2019. december 9., hétfő

Reflexiós üveg tulajdonságai

A hőkezelés során megváltoznak az üveg tulajdonságai , ennek következtében pedig a. Reflexios üveg : Kívülről tükör hatású (bronz, kék, zöl szürke). Az üvegek szerkezetét, összetételét és tulajdonságait üveg adatbankokban összesítik. Bevonatos ( reflexiós ) üvegek káros. A reflexiós üveg nagy előnye, hogy csökkenti az épületbe bekerülő napenergiát, a rajta lévő bevontnak köszönhetően.


A bevonatot magas hőmérsékleten viszik fel és beégetik az üveg felületébe.

Itt float vagy parsol üveget használnak, így különböző színű reflexiós üvegek is gyárthatók. Reflexiós üveg – f ényvisszaverős üveg (detektív üveg ) Kívülről tükör hatású. Készítése során a float üveget kívülről egy fém-oxid bevonattal látják el, így történhet meg az, hogy az ablak csak oldalról látható, szemből nem. A Planibel üveg teljesen átlátszó, akár a float üveg.


Olvasztási folyamat során kapja a végleges színét, a hozzáadagolt fémoxidtól. Főbb tulajdonságai az alacsony fényvisszaverődés továbbá nagy mennyiségű napenergiát nyel el, ezáltal megakadályozza annak túlzott beáramlását. Olyan üveg , amelyre a bevonatot magas hőmérsékleten viszik fel és beégetik az üveg felületébe a float üveg , vagy a parsolüveg gyártási eljárása során.


Az üveg egy olyan szervetlen összetételű keverékanyag, amely lehűlés közben kristályosodás nélkül jut mechanikailag szilárd állapotba. A Parsol színes üvegek a float üveg gyártási technológiájával készülnek így a kapott üveg sík, és egyenletes felülettel rendelkezik.

A víztiszta, vagy float üveg előnyös tulajdonságai közül kiemelkedik, hogy edzhető, hajlítható, laminálható, és felhasználása sokrétű, az alkalmazás területei szerint. Az anyagában színezett üveg teljesen átlátszó, akár csak az előbb említett float üveg. A réteget víztiszta és önmagába színezett üvegen is használják.


A bevonat egy kemény réteg, ami a környezeti változásoknak is ellenáll ezért kedvelik kültéren is a használatát. Az edzett üveg tartóssága - Az üveg edzése tulajdonképpen hőkezelést jelent. Az így keletkezett termék tulajdonságai a float és az edzett üveg között található.


Az előfeszített üveg olyan helyen kerül felhasználásra, ahol nagy a felület mechanikai vagy hőterhelése, de az edzett üvegre jellemező morzsalékos törés elkerülendő. Reflexiós hőszigetelő síküvegek Reflexiós felületű síküvegeket és hőszi­getelő üvegeket egyaránt gyártanak. Ez javítja ugyan az üveg hőszigetelő ké­pességét, de mert éppen a napsugárzás egyes tartományainak visszaverésével érik el (6-5. ábra), kedvezőtlen hatású a növényházakban és télikertekben ne­velt növényekre, virágokra. Előadás Tematika alkal om nap Előadás 1. Cs) Az üveg fizikai tulajdonságai.


Az üveg edzése lényegében egy hőkezelési eljárás, aminek köszönhetően megváltoznak fizikai tulajdonságai. Ebből következő előnyei a megnövelt lökés- és ütésállóság, a hőmérséklet változásokkal szembeni nagyobb ellenállóság, törés estén az üveg apró szemcsékre esik szét, melyek gyakorlatilag nem jelentenek balesetveszélyt. Extraclear üveg , amelyet arra terveztek, hogy olyan alkalmazásokhoz használjuk, ahol az egyedi megjelenés és optikai tulajdonságok előnyt jelentenek. Felhasználási terület: Kültéri és beltéri monolitikus, illetve hőszigetelő szerkezetben, beltéri alkalmazása sokrétű, bútorok, üvegajtók, térelválasztó üvegfalak, üvegbútorok felhasználására alkalmazható. Reflexiós , vagy anyagában színezett parsol üveggel kombinált hőszigetelő üveg árak!


Telephelyen átvéve, 30. Ft helyszínen beépítve!

Vagyis ekkor a réteg jelenléte nem befolyásolja a visszaverődést, összhangban már említett általános megállapítással, hiszen merőleges esetnél éppen a 6. Az üveg építészeti felhasználása az anyag kedvező tulajdonságai és esztétikus megjelenése következtében igen széleskörű. Az üveg tömör, mégis átlátszó anyag, lényegesen nagyobb nyomószilárdsággal rendelkezik, mint a beton, így akár tartószerkezetként történő alkalmazásra is kiválóan alkalmas. A kortárs építészet nem csak. Stopsol ( reflexiós fényvédő üveg ) Keménybevonatos üvegek egy, a forró üvegre felhordott fémoxid réteggel rendelkeznek, reflexiós tulajdonságaik kitűnőek.


A bevonat többnyire edzhető, környezeti hatásokkal szemben ellenálló. Előfordul, hogy egy bejárati ajtó üveg felületét kell belátás elleni védelemmel ellátni. Néha az üveg már alapból foncsorozott, de a foncsor nem nyújt belátás ellen megfelelő védelmet. Különösen problémás lehet ez este, amikor a lakásban világítunk, és így kívülről könnyebben be lehet látni.


Az úsztatott eljárás által rendkívül precíz felszín, sima felület és tökéletesebb optikai, torzmentes adottságú üveg jön létre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.

Népszerű bejegyzések