráadásul nagyon finom.

A kihűlt lapok kemények, könnyen. A végeredmény pedig egy isteni, csokis, ám nem nagyon édes sütemény. A legkedveltebb recept.


Ugye nem kell bemutatnom ezt a süteményt , amit legfőképp az. Ez az első olyan hatlapos recept , amiben tényleg ki tudtam nyújtani a hat. Velemi gesztenyés receptek.


Gesztenyés szalakális sütemény. A krémhez: dkg cukor, l tej, dkg kakaópor, evőkanál liszt, dkg vaj, 1. Van amibe sütőpor a jó ez az általánosabb, de van amihez csakis a szalakáli. Aki karamelles krémmel csinálja a hatlapos (vagy szalakális ) süteményt milyen receptet használ?


Válaszok a kérdésre. Porhanyós sajtos pogácsa. Kedvenc gyerekkori süteményem már a gyerekeim kedvenc sütije is, egyszerűbb, mint amilyennek látszik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések